Fotografia de Mantra en la seva actuació al Benidorm Fest

Mantra: 'Ens sorprèn que consideressin que érem la pitjor actuació de la nit'

Entrevistem Mantra, el trio format per Carlos Marco, Paula Pérez i Charly Weinberg, després de la primera semifinal del Benidorm Fest.

Mantra s'ha convertit en un dels grans protagonistes de la primera semifinal del Benidorm Fest . El grup ha quedat a tan sols 7 punts de classificar-se per a la final de la preselecció, rebent un total de 98 punts. El trio format per Carlos Marco, Paula Pérez i Charly Weinberg han defensat la seva cançó, 'Me vas a ver', amb energia i ha estat molt ben valorada pel televot.

Després de la primera semifinal, parlem amb Mantra per saber com han viscut lexperiència.

Com va ser l'experiència de cantar al Benidorm Fest?

Paula: Nosaltres hem sentit l'afecte del públic. És més, per sobre dels in ears escoltàvem la gent que estava acompanyant-nos i, abans de sortir, quan hi havia el vídeo presentació, ja estaven cantant. Ha estat una pujada veure que està agradant el tema.

Mantra al Benidorm Fest
Mantra al Benidorm Fest 2024 | RTVE

A què atribuïu la baixa valoració del jurat i aquesta discrepància amb el públic?

Carlos: Són tres valoracions diferents, una alta, una altra mitjana i una altra baixa, que no sabem com interpretar-ho. La nostra posada en escena ha estat com ho faríem en un festival, potser no ha estat prou eurovisiva per al jurat. No en tenim ni idea.

Paula: Fent autocrítica, potser la posada en escena no encaixava en la seva mentalitat del que pogués funcionar. El jurat ja va esmentar que no valoraven les cançons, sinó l'empaquetatge i el que ells consideraven que podia funcionar.

Quina opinió teniu que el 58% dels vots fos per a vosaltres?

Charly: Estem en xoc i ens alegrem. El més bonic que et pot passar com a artista és que a la gent li agradi què fas. Sabem que és una competició, però estem contents que a la gent li hagi agradat i s'hagin deixat diners a votar-los. És molt fort. Ens vam sentir guanyadors, no ens esperàvem res el que va passar ahir.

Mantra al Benidorm Fest
Mantra en la seva actuació a la primera semifinal del Benidorm Fest | RTVE

Què diríeu a la gent que s'està fent ressò d'una teoria conspirativa que diu que Mantra ha comprat el televot?

Charly: Tant de bo tinguéssim tants diners.

Carlos: A mi m'encanten les teories de la conspiració. Fa poc n'hi havia una que es va fer viral, que deia que el jurat estava tongado i mireu, ens han posat els últims…

Som artistes independents i no tenim cap estructura ni mitjà per poder fer això, és inviable a aquest volum.

Creieu que hi ha conspiració per part del jurat i RTVE per evitar que no us classifiquéssiu?

Charly: RTVE no té res a veure amb allò que el jurat decideix. Al final, són artistes que porten molt de temps i tenen una experiència per saber el que pot o no funcionar a Europa. Tot és tan subjectiu… No hi ha una recepta ni resposta del que agrada, a més el jurat canvia cada any. És molt difícil dir si és un vot encertat o no.

Carlos: Una cosa és parlar de conspiració de RTVE, que tornem una altra vegada a allò del fil. M'ho aplico a mi quan em passen aquestes, i jo no crec que hi hagi conspiració de RTVE. Que sigui la pitjor actuació per votar pitjor per part del jurat, tampoc no ho crec. No sé com realment funciona.

Paula: L'únic que ens sorprèn és que ells consideressin que érem la pitjor actuació de la nit.

Captura de la roda de premsa dels eliminats del Benidorm Fest
Mantra es queda a les portes de la final | RTVE

Charly: No només depenia de nosaltres. Darrere hi ha una escenografia, una coreografia i una realització, i potser el conjunt no els ha encantat. Nosaltres som poc objectius amb això, perquè ens encanta el que portem. Són opinions.

Carlos: Però, més o menys és la classificació que esperàvem.

No us fa ràbia que només per 7 punts us hàgiu quedat fora?

Charly: És clar, això és com quan treus un 4,8 en un examen i suspens.

Carlos: Et dic la veritat, per passar i que es quedi algú fora i després hi hagi una teoria conspiranoica del revés, prefereixo quedar-me aquí. Prefereixo quedar-me que aquest projecte té suport. Fa molts anys que no m'he enfrontat a una votació des de fa 13 anys amb Auryn. Aleshores, em quedo que ens segueixen recolzant, que tenim gent nova que ens segueix i que la cançó funciona. Prefereixo no seguir aquest bucle i no haver passat a la final.

Paula: Sento que hi hauria polèmica sí o sí, perquè hi ha diversitat d'opinions. Nosaltres no ens volem ficar en aquesta fregada.

Fotografia de Mantra a la catifa vermella del Benidorm Fest
Mantra al Benidorm Fest | RTVE

Carlos, és la teva tercera vegada al Benidorm Fest. Quina de les tres valores com a més positiva o la que t'hagi aportat més?

Carlos: Totes tres han estat bé, si és veritat que aquesta és la més diferent perquè estava a sobre de l'escenari. Però, potser, la primera va ser la més normal, ho vaig viure més tranquil i més filada. La segona va ser vertiginosa i, aquesta ha estat rara perquè guanyes una cosa, després en perds una altra i no passes.

Qui voleu que vagi a Eurovisió?

Paula: Sense veure la segona, tampoc no tenim context. Nosaltres no sabem res de la resta de candidatures, ni posades en escena ni hem vist assajos ni res. Ens agradaria veure la segona semifinal per poder donar la nostra opinió.

Charly: A mi em va sorprendre molt Angy, la veritat. Sabia que ella té moltes taules i ho faria increïble, però veient-la en directe em va semblar un espectacle i ella té un carisma que no s'ho treu ningú.

Carlos: Jo crec que ens sorprendrà Maria Peláe. M'agradaria molt que anés ella a Eurovisió, és una artista espectacular.

Mantra al Benidorm Fest
Carlos Marco, Paula Pérez i Charly Weingberg formen el grup Mantra | RTVE

Repetiríeu?

Paula: L'any vinent no, però com a experiència no diríem que no.

Charly: Hem après un munt de coses. És una escola, estem tot el dia fent entrevistes, assajant… Et dóna taules, és una súper oportunitat per créixer com a artista.

Això suposaria trobar una altra vegada la cançó adequada, no?

Carlos: Sí, sobretot el moment. El Benidorm i tot el que comporta, et fa estar només al moment i per a un artista és una cosa que només pots fer una vegada. Deixes de banda moltes coses i deixes de créixer en altres aspectes, encara que guanyis reconeixement.

Paula: Tot ha canviat molt en el ritme del consum, i ara estem tots al món de la immediatesa, que va una mica contra natura.