Fotografia de Nebulossa posant amb el micròfon de bronze com a guanyadors del Benidorm Fest

Nebulossa: 'Anar a Eurovisió no era una possibilitat real al nostre cap'

Entrevista a Nebulossa després de guanyar el Benidorm Fest amb el seu tema "Zorra" i esdevenir els representants d'Espanya a Eurovisió 2024.

Espanya ja té nous representants per a Eurovisió 2024. Després d'alçar-se com a guanyadors de la tercera edició del Benidorm Fest, Nebulossa viatjarà a Malmö amb el seu tema "Zorra". Tan sols unes hores després de la victòria, parlem amb Nebulossa per conèixer les seves primeres impressions.

Com us sentiu sabent que sou part del canvi portant "Zorra" a Eurovisió?

Maria: És un orgull perquè mai pensem que passés això.

Mark: A banda, és un missatge de veritat. D'un procés que ha viscut Mary, de treure de dins tot allò que tenia. Nosaltres no preteníem fer un himne de res, simplement era una cosa personal. La sorpresa ha estat que la gent s'ha apropiat de la cançó i nosaltres, com som, portarem el missatge tal com l'heu vist aquí. No hi ha res a canviar en aquest sentit.

Fotografia de Nebulossa com a guanyadora del Benidorm Fest i representant d'Espanya a Eurovisió
Nebulossa | RTVE

Heu hagut de fer algun canvi a la vostra agenda ara que tindreu els propers mesos ocupats?

Maria: De moment no. I la veritat és que encara estem assimilant tot això. Respecte l'agenda, estàvem preparant els concerts i és l'únic que em fa pena perquè ens haurem de preparar fort per a tot el que ve.

La preparació en aquest Benidorm Fest ja ha estat...

Maria: Sí, ho ha estat. Però tot és millorable.

Mark: A més, ara ja partim d'un esglaó on hem vist el suport de la gent, ens hem vist a nosaltres en aquesta situació de pressió. I crec que l'hem gestionat força bé. Tot i que ara serà més, ens prepararem.

Anireu a per totes a Malmö?

Maria: Anirem a totes. Soc una persona a qui li agraden els reptes, soc molt perfeccionista i em prepararé el millor que pugui perquè sigui una cosa digna. I tot el que es pugui millorar, doncs anirà millor.

Fotografia de Nebulossa a la final del Benidorm Fest
Nebulossa | RTVE

Us feia vertigen pensar en què hi havia possibilitats d'anar a Malmö veient les puntuacions?

Maria: No vam arribar a pensar mai que podíem arribar a Eurovisió. La intenció era arribar a la final per quedar-ne més o menys en bona posició. Quedar els primers a la semifinal, nosaltres ja estàvem súper agraïdes.

I en el meu cas, jo no volia pensar en Malmö, volia arribar a la final, gaudir d'aquell dia, ja que a la semifinal va ser tot una mica més tens per la pressió. Vaig pensar que a la final havia de gaudir i fer-ho el millor possible. Però això de Malmö era com "a nosaltres no ens triaran".

Mark: No era una possibilitat real al nostre cap. A banda, no volíem crear-nos una necessitat. Si no ens seleccionaven a la semifinal no passava res. Ens van seleccionar i crèiem que ens eliminarien i tampoc passaria res.

Passem, hem guanyat i tampoc no passarà res. Nosaltres tenim la nostra vida i seguirem així. Això afectarà personalment òbviament, però es pot gestionar bé. I si no aixecarem el peu de l'accelerador.

Fotografia de Nebulossa posant amb el micròfon de bronze com a guanyadors del Benidorm Fest
Nebulossa | RTVE

Quines expectatives teniu amb Eurovisió?

Maria: Portar el missatge en si ja és una cosa bonica. Cal fer una actuació que arribi a tothom, que ho senti i amb això n'hi ha prou. Evidentment vols que la teva posada en escena sigui bonica, gran i que surti tot bé. Però si el missatge jo crec que és el més important.

Què diríeu a la gent que està en contra de la vostra participació a Eurovisió per portar un missatge feminista?

Mark: Crec que és molt clar. Al final ells són el nostre impuls perquè aquest missatge vagi més amunt. Són lliures d'opinar el que vulguin òbviament, però nosaltres tenim clar que portarem aquest missatge fins al final de les conseqüències. I si no ens deixen per algun motiu, s'evidenciïn.

Maria: Estic d'acord amb Mark. Realment quan hi ha gent que no està d'acord amb el que fas tu és la seva opinió, i són els mestres del nostre impuls. T'has de reconstruir i seguir endavant encara que no pensin el mateix que tu. Estan en la seva opinió lliure.

Fotografia de Nebulossa a la final del Benidorm Fest
Nebulossa | RTVE

Heu pogut parlar amb Ruth Lorenzo perquè us donés algun consell de cara a Eurovisió?

Maria: Encara no. Amb qui més n'hem parlat ha estat amb Blanca Paloma. A la primera edició que va ser Chanel, i no la coneixem.

Què us va dir alguna cosa Blanca Paloma entre bastidors?

Maria: No hem tingut una conversa extensa. Ens saludem i ens va dir que si necessitàvem alguna cosa que els ho demanéssim.

Com es va quedar Mark en saber què us havíeu apuntat al Benidorm Fest sense ell saber-ho?

Maria: La veritat que jo soc la que m'ocupo d'inscripcions de concursos i ell em diu "per què et presentes a això si no t'escolliran". I aquest cas em feia il·lusió perquè era una manera de donar-nos visibilitat, sobretot en veure que a la primera edició s'havien presentat Rigoberta i Varry Brava que en som molt fans.

I és clar, no va sortir gaire bé el tema a San Marino, vaig pensar a provar amb això. Encara que no vaig pensar que ens triarien, vaig pensar que era una bona proposta la cançó de "Zorra". Crec que això es mereixia. I la veritat és que ho hem aconseguit. Encara no ens hem donat temps per felicitar-nos.

Com vau viure vosaltres la primera edició amb el discurs feminista que es va crear contra "Slomo"?

Mark: Jo tinc una opinió clara respecte això. Sento que la cançó que més m'agradava i representava era la de Rigoberta o la de les Tanxugueiras més que la de “Slomo” encara que és una cançó molt poderosa. Vaig entendre que potser la proposta de Rigoberta era més senzilla escènicament i que això podia pesar en contra. I que “Slomo” tenia una potència visual.

Com també crèiem que en aquesta edició la cosa estava entre Jorge González o St. Pedro per aquest motiu. Aquest cop ha pesat més la cançó, la resposta de la gent a la cançó que també és molt important. Si la gent hagués de pagar per dir la seva opinió, opinaríem la meitat. La gent està en el dret de dir la seva opinió, però simplement és una opinió.

Fotografia de Nebulossa posant amb el micròfon de bronze com a guanyadors del Benidorm Fest
Nebulossa | RTVE

Què fareu amb la perruqueria?

Mark: No som perruquers.

Maria: És un centre d'estètica i spa. I és herència de la meva mare i ara heretarà la meva filla el lloc.

Mark: En el meu cas, el nostre fill encara és molt petit per heretar un estudi d'enregistrament. Tampoc no sé si li interessa. Però bé, tenim amics i col·laboradors a prop d'Atomic Studio que segur ens donaran un cop de mà. I seguirem atenent tots els amics que hi passen.

És fàcil per a vosaltres compaginar ser un matrimoni, pares, i un equip artístic?

Maria: Fins ara ho hem portat bé.

Mark: Com totes les parelles. Sempre hi ha conflictes, sempre hi ha frecs i s'han de solucionar.

Qui porta la veu cantant de tots dos?

Maria: Una mica tots dos.

Mark: La gossa, Ona.

Maria: Això diu, que la gossa té més poder que ell.