Íñigo i Matilde, dos personatges de la sèrie 'La Moderna' abraçats i tots dos amb rostre seriós

La 1 renova 'La Moderna' per una nova temporada malgrat les seves fluixes dades d'audiència

Surt a la llum la decisió que ha pres TVE respecte a 'La Moderna' i els diners que costarà.

'La Moderna' seguirà formant part de la graella diària de La 1 després de l'última decisió que ha pres la directiva. El mes de setembre passat, la cadena va estrenar aquesta nova sèrie per a la seva sobretaula, endarrerint l'horari de 'La Promesa'.

Recordem que 'La Moderna' porta els espectadors al Madrid del 1930 i a les històries d'empleades i clients d'un saló distingit. Narra històries de dones disposades a canviar el seu destí: capaces de patir, estimar, riure i emocionar-se. Retrata nous temps, grans transformacions socials i també espai per al bon viure i el glamour.

Helena Ezquerro, Stéphanie Magnin i Almagro San Miguel són el triangle protagonista de 'La Moderna' a La 1. Formen part del repartiment noms de primer nivell com Miryam Gallego, Teresa Hurtado d'Ory, Sara Rivero, Llorenç González, Berta Castañé o Barbara Mestanza .

Inés i Laurita, dos personatges de la sèrie 'La Moderna' amb rostre molt somrient mirant una foto
'La Moderna' | RTVE

D'aquesta manera, segons ha publicat en exclusiva El Confidencial Digital,RTVE ha aprovat aquesta setmana al Consell d'Administració la renovació de 'La Moderna' per una segona temporada. La cadena ha encarregat 116 capítols més, per la qual cosa la sèrie s'assegura cinc mesos més en pantalla, mantenint-se en emissió fins a l'agost. Una renovació que costarà 5,85 milions d'euros més IVA.

Segons el mitjà esmentat, fonts de la cadena han revelat que l'èxit de 'La Promesa' ha generat el retorn del públic més gran de 45 anys a La 1. És per això que pretenen mantenir continguts per a aquest target a la franja de 16h a 18:30h, amb l'emissió d'aquestes dues sèries diàries.

Plànol curt de Marta i Pablo, dos personatges de la sèrie 'La Moderna' amb rostre seriós
'La Moderna' | RTVE

Cal destacar que 'La Moderna' no està aconseguint funcionar en audiències, tot i quedar-se amb l'horari de 'La Promesa'. El mes de desembre passat, va marcar el seu mínim a share i espectadors amb un breu 7,8% i 711.000. Tot i això, aquest mes de gener ha aconseguit millorar els seus resultats i actualment té una mitjana al voltant del 8,7% de quota i gairebé 832.000 espectadors, malgrat que segueix per sota de la mitjana de La 1.