Captura del programa Ale-hop! de 3cat

3Cat estrena 'Ale-hop', una sèrie documental sobre el món del circ

'Ale-hop!' és una sèrie documental sobre el món del circ que vol servir d'aparador per aprendre coses sobre aquest art.

3Cat segueix en la seva aposta per nous formats i aquest dimecres 27 de desembre estrena 'Ale-hop!'  És una sèrie documental sobre el món actual del circ que vol servir d'aparador per aprendre coses sobre aquest art escènic i per reflexionar-hi. L'actriu i cantant Laia Fontàn presenta 'Ale-hop!', endinsant-se al món del circ al llarg de sis capítols.

D'aquesta manera, en cada episodi, es mostren números espectaculars de totes les disciplines circenses. Tots realitzats per artistes de primera línia al panorama català, reconeguts a la professió per la seva creativitat.

En molts casos, la vocació els porta a arriscar la vida a canvi de provocar la il·lusió del públic. Per això, 'Ale-hop!' vol homenatjar la gent que fa del circ la seva vida, amb totes les conseqüències. Hi ha moltes històries amagades darrere de la imatge pública dels artistes de circ, en part, perquè és un art escènic amb menys visibilitat que altres arts com la dansa o el teatre.

Laia Fontàn descobrirà al costat de l'audiència aquestes històries i, de passada, superarà alguns reptes d'acrobàcia, trapezi, equilibri o malabarisme, entre d'altres . A més, estarà acompanyada de Joan Grivé. El jove assessorarà un artista en cada capítol, per ajudar-los a millorar la seva presència a internet.

Capítol 1: Anem al circ?

Hi ha una raó essencial per la qual existeix el circ professional: el públic.  El primer capítol d'"Ale-hop!" vol trobar el paper (la connexió) del món circense en (amb) la societat. És per això que es donen a conèixer artistes que tenen una relació especial amb el públic.

 Kerol és empatia pura amb la gent i, amb els seus espectacles de malabarisme i "beatbox", ha voltat el món i ha recollit premis i reconeixement. Amb ella, Laia Fontàn aprèn a fer malabarisme i patinatge alhora.

La Forzuda és el nom artístic d'una parella que té una pizzeria amb teatre propi, un espai on fan els seus espectacles de llançament de ganivets i malabarisme amb set pilotes. Planeta Trampolí sorprendrà els veïns de Mataró amb un espectacle de llit elàstic en plena Rambla. I també es constatarà la força del circ en l'àmbit de l'activisme social, acompanyant uns pallassos dels Pallapupes a l'Hospital Sant Joan de Déu a Manresa.