Primer plànol de Bea, concursant d'OT 2023

Bea ('OT 2023'): 'En alguna gala potser no hi havia gaires opcions de vestuari'

Entrevistem Bea, desena expulsada d'OT 2023', que fa balanç del seu pas pel talent show.

Bea s'ha convertit en la desena concursant a abandonar l'acadèmia de 'OT 2023'. Després de veure les seves actuacions, el jurat va salvar a Martin i els professors al Lucas. Així doncs, el públic havia de decidir entre Bea i Ruslana per ocupar la darrera plaça de finalista.

A sobre de l'escenari, Bea va apostar aquella nit decisiva per "Bette Davies Eyes" (1981) de Kim Carnes. Per la seva banda, Ruslana va cantar "Let Me Out" (2006) de Dover, i va aconseguir més vots que la seva companya.

La gala 11 d'OT 2023' va comptar amb la desena expulsió, un nou nòmada favorit de la setmana i l'elecció dels finalistes. Aquesta setmana el públic haurà de votar pel guanyador o la guanyadora de l'edició. Per conèixer com va viure la semifinal i el pas pel programa, parlem amb Bea, la desena expulsada d'OT 2023'.

Com t'has sentit amb el concurs que has fet?

Estic molt orgullosa del concurs que he fet, de com he evolucionat, ha estat meravellós i gràcies als professors i als meus companys. Aquesta setmana sí que ha estat una mica més difícil perquè per tema de puntuacions tot era molt més competitiu fins i tot. I comencem una mica a comparar-nos.

De vegades els nostres dimonis ens vénen al capdavant. Al final allà dins com veus tanta gent bona amb tant de talent, el teu cap et fa pensar que no mereixes ser-hi. Una mica la síndrome de l'impostor de què jo parlo molt, però estic molt contenta tant pels meus companys com per mi.

Per què creus que el jurat no et va triar com a finalista després de veure les puntuacions de la setmana passada?

Sempre he viscut el present i he preferit ficar-me en allò que havia de fer que era cantar i fer-ho el millor possible. I el jurat amb la seva opinió subjectiva havia de valorar i no ens podia triar a tots per desgràcia. Però crec que també tenen una feina molt dura i són professionals igual que tots els que som aquí.

Al final algú s'havia de quedar i vaig ser jo, i no passa res perquè estic super contenta de debò.

Bea expulsada de 'OT 2023'
Bea, expulsada d'OT 2023' | Prime Video

Us van afectar les valoracions del jurat a la convivència?

Al final les darreres setmanes van ser una mica més dures pel que fa a l'exigència i a fer-ho cada cop millor. I ens vam ficar molt tots a la nostra feina, en el que havíem de fer que era tirar endavant la cançó. Però per res he sentit desconnexió amb els meus companys, de fet hem tingut una setmana molt bona, fins i tot dins de l'habitació parlàvem molt junts i ha estat una connexió brutal.

Creus que el jurat ha estat just a les seves valoracions?

Crec que en algunes nominacions m'he hagut de menjar la nominació perquè els meus companys són grans artistes. Hi ha, però, algunes vegades que l'opinió del jurat no és la veritat absoluta. I només tenim aquest jurat i hem de respectar-los sempre, però al final hem de tenir en compte que són persones amb opinions subjectives i que estan fent la feina de jurat. Aleshores és molt difícil també.

Com es viu el moment pissarres des de dins?

Es viu malament, perquè com que no sabem a qui nominaran no podem fer cap estratègia. Sí que és veritat que depèn del que valoris. Si valores més l'actuació de la gala, l'afinitat que tinguis amb un company o qualsevol altra cosa. Però mai no hem fet una estratègia per intentar que es quedi ningú o que es nomini algú.

Simplement, jo en el meu cas, ha estat amb la persona amb qui he tingut més afinitat o que he valorat que millor ho ha fet a la gala.

Com et va afectar que els professors no et salvessin en cap de les teves nominacions?

Jo sabia que al final tots estàvem competint i crec que tots mereixem ser salvats pel jurat, pels professors i pels companys. Si que algunes vegades fa ràbia perquè sempre intentes treballar el màxim a la teva cançó i treure el màxim profit de les classes per fer-ho el millor possible. Però no crec que hi hagi favoritismes ni res per l'estil.

nominacions gala 7
Nominats Gala 7 | Prime Video

Estaves d'acord amb el jurat quan et va dir que estaves continguda a nivell interpretatiu?

És veritat que dins de l'acadèmia vaig viure una baixada d'emocions terrible i es va reflectir a la meva feina ia les gales. Però al final és el que li vaig dir a Cris, de vegades cal tocar fons per tornar a ressorgir. I crec que n'he estat l'exemple clar. Així que estic super orgullosa del que he fet, del que he construït des d'aquesta baixada i anem a per totes.

De quina manera creus que 'OT' ha contribuït al teu creixement personal i artístic?

Crec que gràcies al programa he evolucionat un munt, he sortit de la closca. Abans era molt tímida i no gosava interpretar. Jo sempre havia cantat, però mai no havia interpretat o ballat una cançó. I això m'ha fet obrir els ulls que puc fer més coses que només cantar.

I m'ha encantat perquè ha estat com redescobrir-me a mi mateixa. Gràcies també als meus companys i professors, que vas aprenent una mica de cadascú. I és el creixement més gran que m'emporto d'aquí.

Quin balanç faries del teu concurs?

Crec que el meu concurs és superació. Perquè malgrat tenir vaivens, que aquí en tenim molts, he pogut remuntar-ho i lluitar contra les meves pròpies batalles. Cada gala m'he anat superant i sorprenent a mi mateixa.

Com has rebut la calor del públic a les firmes de discos i quan vas sortir nòmada favorita?

Per nosaltres rebre l'afecte de la gent és un món. Estem aquí aïllats de tot treballant, sabent que ho veu la gent i que n'opina. I al final el que més volem és que la gent reconegui l'amor que posem nosaltres a totes les cançons i al que volem nosaltres a la vida que és cantar i fer música. I que la gent reconegui el nostre art és el millor que ens pot passar.

Bea favorita
Bea, nòmada favorita | Prime Video

Creus que has estat limitada amb el vestuari de les gales a diferència dels teus companys?

En general jo mateixa tampoc sé com estilitzar-me respecte a la roba, encara ho he de descobrir. Però crec que el vestuari sempre ha apostat perquè jo fos guapíssima sempre. I sí que és veritat que en alguna gala potser no hi havia gaires opcions.

Però sempre que he dit que alguna cosa no m'encaixava, m'ho han canviat o m'han fet vestits de zero a mà. I de debò estic super contenta amb el vestuari perquè m'han posat coses que jo mai no m'hauria posat per les meves batalles.

M'he sentit molt maca i els hi dono les gràcies per vestir-me així.

Has pogut parlar amb Álvaro Mayo en aquestes darreres hores?

Sí, he parlat amb ell i l'únic que m'ha dit és que està super orgullós de mi i que a veure quan prendrem alguna cosa per aquí. Això és l'únic que m'ha dit perquè tenim moltes ganes de veure'ns de debò.

Quina cançó haguessis cantat amb Álvaro si haguessis fet un duet amb ell?

No ho sé, però alguna de Dua Lipa segur.

Quina cançó hauries cantat si haguessis arribat a la final?

Hauria cantat "I'd rather go blind" d'Etta James. Quina pena no haver-la cantat, però estic molt contenta pels meus companys.

Amb quin company t'has quedat amb ganes de fer un duet?

M'hauria encantat cantar amb Martin perquè també crec que ell és un gran ballarí. I m'hauria agradat provar una miqueta més el ball, encara que sempre m'ha fet una mica de por. Però potser fer un número així de ballar tots dos junts, hauria estat súper xulo.

Bea, expulsada d''OT 2023'
Bea, desena expulsada d'OT 2023' | Prime Video

Com ha estat la relació amb els teus professors? Amb qui has sentit més connexió?

Jo he tingut molta connexió amb tots els professors. Crec que han estat boníssims tant professionalment com personalment, però per mi les classes d'Abril m'han omplert emocionalment. Ha lluitat amb totes les meves batalles.

Per mi les classes d'Abril han estat com anar a teràpia, deixar-me anar, i em quedo amb l'Abril màxim.

Qui creus que té més possibilitats de guanyar?

Possibilitats de guanyar tots tenen. Perquè ja als 16 teníem possibilitats de guanyar. Crec que ha estat una edició plena de talent.

Com heu portat el tema de la composició dins l'acadèmia?

Jo he tingut una mica de bloqueig perquè era la meva primera vegada enfrontant-me a la composició. Jo al final vinc del clàssic que és executar una partitura i mai havia tingut aquest procés creatiu de començar de zero, d'expressar com et sents que igualment parlant jo tampoc no sé gaire bé expressar com em sento.

Però tinc moltes ganes de formar-me a la composició tant musicalment com a la lletra. I per crear música nova i així començar a definir-me com a artista també fos. Que no ho he demostrat gaire aquí perquè tenia el bloqueig, però espero de debò formar-me per treure música nova i guai.

firmes madrid d'ot 2023
Bea, Martin i Ruslana | Prime Video

Per què creus que heu trigat tant a fer l'himne?

Jo estic super contenta perquè al final va sortir de manera molt orgànica. Al principi no va sortir, però quan va sortir, va sortir de manera molt natural. Expressem idees que sentíem, connectem completament amb la lletra. Va ser una pena que fos tan tard, però crec que tots els que eren fora compartirien les mateixes sensacions que nosaltres.

Intentem pensar molt en les sensacions d'ells recordant-los i recordant com va ser aquella primera setmana amb tothom. Va ser increïble.

Què compraries de dins de l'acadèmia per sentir-te com a casa?

Potser em compraria el piano de la sala de Manu perquè és un piano meravellós. Tocar cada dia aquest piano se sentiria com estar a 'OT' tota l'estona.

Quines cançons de totes les que has fet t'agradaria fer a la gira?

'Unholy' sempre i 'Se acabó'. Perquè han estat cançons que m'han ensenyat de debò el missatge. Allò que jo podia fer i comptar amb aquestes cançons. I amb 'Unholy' m'emporto millors amics que van cantar aquesta cançó amb mi.

Bea gala 9
Bea a la Gala 9 | Prime Video

Tots els companys i tu teniu clar si voleu dedicar-vos a la música en sortir de l'acadèmia?

El que tenim clar és que anirem a totes a intentar fer-nos un lloc en la música i treballarem com ningú per merèixer-nos aquest lloc. I estic segura que els meus companys lluitaran per això, igual que els que surtin la setmana que ve com jo.

Tens clar com vols enfocar la teva carrera musical?

Primer de tot, vull experimentar, vull provar quin estil m'agrada fer, quin vull treure i com vull fer les coses. I per això hem de viure fora de l´acadèmia, hem d´experimentar coses noves.

A veure què podem fer amb les nostres veus i el nostre art, i per això cal descobrir-se. I crec que en una mica de temps en què vagi provant moltes coses, tirarà endavant.

Bea a l'acadèmia
Bea a l'acadèmia | Prime Video

Hi ha alguna cançó o artista que t'agradaria escoltar a bucle ara que has sortit de l'acadèmia?

Jo sempre ho dic. Hi ha un grup que em recorda molt el meu pare, que es diu 'Toto'. De fet, m'he posat aquest matí una playlist per recordar míster Fernández, el meu pare. I potser és el que tenia més ganes d'escoltar.

Com ha estat la primera presa de contacte amb la indústria?

Va ser molt impactant. Perquè t'hi veus treballant amb productors de debò, amb gent que es dedica a fer cançons. Després t'entra una mica la por d'haver de demostrar, però al final ells et fan pensar que no passa res. No cal anar pensant a treure un hit ni un temazo.

Simplement digues la teva veritat, parla del que tu vulguis, i expressa com tu vulguis. I aquesta és la llibertat que m'han donat ells a l'hora de treure el primer single.