Fotografia de Nebulossa com a guanyadora del Benidorm Fest i representant d'Espanya a Eurovisió

Primeres paraules de Nebulossa en guanyar el Benidorm Fest: 'M'he sentit súper zorra'

Nebulossa representarà Espanya a Eurovisió amb el tema "Zorra" després de guanyar el Benidorm Fest.

Espanya ja té representant per a Eurovisió 2024. Després d'una intensa batalla en què tot apuntava que Jorge González o st. Pedro es podrien fer guanyadors, Nebulossa s'ha aixecat per sorpresa amb el micfròfon de bronze. El grup viatjarà a Malmö per representar Espanya a Eurovisió.

Nebulossa i la seva "Zorra" compten amb una escenografia que recorda un club amb llums de serrells i sofà de vellut. Els eurofans, entregats a l'espectacle, no han deixat de corejar la cançó, fins i tot abans de començar, mentre que Mary Bas i Mark Dasousa sortien a l'escenari.

Fotografia de Nebulossa a la final del Benidorm Fest
Nebulossa, guanyadors del Benidorm Fest | RTVE

Nebulossa ha rebut un total de 156 punts: 86 vots del jurat (segons) 30 del demoscòpic (tercers) i 40 del televot (primer). Recordem que el sistema de votació del Benidorm Fest 2023 ha estat igual que a les dues primeres edicions ia les semifinals. 50% del pes per al jurat professional i 50% per al públic, dividit a parts iguals entre televot i jurat demoscòpic.

D'aquesta manera, després de la final del Benidorm Fest, Nebulossa ha donat les primeres declaracions davant els mitjans: "Estic en un meravellós moment. Estic en xoc encara. Qualsevol dels companys n'era mereixedor", deia Maria després de la victòria.

"És una experiència tremenda. Amb els vots no trobàvem crèdit. Pensàvem que anava el Jorge o St Pedro, que la nostra proposta ni era capaç d'arribar-hi", afegia Marc, que no es podia creure el que ha passat. De fet, ell no va saber que es presentaven, ja que va ser Maria la que va enviar la proposta a RTVE.

Fotografia de Nebulossa a la final del Benidorm Fest
Nebulossa, guanyadors del Benidorm Fest | RTVE

"Portar aquest missatge a Europa és molt important, per tota la gent d'aquí, però és mundial. Totes necessitem estar en igualtat de condicions i que no hi hagi més marginació a qualsevol sector o univers", tornava a dir Maria, que afegia que es havia sentit "súper zorra".

Pel que fa a les possibilitats que no puguin utilitzar la paraula "Zorra" per ser un insult, ho han negat: "És un animal, hem reinventat la paraula, ja no és bitch, és fox. Crec que s'entén el missatge “, explicava el Marc.