Álvaro Maig a la Gala 10

Álvaro ('OT 2023'): 'Em va emocionar el gest que va tenir el Paul amb mi a la gala'

Entrevistem a l'Álvaro Mayo, vuitè expulsat d'OT 2023', que fa balanç del seu pas pel talent show.

Álvaro Mayo s'ha convertit en el vuitè concursant a abandonar l'acadèmia d'OT 2023'. Després de veure les seves actuacions, el públic va decidir salvar Bea, l'altra nominada. A sobre de l'escenari, l'Álvaro va apostar aquella nit decisiva per "I want love" de Jessie J i el Paul per "Music Sessions, vol 57" de Bizarrap i Milo J.

La gala 9 d'OT 2023' va comptar amb la vuitena expulsió, un nou nòmada favorit de la setmana i noves nominacions. Aquesta setmana el públic haurà de votar entre Chiara i Lucas. Per conèixer com va viure la nominació i el pas pel programa, parlem amb l'Álvaro, el vuitè expulsat d'OT 2023'.

Què és el primer que has pogut fer en sortir? Has mirat les xarxes socials?

No he vist gaire. Realment el primer que he fet ha estat estar amb la meva mare, i poder parlar amb l'equip ja que hi havia molta gent amb qui no ens podíem relacionar. Així que he parlat i he abraçat a tothom. Aquesta nit he estat amb la meva mare i he dormit amb ella que feia molt de temps que no la veia.

Álvaro i Paul nominats
Álvaro i Paul nominats Gala 8 | Prime Video

Heu fet pactes per salvar determinats companys a les nominacions?

Personalment no he arribat a parlar sobre pactes, així i tot al principi del concurs si parlem del que volia fer cadascun. Però hem de respectar les decisions de cadascú.

És veritat que quan et nominen a la teva parella d'actuació, vols salvar-lo perquè és la persona amb qui has treballat tota la setmana. O allò que et digui el cor. Per exemple, jo a la Bea que la salvaria fins a la fi dels temps. Les decisions de cadascú són respectables.

Què us va dir Chenoa abans de l'expulsió al Paul i a tu?

Si et dic la veritat, en moments tensos tinc buits. Però d'allò que recordo, ens va donar ànims, ens va dir que ho havíem fet molt bé i que ens desitjava el millor. Chenoa sempre recolzant-nos al màxim a tots.

Álvaro i Paul
Álvaro i Paul | Prime Video

Com has viscut el shippeo que s'ha format amb en el Paul?

Realment de "Polvorón" ens vam assabentar a la sortida de Nadal i ens va semblar graciós. Paul i jo tenim una relació meravellosa, som amics i l'adoro. Igual que adoro tothom d'aquesta casa.

No és una cosa que ens hagi marcat gaire, és una broma interna que fem, però no ha marcat la convivència.

Paul va dir a la gala quan et van expulsar, que no li hauria importat anar-se'n si tu et quedaves...

Ho vaig viure com allò que va ser, una mostra de companyonia, i de l'amor que ens tenim tots a l'acadèmia. Per mi va ser molt bonic, em va emocionar molt veure que havia pres aquell moment per donar-me un reconeixement. Simplement em va semblar molt bonic i em va fer molt feliç veure aquest afecte.

Álvaro i Paul
Álvaro i Paul | Prime Video

Què t'han semblat les valoracions del jurat?

El que passa en aquesta edició és que el nivell és molt alt, llavors moltes vegades ens agafem al primer que es pugui. Però jo personalment les nominacions del jurat les he entès sempre. Crec que ja s'ha vist. Quan m'han nominat sempre he entès el punt de vista del jurat i he estat d'acord amb ells en què potser hi ha hagut actuacions en què he estat més tens per la por escènica.

Realment a mi el que més em frustrava era que en alguna nominació no m'han pogut dir com un motiu concret. És a dir, entenia la nominació, però no em deien què podia treballar aquella setmana per millorar-ho. Aleshores no sabia què devia fer per millorar i passar el sotrac.

No era frustració per nominació, perquè les que he tingut les he vist justes. Sinó per no saber què necessitava per poder anar a més.

Com et va fer sentir no tenir cap vot dels teus companys en el moment de les pissarres?

Pensant fredament ho vaig entendre, perquè som molt pocs ja i no me'l vaig prendre personal perquè ens volem tots moltíssim. En aquesta nominació, per exemple, hi havia la Bea que venia d'estar nominada també la setmana anterior, així que entenc el suport dels companys.

És veritat que en el moment, honestament, va doldre una mica i ho vaig dir a l'acadèmia. Però no per res, és un moment en què estàs molt vulnerable i vols veure com aquell suport dels teus companys. Però després no ha estat una cosa que m'hagi influenciat o m'hagi fet caure.

En el moment va ser una mica dur, perquè són moments tensos. Però igual que ho va ser per a mi, sé que ho va ser també per als meus companys. No és un moment agradable per a ningú, haver d'escollir un company per sobre d'un altre.

Va ser incòmode de viure, però ho vaig entendre, vaig entendre que no era personal.

Juanjo, Bea i Álvaro
Juanjo, Bea i Álvaro | Prime Video

Per què creus que no heu pogut tirar endavant l'himne de l'edició?

Teníem molta il·lusió de fer l'himne, però no ens estava sortint. Aleshores ara que hi ha molta pressió, que queda poc concurs, estàvem tots molt centrats en la recta final i en fer-ho el millor possible.

I moltes vegades a l'acadèmia hi falta temps per poder parar-te a escriure. I és una pena realment perquè ens feia molta il·lusió a tots.

Com es gestiona l'èxit que té el programa?

Cadascú com ho visqui, però jo personalment no he estat del tot conscient de la magnitud. Avui dia que vas parlant més obertament no sé a quin nivell s'està veient l'edició.

A mi el que em va afectar positivament va ser, per exemple, la sortida per Nadal. Estava preocupat per no tenir feedback de res. I quan vaig sortir vaig veure que tot estava bé, la meva família em va dir que el meu comportament estava sent l'adequat. Així que em va donar seguretat i em vaig poder relaxar una mica amb les meves accions a la casa.

Álvaro a la gala 0
Álvaro a la Gala 0 | Prime Video

Què és el que tens més ganes de fer ara que has sortit de l'acadèmia?

Ja vaig estar ahir a la nit amb la meva família parlant, fent-nos moltes abraçades. I realment ara el que tinc més ganes és de treballar el meu single. Fer música per als maricas i les ties xules.

També tinc moltes ganes de sortir i gaudir perquè són dos mesos tancat. Tens ganes de sortir, ballar, escoltar música de fora. Així que tinc molta il·lusió pel que sortirà.

Ara tinc un munt de coses programades. Demà treballarem al single i amb molta il·lusió.

En quin gènere vols enfocar la teva carrera musical?

Vull fer pop, m'encanta. Vaig cap allà. M'agradaria fer moltes coses. El single per començar m'agradaria que fos més mogut, per gaudir i si tinc oportunitat de fer un projecte més gran potser mostrar-me més vulnerable. Però de primeres em fa il·lusió fer música perquè la gent s'ho passi bé, per empoderar-nos tots i gaudir molt.

Álvaro al passi de micros
Álvaro al "pase de micros" | Prime Video

Has pogut escoltar finalment el single d'Ariana Grande?

Si, ho vaig veure, em sembla icònic, m'encanten les referències a Madona amb Vogue en so. Quan vaig veure que Ariana Grande feia Voguing al single, vaig dir "wow, jo vaig fer voguing fa dues setmanes, estem compenetrats". Em va fer molta il·lusió, així que súper feliç.

Des del meu cor de fan obsessionat amb ella, super content que hagi tret música després daquest temps.