Fotografia del logo d'Eurovisió Junior a Espanya

Espanya acollirà el festival d'Eurovisió Junior 2024

RTVE assumeix l'organització del festival d'Eurovisió Junior 2024 després de la renúncia de França, guanyador l'any passat.

La Unió Europea de Radiodifusió (UER) ha encarregat a Espanya l'organització del festival d'Eurovisió Junior 2024. RTVE, com a radiotelevisió pública que forma part d'aquest organisme, serà la responsable de la 22a edició del certamen infantil. Un any més especial si és possible perquè Espanya celebra el 20è aniversari de la victòria de María Isabel amb "Abans morta que senzilla".

La decisió es produeix després de la renúncia de França, guanyador d'Eurovisió Junior 2023 amb Zoé Clauzure i Cœur. El de Niça ha estat el segon festival en tres anys organitzat per France Télévisions, ens públic gal.

Recordem que la valenciana Sandra Valero, juntament amb el seu equip de ball, va aconseguir la millor posició per a Espanya a Eurovisió Júnior des del 2005. Espanya va quedar en segona posició amb 201 punts, només a 27 punts de diferència de la primera posició de França. És el millor resultat de la Delegació espanyola des del seu retorn al certamen l'any 2019.

Ana María Bordas, cap de la Delegació espanyola a Eurovisió, ha afirmat que RTVE acull amb "gran il·lusió" la invitació de la UER perquè el festival se celebri a Espanya. "Per RTVE ser els amfitrions del proper Eurovisió Junior és un pas més en l'esforç que els últims anys ha realitzat la cadena per potenciar Eurovisió a Espanya i per donar més rellevància a la nostra música".

Sandra Valero com a presentant d'Eurovisió Junior 2023 a RTVE
Sandra Valero | RTVE

Bordas, també vicepresidenta del Comitè de Televisió de la UER i membre del Grup de Referència d'Eurovisió, ha dit que l'objectiu és “organitzar el millor festival possible” i per això “RTVE treballarà des d'aquest moment estretament amb la UER i el Grup Directiu d'Eurovisió Junior. Posarem els nostres millors recursos creatius, tècnics i humans per oferir un festival pensat per als i les joves artistes en un ambient festiu i segur”.

També ha afirmat estar "convençuda" que el públic espanyol acollirà aquest anunci amb "gran entusiasme" i que rebrà la "comunitat eurovisiva amb els braços oberts".

Per part seva, Martin Österdahl, supervisor executiu del Festival d'Eurovisió, ha assegurat que la UER està "encantada de portar finalment el Festival de la Cançó d'Eurovisió Junior a Espanya 20 anys després de la seva victòria".