Logo de Kimera Underground Park de la nova sèrie de Netflix El refugi atòmic

Així és 'El refugio atómico', la nova sèrie apocalíptica d'Álex Pina i Esther Martínez

Dos anys després d'anunciar-se, Netflix per fi ha arrencat el rodatge d''El refugio atómico', la seva nova sèrie d'Álex Pina i Esther Martínez Lobato.

Dos anys després d'anunciar-se la preparació, Netflix per fi ha arrencat el rodatge d''El refugio atómico'. Es tracta d'una sèrie apocalíptica que arrenca quan la Tercera Guerra Mundial es a punt d'esclatar i un grup de multimilionaris es refugien en un búnquer de luxe: Kimera Underground Park. Aquest búnquer és l'escenari d''El refugio atómico', la nova sèrie de vuit capítols d'Álex Pina i Esther Martínez Lobato, creadors de 'La casa de papel' o 'Sky Rojo'.

Des de Kimera Underground Park veuran en pantalles, en un espectacle ple de perplexitat, com el món que coneixien es va ensorrant sobre els seus caps. I mentre fos la situació es torna cada cop més aterridora, ells gaudiran de la seva petita ciutat exclusiva. Instal·lacions que compten amb pista de bàsquet, restaurant, jardí zen, cocteleria, divan de psicòleg, gimnàs i spa.

A això quedarà reduïda la seva mítica condició de privilegi: a anar-se adaptant a viure en un forat de luxe. Un univers subterrani ple d'enigmes en què esclataran els comptes pendents de dues famílies travessades per una ferida del passat.

Muntatge del repartiment d'El refugi atòmic, sèrie de Netflix: Miren Ibarguren, Joaquín Furriel, Natàlia Verbeke, Carles Santos, Montse Guallar, Pau Simon, Alicia Falcó, Agustina Bisio i Àlex Villazán
Repartiment d''El refugio atómico' | Netflix

Els habitants d'aquest refugi estaran interpretats per Miren Ibarguren ('Todos mienten'), Joaquín Furriel ("El Reino"), Natalia Verbeke ('Una vida menos en Canaries'), Carlos Santos ("El hombre de las mil caras") , Montse Guallar ('Sé quin eres'), Pau Simon, Alicia Falcó ("Las buenas compañías"), Agustina Bisio i Álex Villazán ('Alma'), entre d'altres.

Recordem que, segons va explicar Álex Pina el març del 2022, 'El refugio atómico' sorgeix arran de la publicació d'un article sobre la proliferació de búnquers després de la pandèmia. "Alguns dels nous refugis que s'estaven construint eren habitatges de luxe al subsòl. Fins a 15 pisos cap avall, amb serveis exclusius com ara cinema, piscina, spa, gimnàs i jardins comuns. Amb aigua i menjar per sobreviure més de cinc anys, una comunitat sota terra per a 75 persones".

Fotografia del creador Àlex Pina de Netflix a unes escales
Àlex Pina | Netflix

"Viuen una vida artificial, i ens agradava molt explorar aquesta manera de vida dels que han tingut el privilegi de salvar-se de la fi del món, però ara viuen tancats i donen curs a conflictes que ja portaven de la vida en llibertat", va explicar Álex Pina.