Captura de 13 Dies, sèrie documental de Canal Sur sobre el cas de Julen

Canal Sur estrena '13 Días', una minisèrie documental sobre el cas Julen

'13 Días' és una minisèrie de Canal Sur centrada a Julen, el nen que va caure a un pou al municipi malagueny de Totalán.

Canal Sur estrena aquest dilluns 15 de gener la sèrie documental '13 Días' centrada en el cas de Julen, el nen que va caure a un estretíssim pou situat en una finca del municipi de Totalán (Màlaga). Un rescat que va commocionar i va mantenir en suspens el país. La docusèrie, de tres capítols, s'emet coincidint amb el cinquè aniversari dels fets.

Canal Sur emet aquest dilluns els dos primers episodis: 'El pozo' i 'La montaña manda'. Prèviament, la periodista de Blanca Rodríguez introduirà la docusèrie i també presentarà el programa especial que s'emetrà el dilluns 22 després del tercer capítol. Cal destacar que '13 días' està dirigida pel cineasta argentí Hernán Zin, considerat un dels directors de documentals més destacats del món.

La sèrie comença el 13 de gener del 2019 amb una trucada al servei d'emergències 112 Andalusia. És l'angoixada veu de la mare de Julen, que amb només dos anys ha caigut a l'interior d'un petit pou excavat a terra de la parcel·la on hi havia la família passant el dia.

Captura de 13 Dies, sèrie documental de Canal Sur sobre el cas de Julen
'13 Días' a Canal Sud | Canal Sur

El nen havia caigut per un forat de prospecció de només 25 centímetres de diàmetre però 72 metres de profunditat. Es va viure el repte d'arribar fins a Julen excavant "en un terra molt dur d'aquesta maleïda muntanya on les màquines es trencaven cada dia", segons explica el mateix director. Un rescat que va implicar l'esforç de desenes d'operatius, des de bombers a miners, i diverses estratègies per arribar-hi, amb un país que va estar pendent dia a dia del que passava a Totalán.

Finalment el 26 de gener, després de tretze dies angoixants de treballs a contrarellotge -els que donen nom a la sèrie-, es va aconseguir assolir el petit, recuperant el seu cos sense vida.

'13 Días' s'ha acostat als diferents protagonistes per reconstruir la realitat d'aquells dies. Als pares de Julen, José i Victoria, només els va dir "expliqueu el que vulgueu". Segons la cadena, han estat "molt generosos" aprofundint en la ferida que suposa perdre un fill.