Fotografia de Mocedats al seu documental d'ETB

ETB2 posa data d'estrena al documental 'Eres tú: De Mocedades a El Consorcio'

'Ets tu: De Mocedades a El Consorcio' celebra la història del grup musical basc més icònic dels últims 50 anys.

El dia d'Any Nou, ETB2 estrena el documental 'Eres tú: De Mocedades a El Consorcio', un treball que retrata la història del considerat com el grup musical basc més icònic dels darrers 50 anys. Famosos a tot el món després de quedar segons a Eurovisió amb la cançó "Eres tu", els components de Mocedades primer i El Consorci després expliquen la seva història desgranant detalls. Expliquen anècdotes personals que han estat inèdits durant mig segle.

Cinc dècades donen per a molt: alegries, desavinences, benvingudes, comiats, creació de nous grups… D'aquesta manera, el documental mostra els components del grup - Iñaki Uranga, Amaia Uranga i Estibaliz Uranga, Carlos Zubiaga i José Ipiña - com mai els hem vist fins ara.

Un relat en què també participen músics i professionals que han treballat amb ells, com a familiars i amics, seguidors espanyols i llatinoamericans. Artistes com Leire Martínez, Víctor Manuel, Rosa León, les presentadores Anne Igartiburu i Mayra Gómez Kemp. Així com el periodista Ion Aramendi, els productors Oscar Gómez i Emilio Santamaría, o Allende i María Blanco, filles de Sergio i Estíbaliz.

Les declaracions dels protagonistes d‟aquesta història es completen amb imatges d‟arxiu procedents dels fons de RTVE i EITB i dels arxius personals dels membres del grup. Així, el muntatge inclou actuacions musicals i també escenes del seu àmbit familiar. El documental s'ha enregistrat principalment a Bilbao, ciutat natal dels protagonistes, tant als carrers del Casc Vell com a la sala de concerts Jazzon Aretoa.

'Ets tu: De Mocedades a El Consorci' és una producció de Zesatenjuenaz i ha estat dirigit per Lorea Pérez d'Albéniz amb guió de Laura Guillén. Juantxu Beloki n'és el director de Fotografia, Xanti Salvador s'ocupa del so, Hannot Mindegia s'encarrega del muntatge i Larraitz Zuazo de la postproducció. Goiuri Aldekoa-Otalora és la directora de Producció. El film compta amb la participació d'EITB i RTVE i el suport de l'Ajuntament de Bilbao.