Fotografia de Sukaldarien Liga, nou programa d'ETB1

ETB buscarà el millor cuiner d'Euskal Herria a 'Sukaldarien Liga'

50 cuiners i cuineres professionals i amateurs s'enfrontaran a 'Sukaldarien Liga', presentat per Ainhoa Etxebarria.

ETB1 estrena el talent de cuina més gran de la història d'Euskal Herria: 'Sukaldarien Liga'. Presentat per Ainhoa Etxebarria, 50 cuiners i cuineres professionals i amateurs competiran durant deu setmanes pel títol de millor cuiner d'Euskal Herria. Un format que arribarà al prime time de la cadena autonòmica el proper 9 de gener.

'Sukaldarien Liga' comptarà amb un jurat de prestigi per valorar els plats elaborats pels concursants. El jurat l'encapçala Javi Rivero, millor nou cuiner del 2023 i propietari i cuiner del restaurant Ama de Tolosa. Així com Maider Larrañaga, propietària i sommelier del restaurant Arteaga d'Arrasate i Aitzol Zugasti, formador del Basque Culinary Center i assessor gastronòmic d'AZ.

Fotografia d'Ainhoa Etxebarria amb el jurat de Sukaldarien Liga, nou programa d'ETB1
'Sukaldarien Liga' | EiTB

És un orgull el que la cuina ha donat a Euskal Herria. I és que la gastronomia basca ha traspassat fronteres i ha deixat empremta a tot el món. Amb l'objectiu de contribuir a la cuina basca i perquè segueixi expandint-se al món, 'Sukaldarien Liga' ha reunit els millors talents en el concurs gastronòmic més gran celebrat a Euskal Herria.

A la cuina, l'excel·lència s'aconsegueix amb esforç i passió. Durant deu setmanes, els participants del talent d'ETB1 viuran moments emotius, de tensió i moltes sorpreses. Però només un aconseguirà seure al tron vencedor i s'emportarà el gran premi de 25.000 euros.

Fotografia d'Ainhoa Etxebarria a Sukaldarien Liga, nou programa d'ETB1
'Sukaldarien Liga' | EiTB

Per tant, 'Sukaldarien Liga' s'uneix a 'El Conquistador' com una de les apostes d'ETB per al gener. El reality, que s'emet a ETB2, celebrarà el seu flamant aniversari amb un espectacular i extrema tornada als orígens. El format torna la Patagònia argentina i la final a Ushuaia a les fredes aigües del canal de Beagle al Far de la Fi del Món.

Els concursants d''El Conquistador' hauran de nedar en aigües gelades, escalar muntanyes escarpades o suportar temperatures sota zero. Així com desafiar el corrent ràpid d'un riu, dosificar menjar, aigua i forces per fer front a una dura prova són algunes de les claus de l'aventura.