Fotografia de Naiara com a guanyadora amb el premi d'OT 2023

Naiara, guanyadora d''OT 2023': 'Entre Lucas i jo hi ha germanor'

Entrevista Naiara sobre el seu pas per 'OT 2023': ¿Es veia com a guanyadora? Què farà amb el premi? Com és la seva relació amb el Lucas?

'OT 2023' ja ha arribat al final proclamant Naiara com a guanyadora . Després de tres mesos de tancament, els concursants ja han sortit de l'acadèmia després d'una final sense sorpreses. I és que durant les darreres setmanes tot apuntava que Naiara era la clara vencedora d''OT 2023'.

D'aquesta manera, en una entrevista per a TVienes, Naiara ha repassat el pas per l'acadèmia i ens aclareix que farà amb el premi. A més, també aborda el seu futur musical, quina línia voldria agafar i si es veu cantant en anglès. Com no, tampoc oblidem la seva relació amb Lucas, el seu gran suport a 'OT 2023'.

Què tal la festa d'ahir? Us vau ficar al llit molt tard?

Passaparaula... Rialles. Tenia moltes ganes de festa i ahir de celebrar-ho amb tot l'equip, tota la gent, els meus companys, la meva mare allà... la meva àvia! És que Déu meu... Crec que eren com les sis i alguna cosa quan ens fiquem al llit.

Vau dormir a l'Acadèmia, no?

Sí, sí... Crec... (Rialles).

Vau coincidir a la festa amb el jurat?

Jo, amb sort, recordo haver-me fet fora al llit... Us ho juro... (Rialles). Ho vaig celebrar en gran.

Post de Naiara Moreno a Instagram seria amb trenes de colors i una samarreta de tirants el 6 de febrer de 2024
Naiara a l'acadèmia | Instagram, @naiara.ot2023

Ja has tingut accés al teu telèfon mòbil? Com va ser aquell moment? Quants missatges et van entrar de cop i volta?

Doncs sí que ho he encès, he vist alguna cosa, una mica el meu Instagram nou... I estic flipant, què vols que et digui. Estic en xoc. Tampoc no m'ho he posat a veure tot, perquè no he tingut temps, però estic flipant. No sé què dir-vos, perquè això és molt boig.

Què faràs amb els 109.000 euros que t'has endut després de guanyar 'OT 2023'?

Òbviament, el primer és canviar el color al meu cotxe. Vull tunejar-ho més! (Rialles) I invertir-ho en la meva moguda, en el meu projecte i guardar-ho, de moment guardar-ho.

Et va passar pel cap en aquesta recta final que podies guanyar?

És clar, sí que ho penses. Però no era al meu cap: guanyaré. Ni pensava que anés a guanyar. És una possibilitat, com la de tots, però no era una cosa que donés per fet.

Tens 26 anys, alguns dels teus companys, com Ruslana i Martin en tenen 18. Has notat al concurs aquesta diferència d'edat?

Ells, malgrat tenir 18 anys, són supermadurs. En algun moment, sí que m'he pogut sentir més adulta, però no en més comportaments que aquells on veus que són més nens. Però bé, tampoc m'he notat gaire fora de lloc per ser gran.

Fotografia de Naiara amb Chenoa, Masu o Chuso mentre li lliuren el xec com a guanyadora d'OT 2023
Naiara, guanyadora d''OT 2023' | Prime Video

T'has sentit identificada amb algun exparticipant d''OT'?

Em sento identificada amb David Bisbal. Al final, ell també va començar en orquestra i no ho sé... Jo, com he dit, no he estat gaire seguidora d'OT, crec que s'ha comprovat, perquè no coneixia ningú... (Rialles). Jo vaig veure el primer, tenia quatre anys i me'n recordo, era molt fan de Bisbal.

I has sentit la llegenda sobre els guanyadors d''OT', que diuen que no triomfen tant com els segons classificats?

Aquí ha vingut la Naiara 'pa' trencar aquesta regla, afecte.... (Rialles). No ho sé, jo penso que qui hagi d'arribar lluny, arribarà. Ja hagi quedat el darrer o el primer. Al final, és molt relatiu. L'ordre d'haver guanyat aquí no crec que influeixi després en el que facis...

Et fa vertigen pensar en el que la gent espera de tu com a artista?

Doncs mira, el primer single que trauré és el més real de mi. Parla del que jo soc, del que potencio en mi, del que me la sua tot tant... És el que jo soc. Això serà el meu single. No ho sé, sorprendré en moltes coses, perquè jo vull portar un patró i una guia del que vull fer, però si un dia em ve de gust treure una balada, ho faré. Tinc al cap fins a un fandango tecno i ho vull fer. Imagineu-vos...

Captura de Naiara com a guanyadora d'Operación Triunfo
Naiés a la final d''OT 2023' | Prime Video

Hi ha molta pressió per haver-vos d'identificar amb un gènere musical?

Jo vull anar pel que és urbà, però crec que la música és lliure. Si un dia sento que em ve de gust sortir-me del que acostumo a fer, i fer una altra cosa totalment diferent, per què no jugar amb això? La música és evolució en tot. No s'ha de comparar mai allò d'abans i allò d'ara. Això d'abans sempre hi serà i és genial, però si això d'ara funciona és per alguna cosa.

T'ha ajudat 'OT' a descobrir per on vols iniciar el teu camí dins la música?

Aquí he trobat una mica el que vull fer i el que m'agrada. Vull un urbà una mica melòdic, no ho sé, moltes coses. El meu cap està ara de gom a gom... sorpreses.

En anglès sí que no t'agradaria cantar, oi?

(Rialles) Eh... "nou". (Rialles). Això és una cosa que començaré a fer classes, que són necessàries. La meva música òbviament serà en espanyol, és a dir, això és clar. Una altra cosa és que faci classes o no, però serà en castellà.

T'han informat ja dels shippeus que han fet aquest any els fans d'OT 2023, que t'han relacionat amb el Lucas?

Entre Lucas i jo hi ha germanor, som molt amics i hi ha vegades que sento com que no estem del tot evolucionats quan una amistat entre un home i una dona es veu com una mica més enllà. Entre ell i jo hi ha una química increïble, ell aquí ha estat el meu suport, el meu pilar fonamental, és el meu millor amic i ho estimo i ho adoro, i no hi ha res més que no sigui una germanor, una amistat.

Captura de Lucas i Naiara a l'acadèmia d'OT 2023
Lucas i Naiara a 'OT 2023' | Prime Video

Què opines que la teva mare hagi esdevingut una estrella de Tik Tok?

Alguna cosa m'han dit... És la millor. Què us dic d'ella? És el meu referent, és la meva ídola, soc fan de la meva mare. Molt fan.

Quines cançons t'agradaria cantar a la gira?

M'agrada molt "Pren-me o deixa'm", li tinc molt afecte a aquesta cançó.

Té 4,7 milions de reproduccions, és la cançó més escoltada aquest any.

(Es queda bocabadada). D'aquest any? Què dius?

La segona també és teva, el "Salvaje" amb Ruslana. De les vuit més escoltades de l'edició, quatre són teves... Per això les darreres setmanes has despuntat com la favorita a guanyar el concurs. Què diries a aquesta gent que t'ha donat suport?

Quins milions de gràcies. Per mi és un orgull, és un sentiment que no es pot descriure amb paraules... Milions de gràcies.

Fotografia de Ruslana i Naiara durant l'actuació de Salvatge en Operación Triunfo
Naiara amb Ruslana a "Salvaje" | Prime Video

Què és el primer que faràs quan arribis a casa?

Necessito estar amb la meva gent, els meus amics, el meu entorn. La meva mare, la meva família, les meves germanes, el meu germanet... Estar a casa, envoltar-me de la meva gent, de la de sempre i estar amb ells. Dormir una nit amb els meus amics, perquè jo visc sola i dormo amb ells gairebé cada dia. Gairebé cada dia un amic meu ve a dormir a casa meva. Llavors, trobo a faltar una nit amb ells i explicar-li tot el que he sentit, tot el que he viscut aquí.

Et preocupa aquest boom de la fama i l'exposició mediàtica que t'ha donat el programa?

No... no em preocupa. Jo encantada de rebre qui vingui, d'abraçar qui vingui. Estic com a tranquil·la.

I com gestiones les crítiques?

Intento quedar-me amb allò bo sempre. Em considero una persona amb molta autoestima, i he viscut moltes coses a la meva vida difícils, llavors és com: 'El teu comentari de merda a mi no m'enfonsarà, afecte, he viscut coses pitjors... O sigui, me la sues '.

A tothom en general, si escolta o llegeix això: Oncle, si el que diràs no és més bonic que el silenci, no diguis res. Construïm coses boniques en la gent, i si a algú li puc dir com és de guapo, per què no li ho diré? Per què dir alguna cosa lletja? De què serveix? Aleshores, la gent que fa això demostra el que és com a persona. Aleshores... porta!