Fotografía grupal dels aspirants de Maestros de la Costura 6 a La 1

Descobreix els 12 aspirants de 'Maestros de la Costura 6', que torna a La 1

'Maestros de la Costura' s'estrena la seva sisena temporada el dimarts 6 de febrer, amb Raquel Sánchez Silva com a presentadora.

'Maestros de la Costura' torna amb la seva sisena edició a La 1 el dimarts 6 de febrer a les 22:50h. Les portes del taller s'obren de nou des d'abril del 2022 després d'un període de descans. Presentat per Raquel Sánchez Silva, torna a comptar amb Lorenzo Caprile, María Escoté i Palomo Spain de nou com a jurat.

'Maestros de la Costura' torna amb desafiaments emocionants que trauran tot el potencial dels aprenents i generaran més competència que mai. Torna a La 1 mantenint la seva essència, i presentant els seus 12 flamants aspirants, que lluitaran per aconseguir la victòria. Descobreix qui són aquests concursants.

Almudena, 41 anys, València

Apassionada del pilates, el ioga i el tennis, la valenciana de 41 anys, es va apuntar al càsting del programa gràcies a la insistència de la seua amiga. Va començar a cosir als 12 anys, i des de llavors no ha parat. Va estudiar moda a Barcelona i va obtenir una beca per treballar en una coneguda firma.

La seva trajectòria professional inclou rols d'alta executiva en grans grups de moda i va intentar treure'n la firma abans de la pandèmia. Actualment, exerceix com a responsable de botigues en una signatura de moda a València, però sense deixar enrere el seu somni de treure la pròpia firma de moda. També es troba en un període difícil afrontant la mort recent del seu pare.

Fotografía de Almudena, aspirant de Maestros de la Costura 6 a La 1
Almudena 'Maestros de la Costura' | RTVE

Àngel, 33 anys, Sevilla

La seva mare i la seva àvia van ser qui el van introduir a la costura. Actualment, ostenta al càrrec de cap d'una producció en una signatura flamenca, però no és el lloc que desitja. El seu desig és deixar les tasques administratives i posar-se al capdavant de la màquina de cosir i confeccionar cada peça.

A casa, calma la seva frustració cosint a la seva estimada màquina. La seva història és complicada, va patir bullying a l'institut i, la pandèmia el va obligar a tornar a casa dels pares amb el seu germà petit.

Fotografía de Ángel, aspirant de Maestros de la Costura 6 a La 1
Àngel 'Maestros de la Costura' | RTVE

Carlota, 34 anys, Saragossa

Model de llums i doble en produccions cinematogràfiques, amb experiència com a doble de mans a Hollywood. També treballa al Museu Britànic de Londres, un dels seus somnis. Encara que res no s'equipara als que és la costura.

Va aprendre a cosir a mà amb la seva àvia, i va tenir la primera màquina als 6-8 anys. Tal era la seva passió, que va fer diversos cursos de costura. En el seu temps lliure, gaudeix de videojocs, lectura i sèries friquis, i ha construït la família amb la seva parella Paolo i el seu gat.

Fotografía de Carlota, aspirant de Maestros de la Costura 6 a La 1
Carlota 'Maestros de la Costura' | RTVE

Cristian, 22 anys, Màlaga

Gràcies a la seva tia, als 13 anys va descobrir la moda i va trobar la vocació. Al costat del seu xicot, amb qui comparteix la seva passió per la moda, estan en el camí de tenir el seu propi taller i firma de moda flamenca.

Va ser criat pels seus avis, i la seva història de lluita i superació l'ha portat a escriure un llibre per donar esperança i ajudar altres persones. És un apassionat de les rutes confrares, la cultura i l'esport, i gaudeix de les activitats a l'aire lliure i el senderisme.

Fotografía de Cristian, aspirant de Maestros de la Costura 6 a La 1
Cristian 'Maestros de la Costura' | RTVE

Erik, 23 anys, Barcelona

Amb sòlida formació en moda, abastant confecció, patronatge, tendències i disseny, Erik centra la seva passió en el disseny de vestits de bany. Encara que ha assolit part del seu somni, vol aprendre a dissenyar una varietat més gran de peces.

Viu amb els pares i germans a Mataró, i es considera una persona independent, vital i curiosa. Tot i tenir èxit en el terreny professional, no en gaudeix en l'amor i, actualment, prefereix no tenir parella. Això sí, gaudeix del seu temps lliure sortint amb els amics.

Fotografía de Erik, aspirant de Maestros de la Costura 6 a La 1
Erik 'Maestros de la Costura' | RTVE

Iker, 38 anys, Guipúscoa

És escenògraf a l'organització de grans esdeveniments per a marques de luxe a Madrid. Fa dos anys, va decidir fer un gir a la seva vida i va tornar a la seva terra natal a Guipúscoa, on va descobrir la seva passió per la costura.

Durant la pandèmia, la seva tia Antonia li va ensenyar a cosir, i des de llavors, ha ampliat les seves habilitats a través de cursos. Apassionat per l'esport, practica boxa, pàdel i alpinisme. Al seu temps lliure, gaudeix anant a festivals i a concerts amb els seus amics.

Fotografía de Iker, aspirant de Maestros de la Costura 6 a La 1
Iker 'Maestros de la Costura' | RTVE

Julia, 42 anys, Sevilla

És la Youtuber de l'edició, al seu canal comparteix experiències de compres de moda i descomptes. S'autodenomina 'tramposa a la costura', ja que desafia les normes com no seguint els patrons. La seva especialitat són els vestits de flamenca que, a més, comercialitza les seves creacions a webs de segona mà.

Fotografía de Julia, aspirant de Maestros de la Costura 6 a La 1
Julia 'Maestros de la Costura' | RTVE

Mario, 33 anys, Pontevedra

Des de petit ha mostrat ser aplicat i estudiós, i va explorar les seves habilitats a la pintura a l'oli, piano i teatre. Va estudiar Fisioteràpia, i Dietètica i Nutrició a Lugo. Més endavant, es va endinsar al món de la moda, fusionant aquesta amb la seva professió sanitària.

La seva àvia és la seva major influència en la costura, i gràcies a ella va despertar aquesta passió. Des dels 10 anys visualitza els seus propis dissenys, i ara els vol fer realitat.

Fotografía de Mario, aspirant de Maestros de la Costura 6 a La 1
Mario 'Maestros de la Costura' | RTVE

Mima, 23 anys, València

Nascuda a Gandia, d'ascendència marroquina, Mima va decidir portar el hijab fa 6 mesos per decisió pròpia. Fa un any, es va traslladar a Canals a estudiar moda i comparteix pis amb les amigues. El seu objectiu principal és acabar els estudis i crear la seva pròpia marca.

Ha treballat com a model per a Instagram, acumulant 11,6K seguidors a la plataforma i 115K a TikTok, amb 4.9 milions de likes.

Fotografia de Mima, aspirant de 'Maestros de la Costura' 6 a La 1
Mima 'Maestros de la Costura' | RTVE

Noe, 29 anys, Cadis

S'ha presentat a 'Maestros de la Costura' gràcies a la seva professora, que la va motivar a inscriure's al càsting. Graduada en Magisteri d'Educació Primària, exerceix com a estilista de forma gratuïta a les estones lliures.

Al costat de la seva àvia, el seu principal confident, somia crear la seva pròpia marca i vestir celebritats. Actualment viu amb el seu xicot i el seu gos Whiskey.

Fotografia de Noe, aspirant de 'Maestros de la Costura' 6 a La 1
Noe 'Maestros de la Costura' | RTVE

Soraya, 54 anys, Soria

S'autoanomena 'la llum de Sòria', es considera molt parladora i assegura que la coneixen tots els veïns del municipi. Compagina el seu petit negoci de confecció amb la feina d'auxiliar en un psiquiàtric durant els caps de setmana.

Soraya va iniciar una nova etapa en separar-se del marit després de 39 anys de matrimoni. Ara, se sent lliure i independent i omple la seva vida de nous plans, com viatjar i sortir a sopar amb amigues.

Fotografia de Soraya, aspirant de 'Maestros de la Costura' 6 a La 1
Soraya 'Maestros de la Costura' | RTVE

Yichan, 22 anys, Xina

Amb només un any, va arribar des de la Xina a Ogíjares, Granada, adoptada per la família. Set anys després, va arribar la germana. Va practicar gimnàstica rítmica fins als 15 anys i va iniciar estudis en Relacions Laborals i Recursos Humans.

Va descobrir la seva passió per la moda treballant com a model. Es dedica al modelatge mentre persegueix el somni de desenvolupar la seva pròpia marca o ser estilista. Entre les marques que admira trobem Valentino i Christian Dior, tot i que inspira l'estil underground.

Fotografia de Yichan, aspirant de 'Maestros de la Costura' 6 a La 1
Yichan 'Maestros de la Costura' | RTVE