Cuatro estrena aquest dimecres 10 de gener a prime time 'En guardia: mujeres contra el crimen'. Aquesta sèrie documental de sis episodis aborda algunes de les investigacions criminals més complexes i mediàtiques en les darreres dècades. Recull el testimoni de les diferents investigadores d'elit de la Guàrdia Civil involucrades a cada cas i inclou materials d'arxiu i recreacions dramàtiques.
En aquest format, els espectadors se submergiran a l'essència mateixa de les operacions policials a través del relat en primera persona de les pròpies investigadores. Desgranen, de manera exhaustiva, les pistes que van seguir, els recursos humans i tècnics emprats en cada cas i el denodat esforç per resoldre els fets .
'En guardia: mujeres contra el crimen' compta, a més, amb el testimoni de les protagonistes i d' advocats, periodistes, psicòlegs i diversos experts . Amb aquestes declaracions, el true crime inclou imatges i materials d'arxiu i recreacions dramàtiques d'estètica cinematogràfica per remarcar esdeveniments clau.
El programa tracta crims, operacions de narcotràfic, tracta de persones i ciberdelinqüència. 'En guardia: mujeres contra el crimen' posarà el focus en la desaparició i assassinat d'Anna i Olivia a mans del seu pare a Tenerife o el crim de Miguel Grima, alcalde del municipi oscenc de Fago. Així com la troballa a la localitat barcelonina de Sant Salvador de Guardiola de les restes humanes d'una dona sense identificar; la investigació d'un corredor d'heroïna entre el Pakistan i el barri barceloní del Raval; o la lluita contra els delictes sexuals durant l''Operació Kamikaze'.
El cas de les nenes Anna i Olivia a l'estrena
Tenerife, 27 d'abril del 2021. Nou de la nit. Beatriz Zimmermann, separada i amb dues filles, espera que la seva exparella, Tomás Gimeno, lliuri a les petites Anna i Olivia d'1 i 6 anys, però Tomás no apareix. Quan Beatriz aconsegueix localitzar-lo per telèfon, Tomàs li diu: “Mai més tornaràs a veure les nenes”.
A l'entrega inaugural d''En guardia: mujeres contra el crimen' abordarà el cas de les nenes Anna i Olivia. Cristina Pin, Guàrdia Civil a qui s'assigna el cas de les nenes de Tenerife, relata per primera vegada i en primera persona com va transcórrer la investigació del cas, del qual el documental aporta detalls inèdits