Josep Lluís Núñez a TV3

3cat estrena 'Núñez': el documental revela els secrets del president del Barça

'Núñez' és un retrat d'una època, un futbol i una figura controvertida i irrepetible, la de Josep Lluís Núñez.

3cat, la plataforma de TV3, estrena aquest dimecres 20 de desembre una de les seves grans apostes: 'Núñez'. Es tracta d'una sèrie documental, de quatre capítols, impactant i irreverent sobre el constructor del Barça modern, amb més de 50 entrevistats de luxe. Hi participen exfutbolistes, directius, periodistes, familiars, aliats i enemics.

La vida de Josep Lluís Núñez és la història d'un home que arriba amb set mesos a Catalunya, gairebé sense res, i acaba sent el president de la segona institució més poderosa del país. En mig l'ambició, amor, lluites de poder, enfrontaments amb la Generalitat, una relació tensa amb la premsa, amics que acaben sent enemics, enemics que acaben sent amics, futbol, alegries, fracassos i moltes llàgrimes.

La lluita d'un home per fer del Barça el millor club d'Europa. Però, sobretot, la lluita d'un home per ser acceptat i respectat per la societat catalana, que mai no el va reconèixer del tot. Un personatge a mig camí de la comèdia i el drama, de la legalitat i la il·legalitat, del futbol i la política, de la moral i l'ambició. Potser era per això el fill d'un duaner.

Un retrat fresc i irònic de la Catalunya i Espanya de finals del segle XX. Un personatge inseparable de la història de TV3, amb qui els catalans i catalanes han rigut i plorat, a qui han criticat i aplaudit. La història d'un home totpoderós que, tanmateix, mai no va aconseguir ser estimat per la societat catalana.

D'aquesta manera, el primer capítol narra la història de Núñez des de l'arribada a Catalunya o l'ascensió a la societat catalana com a constructor immobiliari. També la victòria a les eleccions del Barça contra pronòstic i enmig d'una de les campanyes més fosques que es recorden i el seu primer gran títol com a president. Una final que va marcar un abans i un després en la història del club i en la personalitat del mateix Núñez: la final de Basilea.