'Alta Tensió' torna el dilluns 12 de febrer, aquesta vegada a À Punt, de dilluns a divendres a les 19:00h amb Nelo Gómez com a presentador. Les proves giren al voltant de panells amb preguntes diverses on una bombeta s'encén si la resposta és correcta, però esclata si és incorrecta.
Els ingredients necessaris d''Alta Tensió' són quatre concursants que competeixen per passar sis proves. L'objectiu és arribar a la prova final i endur-se el pot, un premi que creix cada dia. Per a això, caldrà que superin el 'Minut diabòlic'.
Parlem amb el seu presentador, l'actor valencià Nelo Gómez, per conèixer els detalls d'aquesta nova versió a la cadena autonòmica valenciana.
Com afrontes aquest projecte?
Amb moltíssima emoció. Des del primer moment, la confiança que han mostrat en mi tant la cadena com els productors és un fet a valorar. Soc conscient que la imatge és d'un actor que ara es posa a presentar programes.
A nivell professional, motivat perquè és un programa que val molt la pena. Més enllà del fet de tenir feina a la televisió, és tenir bona feina i que aquesta respongui als valors de la tele pública, que són divertir, formar i guanyar diners.
El programa ha tingut diferents versions al llarg dels anys. Has estat seguidor del format?
Sí, tinc una imatge esbiaixada de quan el presentava Constantino Romero, però no en recordava el nom. També, ho recordo als inicis de Cuatro que, a més, molava molt perquè era una nova manera de fer tele.
Però la que tinc més recent és la versió de Mediaset. Sobretot, ma mare que és seguidora de concursos televisius. A banda, aquesta és la versió més semblant a la nostra.
Com és la mecànica del programa? Hi haurà canvis pel que fa a la versió més recent a Cuatro?
Són primes germanes. L'important és l'essència del format, que és que cada cop que encerteu una resposta s'il·lumina una bombeta. Això vol dir que guanyaràs diners, si explota, els perdràs. Després, a cada prova hi ha diferents dinàmiques. Una és d'agudesa visual, una altra preval l'oïda i hi ha un playoff.
La prova final es diu, el minut diabòlic, on els concursants després d'enfrontar-se cara a cara entre ells, han de córrer tant físicament com de ment per marcar la pantalla. I, després comprovar si encerten o no les caselles.
També hi participa la productora de Christian Gálvez, Fènix Media. Has pogut parlar amb ell?
No, però sí amb l'equip que ha vingut des de Madrid. Han estat cuidant-nos molt. Ells com a propietaris del format, han cuidat la seva 'criatura'. M'imagino que Christian, en tenir una imatge més mediàtica, tindrà més feina a Madrid, i és complicat, però anem de la mà amb la productora. A més, ara, enregistrarem la versió per a Telemadrid als Estudis de València.
Sents pressió per posar-te al comandament d'un programa mític a la televisió?
No m'hi he centrat. He començat a caure quan he vist que la gent reconeix el format i t'esmenta Christian Gálvez.
Potser peco d'innocent, que és un punt a favor perquè no penses en els problemes o els reptes que pot ocasionar. A més, vinc de presentar qualsevol esdeveniment en directe, d'actuar en teatres més grans, més petits, al carrer, on et trobes de tot. Trobar-te a la comoditat d'estar en un plató, que a més està tot gravat i amb els recursos de la televisió, això és un espai de seguretat.
Estic molt agraït a l'equip per cuidar-me, i crear aquest espai de seguretat on jo no m'he sentit com que era el repte de la meva vida. Estic emocionat, però tranquil. Sé que des de la direcció volien que estigués més solt, més bromista, però jo estava molt concentrat en l'estructura. Potser he estat més contingut en l'estructura, però crec que el primer és dominar la tècnica per trencar i sortir-ne.
El fet de ser actor creus que beneficia el programa per la teva manera de comunicar i presentar?
Sí, al final parlem de comunicar. He estat 3 anys a la ràdio pública valenciana fent un programa en directe de 4 hores. Comuniquem a través d'històries, que poden ser realitat o ficció. Aquestes històries les podem explicar a molts mitjans.
En el cas d'aquest concurs, es tractava de conduir i anar de la mà dels concursants i l'audiència per explicar una història i passar una bona estona. Ja sigui per guanyar diners o comptar un Shakespeare. Per descomptat, l'experiència que et dóna enfrontar-te al teatre en vers, quan tens la llibertat dins un guió d'expressar-te com vulguis, és un regal.
Què creus que aportes al format?
Soc una cara coneguda per a l'audiència valenciana, encara que no sigui una estrella del rock però en aquest format soc nou. És el tio de sempre fent una cosa diferent, i pot resultar atractiu conèixer una nova faceta.
D'altra banda, tenir cura de la llengua i una persona a qui agrada el territori i la cultura pròpia, que sé que és una cosa que ha ajudat a aconseguir aquesta feina. A més, tinc una vinculació directa amb À Punt per l'afecte que poso a la meva feina en els diferents projectes que he fet amb ells, com 'Apunts de Llengua' o 'L'Alqueria Blanca'.
Com ens sorprendran els concursants?
Al primer que han sorprès és a mi. Ja portem uns programes gravats, però els 4 primers, 'els originals', són els que més m'han sorprès. Primer perquè són molt propers i s'han llançat a l'aventura al primer minut. I, segon, perquè sempre em pregunto si la jugada és per sort, intel·ligència o estratègia.
Són persones molt guais, que viuen el programa com l'aventura de la seva vida. És molt emocionant i preciós, veure com n'és d'important per a ells viure aquesta experiència a la televisió. Quan un concursant és expulsat t'emociones, perquè crees empatia i un enllaç amb ells.
T'atreviries a concursar?
A mi m'agradaria, però no sé si gosaria. Amb la Síndrome de l'Impostor sempre penso: 'i si m'equivoco i quedo en ridícul, què?'. Però, després penso que no es jutjarà, s'ho passarà bé. En aquell moment sí que penso que m'agradaria.
Has demostrat ser un professional polifacètic, ets actor, has fet ràdio i televisió. Si haguessis de triar, amb quina et quedaries?
Em defineixo com a actor, perquè entenc que un actor pot fer moltes coses. Tinc la sort que em criden per a diferents treballs, i em sento capacitat per assumir-los. Jo m'he format en tot això, a mi ningú no m'ha escollit per la gràcia divina. Tot i ser jove, tinc un currículum que m'avala.
Des de petit sempre he tingut diferents somnis, i per això he intentat formar-me en tots ells. Aleshores, no puc escollir i, avui dia, no m'he trobat amb el conflicte d'haver-ho de fer. Espero que no m'arribi perquè l'ideal per mi és compaginar-ho tot.
T'agradaria fer el pas a la televisió nacional?
No ho he pensat. Vaig estudiar a Madrid perquè l'especialització no la vaig poder fer a València. Tampoc no m'agrada diferenciar la televisió estatal de l'autonòmica, l'important són els bons formats. Vull fer una bona feina, em truquin on em truquin. Treballant a 'El secreto de Puente Viejo' a Madrid vaig estar molt a gust. Si és veritat que estic més còmoda i gasto menys benzina a València.
A À Punt et veurem a 'Alta Tensió' de dilluns a divendres i dimarts s'estrena 'L'Alquilería Blanca'. Per tant, els dimarts els espectadors tindran dosi extra de Nelo Gómez. Com ho estàs vivint?
Ara mateix està en antena, 'Apunts de llengua', en el format digital de la cadena, 'La via verda', on col·laboro, 'Alta Tensió' i 'L'Alqueria Blanca'. Per tant, jo només espero no enfonsar les audiències si li caic malament a algun espectador. En dues setmanes, soc el tio que està 24/7. Suposo que sí que han apostat per mi és perquè no caic malament.