Fotografia de la sèrie de Cristóbal Balenciaga a Disney+

Disney+ posa data a la sèrie de Balenciaga i llança el seu esperat tràiler

Alberto San Juan interpreta Cristóbal Balenciaga a la sèrie inspirada en la vida del creador espanyol durant els seus anys a París.

Disney+ ha llançat l'esperat tràiler de 'Cristóbal Balenciaga'. Es tracta d'una sèrie dramàtica que recrea la vida i el llegat del creador espanyol nascut a Guetaria, un dels dissenyadors de moda més icònics de tots els temps. 'Cristóbal Balenciaga' arribarà en exclusiva a Disney+ el proper 19 de gener amb tots els episodis disponibles.

D'aquesta manera, Alberto San Juan interpreta Cristóbal Balenciaga. És un home enigmàtic i amb un talent extraordinari que va desafiar les convencions socials de l'època i va revolucionar el món de la moda.

Cristóbal Balenciaga | Tráiler Oficial | Estreno el 19 de enero en Disney+

La sèrie comença quan el dissenyador presenta el 1937 la seva primera col·lecció d'alta costura a París. Queda enrere una exitosa trajectòria als seus tallers de Madrid i Sant Sebastià vestint l'elit i aristocràcia espanyola. Tot i això, els dissenys que a Espanya marcaven tendència no acaben de funcionar en el sofisticat imperi de la moda en què s'ha convertit París, on Chanel, Dior i Givenchy són el referent de l'alta costura.

Guiat per la seva obsessió pel control en tots els aspectes de la seva vida, Cristóbal Balenciaga en definirà l'estil. I acabarà convertint-se en un dels dissenyadors més importants de tots els temps .

Fotografia de la sèrie de Cristóbal Balenciaga a Disney+
Sèrie 'Cristóbal Balenciaga' | Disney Plus

'Cristóbal Balenciaga' compta amb un elenc internacional d'actors que donen vida a reconeguts personatges del segle XX, que van ser fonamentals a la vida del protagonista. Entre ells, destaquen Belén Cuesta (Fabiola de Mora i Aragó), Josean Bengoetxea (l'empresari donostiarra Nicolás Bizkarrondo o Cecilia Solaguren (la seva dona, Virgilia Mendizabal). També Adam Quintero (Ramón Esparza, parella i col·laborador del dissenyador), Thomas Coumans ( Wladzio D´Attainville, parella i soci de Cristóbal Balenciaga) o Gemma Whelan (Prudence Glynn, periodista de The Times).

Així com Anouk Grinberg (Coco Chanel) o Gabrielle Lazure (Carmel Snow, directora de moda de Harper's Bazaar). També Patrice Thibaud (Christian Dior), Nine d'Urso (la model Colette) i Anna-Victoire Olivier (l'actriu Audrey Hepburn).

A l'apartat tècnic de 'Cristóbal Balenciaga' destaca la banda sonora del compositor Alberto Iglesias, guanyador d'11 premis Goya i nominat quatre vegades als Oscars. També és la directora de vestuari Bina Daigeler, nominada a l'Oscar per la pel·lícula d'acció real "Mulán" de The Walt Disney Studios. Javier Agirre Erauso (guanyador d'un Goya per Handia) és el director de fotografia; Mikel Serrano (guanyador del Goya per "Handia" i "Akelarre") és el director d'art; Karmele Soler, guanyadora d'un premi Goya per "La pell que habito" és la maquilladora.