Cartell del Benidorm Fest 2024

Canvi al jurat del Benidorm Fest: Marta Piekarska substituirà Twan van

Marta Piekarska substituirà Twan van de Nieuwenhuijzen com a membre del jurat del Benidorm Fest 2024.

Canvi d'última hora al jurat del Benidorm Fest, que arrencarà en tan sols una setmana. Marta Piekarska, la cap de la delegació polonesa a Eurovisió, substituirà al jurat Twan van de Nieuwenhuijzen. Per motius personals, el cap de la delegació dels Països Baixos no podrà acudir al Benidorm Fest.

Piekarska és una professional de la Televisió Pública de Polònia (TVP). Ha dirigit multitud de projectes incloent-hi festivals, produccions internacionals, concursos i concerts en directe amb artistes polonesos i internacionals. Va ser la responsable del Festival d'Eurovisió Junior a les edicions de 2019 i 2020 que es van celebrar a Polònia. A més a més, ha estat la presidenta del Grup Directiu d'Eurovisió Junior.

Recordem que el jurat del Benidorm Fest 2024 estarà format per vuit experts; quatre nacionals i quatre internacionals. La portaveu serà la cantant, compositora, actriu i ballarina Beatriz Luengo. El completen Ángela Carrasco, cantant, actriu i coach vocal; Carlos Baute, cantant, compositor, actor i presentador; i Guille Milkyway, productor musical i cantant del conegut grup La Casa Azul.

Muntatge de Beatriz Luengo, Ángela Carrasco, Carlos Baute i Guille Milkyway com a jurat del Benidorm Fest
Jurat del Benidorm Fest 2024 | RTVE

A nivell internacional hi haurà Lee Smithurst, cap de la delegació britànica a Eurovisió i productor executiu del Festival d'Eurovisió 2023 a Liverpool; David Tserunyan, cap de la delegació d'Armènia que va ser membre del grup de referència d'Eurovisió i el productor executiu d'Eurovisió Junior 2022 a Erevan (Armènia); i Nicoline Refsing, directora creativa d´actuacions artístiques, programes de televisió o gires musicals.

La preselecció per a Eurovisió celebrarà les semifinals els dies 30 de gener i 1 de febrer i la seva gran final serà el 3 de febrer de 2024. Cal destacar, a més, que el Benidorm Fest estrena trio de presentadors amb Ruth Lorenzo, Marc Calderó i Ana Prada .

Muntatge de Ruth Lorenzo, Marc Calderó i Ana Prada com a presentadors del Benidorm Fest
presentadors del Benidorm Fest 2024 | RTVE

Recordem que, un any més, Aitor Albizua presentarà 'La noche del Benidorm Fest', acompanyat per la comunicadora i còmica Inés Hernad. El programa es transmetrà en directe després de cada gala, on es podran veure les primeres impressions dels participants classificats per a la final. Després de la gran final, 'La noche del Benidorm Fest' oferirà la primera entrevista en exclusiva del proper representant d'Espanya a Eurovisió.