Ana Blanco a la presentació dels 50 anys d'Informe Semanal

Ana Blanco comunica oficialment la seva jubilació: aquest serà el seu darrer dia

Després de molts rumors, RTVE anuncia la jubilació d'Ana Blanco, que ja té data per deixar de presentar 'Informe Semanal'.

Ana Blanco, una de les cares més emblemàtiques dels informatius de RTVE, s'acomiadarà aquest dissabte, 24 de febrer, dels espectadors. La comunicadora presentarà aquell dia 'Informe Semanal' per última vegada. Després de molts rumors i després de més de tres dècades a la televisió pública, Ana Blanco ha decidit acollir-se a la jubilació anticipada, que es farà efectiva el 29 de març.

RTVE destaca el llegat que deixa Ana Blanco a la Corporació, casa a la qual seguirà lligada per sempre. Amb el rigor i la professionalitat com a principals senyes d'identitat, Ana Blanco ha presentat el Telediario durant més de tres dècades a gairebé totes les seves franges horàries. A més, ha participat a molts dels programes especials de TVE, així com en debats i informatius de les nombroses convocatòries electorals.

Ana Blanco, periodista de RTVE, somrient
Ana Blanco | RTVE

Des del passat mes de setembre ha presentat el veterà 'Informe Semanal', espai que a més va presentar entre 2007 i 2009. I la tardor passada va estar a més al capdavant de la sèrie documental 'Todo cambia', que va analitzar el passat, present i futur de la societat espanyola.

Per la seva tasca ha recollit nombrosos guardons durant aquestes dècades: Antena d'Or, Premi Ondas, Premi de l'Acadèmia de Televisió, TP d'Or, Premi del Club Internacional de Premsa, Premi de comunicació Manuel Alonso Visedo, Premi Nacional de Periodisme Pedro Antonio de Alarcón, i el Micròfon d'Or, entre altres guardons d'una llarga llista.

De moment es desconeix qui es posarà al capdavant d''Informe Semanal' substituint Ana Blanco. Marisa Rodríguez Palop va ser l'última presentadora titular d''Informe Semanal', entre el 2020 i el 2022. Tot i això, després de la sortida del format va passar a mans d'Álex Barreiro, que va estar durant nou mesos al capdavant l'espai, de forma provisional.

La jubilació d'Ana Blanco a RTVE se suma al recent adéu de Pedro Piqueras a Mediaset. La televisió ha perdut en poc temps dues històriques cares del periodisme del nostre país. Només Matías Prats segueix des d'Antena 3 cada cap de setmana liderant amb les Notícies, amb Mónica Carrillo.