Fotografia de Noemí Galera somrient a la presentació dels càstings d'OT 2023

Noemí Galera sobre Pilar Rubio com a presentadora d''OT': 'Va ser el cap de turc'

Entrevista a Noemí Galera després de finalitzar 'OT 2023': repassa l'edició, les polèmiques i també recorda Pilar Rubio com a presentadora.

'OT 2023' ja ha arribat al final i és el moment de fer balanç. Noemí Galera s'ha tornat a posar al paper de la directora de l'acadèmia en una edició molt polèmica. Després de la roda de premsa, atén TVienes en una entrevista per repassar 'OT 2023' de Prime Video.

Noemí Galera parla de l'hate a les xarxes socials i de la seva relació amb Ruslana, però també de la complicació a l'hora de trobar cançons. A més, també recorda Pilar Rubio i el seu pas com a presentadora d''OT 2011'.

Per què creus que aquesta edició és la que ha rebut més cap per part de xarxes socials?

Perquè quan hi ha molt fervor pels concursants, hi ha cert tipus de persones que no entenen que donar soport el teu preferit no significa menystenir el del costat. I com que això el carrega el diable, aquí s'embolica. Les xarxes acaben traient el pitjor de nosaltres mateixos moltes vegades i en lloc de pensar les coses abans d'escriure-les, ja que les llancem, i ja està.

En quin moment decideixes contestar?

Les últimes dues setmanes vaig decidir no contestar res més per tenir un final tranquil. I ho vaig decidir per la meva salut mental també. Parlem de la salut mental dels concursants, però la dels professors també agafa't. I per la meva salut mental vaig decidir no dir res més. L'últim tweet va ser en pla "si us plau deixeu-ho". Què dius, a tu t'agradaria llegir segons quines coses sobre tu o sobre la família? A què no? Doncs aplica't el conte.

Fotografia de Noemí Galera juntament amb els finalistes d'OT 2023
Noemí Galera amb els finalistes | Prime Video

Però, et solies ficar a mirar cada dia?

Sí, jo estic veient cada dia el que passa. Llegeixo les xarxes i alguns mitjans he llegit també, d'altres no. Perquè de vegades penso que és millor que no pas. I cada any penso "començaré sense llegir res, sense llegir Twitter", però és inevitable, entre altres coses perquè és una eina de treball per a nosaltres també. Per publicitar les coses, de si ens visitareu aquest o l'altre. De vegades les persones tenen dubtes: I per què passa això? I on és? Està malalt?

Al final arriba un moment en què ets tu a casa teva a les deu de la nit i “puja i digues-li”. I és com "afecte, tu et penses que jo visc allà?"

Per què creus que hi havia la sensació general que l'edició estava fent una mica llarga?

Jo crec que és perquè també hi havia Nadal al mig. I el fet que ells se'n vagin i tinguin certa informació, trenca una mica la bombolla que tenen de no informació, i encara que ho porten molt bé, estan més pendents. Després arriben les finals i veuen la llum al final del túnel, i quan arriba aquest moment, tant ells com nosaltres, comences a deixar anar.

Estàs més cansat. Després venen i et posen puntuacions. Això de la puntuació va ser "com et faig entendre què no hi té res a veure...", però hem d'entendre que tenen 18 anys.

Captura de Noemí Galera a l'acadèmia d'OT 2023
Noemí Galera | Prime Video

En una propera edició us replantegeu no treure'ls de la tancada?

No treure'ls per Nadal és puntejar tot l'equip. Els dos únics dies en què jo he descansat d'aquesta edició van ser el 24 i el 25, en què vaig poder veure la meva mare i els meus fills. Si cau per Nadal, es fa sempre. Es va fer a OT1, al 17... L'ideal seria que no enxamparà per Nadal, però jo que sé els plans que tenen els superiors.

L'únic que espero és que no sigui aquest any, perquè de temps que ells acabin la gira i no ficar 16 persones més. Això no hi ha indústria que el resisteixi, ni tampoc els hi fas un favor posant 16 cares noves. Quan potser ells encara no han acabat amb la seva estela al programa.

Quina creus que és la clau de l'èxit d'aquesta edició?

Jo crec que és una barreja de tot. I sobretot anar a Prime. Al final la gent ho veu a les pantalles, llavors si no tens Prime, o ets a Youtube oa TikTok et surten vídeos cada dos per tres. I hi ha molta gent que no ha vist les gales, però ha seguit el programa a TikTok i estan assabentats igualment de tot.

Aleshores, potser la gent de més edat que no està acostumada a les plataformes, aquí es queda una mica més despenjada, però et dic que les amigues de la meva filla estan enganxadíssimes, o sigui, friki fan total. I això, fa tres anys no passava. I elles estan amb el mòbil tot el dia, estan acostumades a les pantalles.

Jo crec que ha estat una barreja de tot. Que les gales siguin més dinàmiques i no acabin les tantes. Que comencin a les deu que és un horari super assequible i no te'n vagis a dormir a les tantes.

Repartiment temes Gala 5 OT 2023
'OT 2023' | Prime Video

T'ha agradat com han quedat les posgala?

A mi m'agraden més a l'acadèmia perquè jo fang per a casa, i sé com ells són a l'acadèmia i veig com són aquí. Però això no ho decideixo jo com s'ha de fer. L'acadèmia per a ells és el lloc segur i es relaxen més, encara que segueix sent un moment dolorós perquè arriben amb les nominacions.

I us recordo que arrencar els xats i que ells estiguessin concentrats era complicat. Però per exemple veure el moment en què l'expulsat surt de l'acadèmia amb la maleta...

I això ho has comunicat?

Ho vaig comunicar en directe a la primera gala i ho he continuat comunicant, però no depèn de mi.

També tens aquest punt d'autocrítica?

Per suposat. De fet, Verónica Pareja que és la productora executiva demana un informe a tots els departaments de coses que es poden millorar per a la següent edició fer-ho millor si es pot.

OT 2023 Prime Video
Promo 'OT 2023' | Prime Video

Què va passar amb Ruslana?

Jo no vaig tenir una topada amb Ruslana. Ruslana és una nena de 18 anys sotmesa a pressió que ha fet uns numerats que et cagues, i gestionar tot això, una persona que és molt perfeccionista, molt, és molt difícil. Trobades no n'he tingut cap, de fet ha estat quan més l'he abraçada. Perquè allò que necessitava era això.

Aleshores has empatitzat amb ella?

És clar! Jo no tinc cap problema amb Ruslana, com ho tindré si li vaig posar jo l'adhesiu? Quin problema tindré jo si té quatre anys més que la meva filla?

Perquè per les xarxes va perdre suport per això...

M'he queixat jo? No li he fet una bronca ni davant ni darrere de càmera. De fet quan se n'ha assabentat, ha vingut corrent a dir-me que ella no tenia cap problema amb mi, i li he dit que jo tampoc no en tenia. S'ha quedat a quadres.

Ara que com tots sabem què passa dins d'aquí perquè estem als caps de les persones... Que hi ha coses que no m'agraden o em poden no haver agradat, d'ella i de tots. Però jo he de tenir una mica de cap i de sentit comú, i veure com pot repercutir que jo digui en un moment a algú això...

I aleshores poses en una balança si tot el que es diu és veritat o no. M'afecta, no, aleshores per què?

Captura de Noemí Galera i Manu Guix en el repartiment de temes de la gala 2 d'OT 2023
Noemí Galera i Manu Guix | Prime Video

Pel que fa al repartiment de temes, heu fet el repertori que heu volgut o pogut?

Hem fet del que teníem, el que hem volgut. I crec que per ser una pedra a la sabata que teníem, hem fet unes gales molt potents. Em queda més la sensació de no poder fer una classe de cultura musical perquè no pots posar música, que no pas a les gales.

Em pesa més el dia a dia que a les gales perquè jo crec que a les gales es va fer un treball previ de l'equip de producció musical. Vam fer mogollón de llistes, els vam consultar a ells mogollón de cançons que volien cantar i se n'ha anat a buscar. Ja enfocats a coses que a ells els podien agradar.

I què tal amb Abril Zamora?

Jo la vaig conèixer aquí i ens hem entès molt. Abril és una tia que posa molta passió al que fa, i 'OT' o ho fas amb passió i t'involucres al 100% o millor que no ho facis. Demana molta energia. I ella s'ha vingut aquí, s'hi ha instal·lat. Ha deixat absolutament tot i s'ha dedicat en cos i ànima als nois i noies.

T'agradaria continuar comptant amb ella?

Per descomptat! Si alguna cosa funciona, s'hi ha de quedar. Però com que no sé quan serà, ni l'agenda que tindrà... És que és clar que fa de tot, actriu, directora... Jo que sé si té un rodatge o no. No ho sé, però tant de bo pogués.

abril zamora
Abril Zamora | Prime Video

I Chenoa com l'has vist? Sents que ha estat a l'alçada del format?

Ha estat a l'alçada i ho ha sobrepassat amb escreix. Per mi el més important de Chenoa és com tractava els nois i les noies, a part de la seva naturalitat i que coneix perfectament el format i és la persona ideal per fer-ho perquè tanques el cercle i li poses un llaç.

I amb la cançó 'Last Dance', és a dir pell de gallina. Però com els tracta a ells. Ells se senten segurs al costat, els tracta amb molta tranquil·litat, és molt afectuosa. Perquè ella sap què és. Ningú millor que ella sap el que senten a cada moment.

Igual que amb Pilar Rubio...

Eren problemes que estaven en altres esferes, tampoc no ho va tenir fàcil... Ella va ser una mica el cap de turc en aquell moment. Em sap greu no haver pogut, en el moment, donar-hi més suport, però no coincidíem perquè anàvem tots de cul, només ens vèiem el dia de la gala. Jo no sabia res del que passava, perquè no eren problemes que estaven passant aquí, estaven passant en altres esferes. Però això és una cosa que ho veus amb el temps ia més no em sembla bé fer escarni d'una cosa que va passar fa 11 anys.

Com ha estat el tracte amb el jurat aquest any? Les discrepàncies a les gales són reals?

Sí, absolutament real. Intento que no hi hagi discrepàncies, però de vegades surt així. Si no estic d'acord ho he de dir. De vegades no hi estem d'acord, i ja hi és, i es diu, però tenim molt bon rotllo. Tant Rouss com Cris tenen una edat que empatitzen amb ells i parlen el mateix idioma, i Buika té un bagatge... És un personatge, és icònica.