Iker Jiménez parlant assegut al plató de 'Cuarto Milenio'

'Cuarto Milenio' recrea criatures d'altres planetes amb la Intel·ligència Artificial

Aquest diumenge, 'Cuarto Milenio' també desgranaran els enigmes i misteris de Santiago de Compostela

Cuatro emet aquest diumenge 7 de gener una nova entrega de 'Cuarto Milenio', després de les vacances de Nadal. En aquesta edició, Iker Jiménez se centrarà en el sistema solar on l'únic planeta que acull vida és la Terra. Tot i això, el programa intentarà anar més enllà amb l'ajuda de Fran Ramírez, especialista en intel·ligència artificial i ciberseguretat.

'Cuarto Milenio' durà a terme un singular experiment en què tractarà de recrear criatures impossibles d'altres astres de la galàxia, en cas que hi pogués haver vida. Serà a través d'un sofisticat sistema d'IA, que prendrà com a base les condicions agrestes que impedeixen l'existència d'organismes en aquests planetes i els resultats dels quals seran sorprenents.

Captura d'Iker Jiménez com a presentador de Quart Mil·lenni a Telecinco
Iker Jiménez a 'Cuarto Milenio' | Mediaset

D'altra banda, el programa aprofundirà en un estudi sobre visió remota controlada on ha participat el psiquiatre i escriptor José Manuel Gaona.

I a la nova entrega de 'El alma de las ciudades', el periodista Enric de Vicente i l'escriptor Javier Sierra desgranaran els enigmes i misteris de Santiago de Compostel·la. Declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la Unesco el 1985, la ciutat és considerada una de les principals destinacions de peregrinació del món.

Les audiències de 'Cuarto Milenio'

Iker Jiménez i Carmen Porter a Quart Mil·lenni
Iker Jiménez i Carmen Porter | Mediaset

Temporada rere temporada, 'Cuarto Milenio', el programa més longeu de Cuatro i un dels més competitius del canal. El programa va culminar la passada amb una mitjana de 760.000 espectadors (6,1% de share), 1,2 punts per davant de laSexta (4,9% i 615.000). 'Cuarto Milenio' va incrementar, a més, la seva mitjana nacional fins a assolir un 8,1% de share en target comercial, 2,1 punts per davant del seu principal competidor (6%).

'Cuarto Milenio' va anotar un destacat seguiment entre el públic de 25 a 44 (8,7%) i els espectadors de 45 a 54 anys (8%). A més, va superar la mitjana nacional a Euskadi (8,3%), Múrcia (7,9%) i Astúries (7,4%). Així com Madrid (6,7%), Castella-la Manxa (6,7%), València (6,6%), Balears (6,6%), Aragó (6,3%) i Canàries (6,2%) %).