Presentació de Bascos pel món a ETB2

ETB2 celebra les seves cent voltes al món de 'Vascos por el mundo' amb nova imatge

El programa d'ETB2 'Vascos por el mundo' celebra els 250 programes amb una nova imatge i sintonia.

'Vascos por el mundo' ha superat els 250 programes d'emissions ininterrompudes, 100 voltes al món, des de la seva estrena el 2018 a ETB2. Des del primer programa, a Bali, fins a la propera destinació que aquest diumenge 25 de febrer ens porta al Vietnam, el programa ha recorregut 4 milions de quilòmetres, l'equivalent a 100 voltes al món. En total, els reporters i reporteres de 'Vascos por el mundo' han visitat més de 75 països i 900 ciutats.

Coincidint amb aquesta fita, ETB2 ha decidit afrontar la renovació integral de la imatge gràfica i la sintonia de 'Vascos por el mundo', per reforçar el seu ecosistema digital. Per això ha comptat amb la col·laboració de Mikel Urmeneta, un referent cultural amb una consolidada carrera a nivell internacional, que s'ha ocupat de la creativitat gràfica. Així com del músic, compositor i productor musical Pello Reparaz, reconegut talent musical euskaldun, que porta més d'una dècada d'activitat amb composicions i concerts.

Logo de Bascos pel món a ETB2
'Vascos por el mundo' | EiTB

La nova identitat visual de 'Vascos por el mundo', realitzada per Urmeneta, inclou imatge de marca, logotip, capçalera i grafismes, així com del marxandatge. Urmeneta ha creat un tòtem format per tres personatges, als quals la gent hi posarà nom i que representen l'aire, la terra i el mar. Neixen del més íntim de la simbologia basca, per viatjar pel món i apropar tots els bascos de fora i de dins d'Euskadi.

A la cúspide un personatge vermell alat amb txapela i lauburu que simbolitza el viatge volant. Al centre, un ésser verd de naturalesa amb una fulla de roure i una carxofa de la ribera navarresa, i rodes amb què es mou per terra. A sota una balena/vaixell amb rems de trainera que navega.

La base del tòtem és el logotip del programa amb dues fletxes, una per a cada costat, que parlen de moviment, d'origen i destins. I a la part central un mapa obert en vermell, verd, blanc i negre amb les inicials VXM entre modernes i primitives, molt properes a la tipografia d'Euskal Herria. Segons Urmeneta, "el tòtem basc està format per tres amics que representen l'arrel i el moviment, i tenen els colors i els símbols d'un poble que viatja".

Nou logo de Bascos pel món a ETB2
'Vascos por el mundo' | EiTB

Per a la nova sintonia, Pello Reparaz ha realitzat una composició que recupera instruments tradicionals euskalduns. Tot plegat amb un missatge que envia una abraçada fraternal d'unió per a tots els bascos des d'Euskal Herritik a tothom. "És una peça molt lluminosa i un extracte de música popular, en coherència amb l'obra que ha creat Urmeneta. Hi ha colorit, hi ha moviment…", ha explicat el mateix Reparaz sobre la sintonia.