Cris, expulsat d''OT 2023'

Cris ('OT 2023'): 'No descarto presentar-me al Benidorm Fest'

Entrevistem Cris, setè expulsat d''OT 2023', que analitza el motiu de la seva nominació i el seu pas pel talent xou.

Cris s'ha convertit en el setè concursant a abandonar l'acadèmia d''OT 2023'. Després de veure les seves actuacions, el públic va decidir salvar Bea, l'altra nominada. A sobre de l'escenari, Cris va apostar aquella nit decisiva per "I com és ell?" de Perales i Bea per "Make you feel you love" d'Adele.

La gala 8 de 'OT 2023' va comptar amb la setena expulsió, un nou nòmada favorit de la setmana i noves nominacions. Aquesta setmana el públic haurà de votar entre Álvaro i Paul. Per conèixer com va viure la nominació i el pas pel programa, parlem amb Cris, el setè expulsat d''OT 2023'.

Com vas viure la gala d'ahir a la nit?

La gala d'ahir a la nit i la setmana d'assajos per a mi ha estat molt emocionant. És una cançó que sempre he volgut interpretar sobre un escenari i la recordo amb molt d'afecte. Amb Manu al piano que és un dels meus professors top .

És increïble haver estat acompanyat per una persona com ell, és una cosa que m'emporto per sempre.

Cris, expulsat a la Gala 8
Cris, expulsat a la Gala 8 | Prime Video

Et va sorprendre el percentatge de vots que vas rebre?

No, al cap i a la fi dins de l'acadèmia tot es viu amb molta intensitat. Qualsevol detall que vingui de fora ja sigui al plató o amb els convidats, es viu al màxim.

I potser ha estat una percepció meva de la qual puc estar equivocat, però jo m'he sentit molt còmode amb el públic. He notat el suport a cada gala, i em sento molt agraït per això.

Has pogut veure què es va comentar en xarxes de l'actuació que vas fer ahir a la nit?

No, vaig sortir ahir molt cansat, amb totes les emocions a flor de pell. Vaig arribar a l'hotel amb el meu padrí, el meu oncle, i vam estar parlant. També vaig parlar amb la meva mare, el meu pare i algun amic.

I directe al llit, el que necessitava més era descansar. Avui ja veuré la resta de coses.

Fotografia de Cris a la seva actuació de la Gala 8 d'OT 2023
Cris, expulsat d''OT 2023' | Prime Video

Com vas portar el no ser salvat pels teus professors ni pels teus companys en aquesta primera nominació?

Al final, no tot té un patró. No havia de ser salvada la persona a qui nominen per primera vegada. Jo sincerament no em sento dolgut en cap dels àmbits, em sembla que m'ha servit per evolucionar.

Crec que he donat el millor de mi. La setmana en què he estat nominat, ha estat la setmana en què he canviat d'actitud i m'he sentit més còmode amb els meus companys.

També he estat més dins la cançó i he pogut treballar millor. Així que em sento molt agraït amb tot el programa.

Com resumiríeu el vostre pas per l'acadèmia? Què és el que més trobaràs a faltar?

El meu pas per l'acadèmia crec que ha estat un aprenentatge constant.  M'emporto els meus companys i els meus professors, l'enllaç que tenim mutu. El treball constant i no parar d'aprendre.

M'ho porto per a la vida, per tenir una meta.

Cris a l'acadèmia d''OT 2023'
Cris a l'acadèmia d''OT 2023' | Prime Video

Com has portat la convivència amb els teus companys?

Al principi és dur, crec que tots hem tingut aquest sentiment de sentir-se “rar”. D'arribar de casa teva, de conviure amb els teus pares o companys de pis, de sobte començar a conviure amb 15 persones desconegudes. Excepte perquè les has vist al càsting final.

És una mica dur de portar, els ho recomano a poca gent. Però amb el pas de les setmanes els vas coneixent i vas fent molles, i al final jo m'emporto amics dins de l'acadèmia.

Com has gestionat el tema de neteja?

El tema de la neteja és una cosa que pot afectar a tothom. Jo crec que els meus companys se sentien igual. És part de la convivència.

Jo fins i tot he estat d'aquelles persones que ha deixat mai un plat o un got. Però el tema és conscienciar-te que tots hi som pel mateix i que a qualsevol persona li pot passar. És no focalitzar qualsevol cosa i no fer una muntanya de gra de sorra.

Creus que el teu repartiment de temes ha estat equitatiu respecte a la resta dels teus companys?

Jo crec que cap dels concursants no ens podem queixar pel repartiment. Crec que dins del programa estem per desafiar-nos, per veure què podem fer i que no.

I per això és el programa bàsicament. El meu repartiment jo ho agraeixo molt, ha estat un bon repartiment igual que la resta dels meus companys.

Som al programa per desafiar-nos. Per veure quines coses ens agraden i què no i poder assumir-ho pel dia de demà crear la teva pròpia música.

Cris i Ruslana
Ruslana i Cris | Prime Video

Com vas portar el tema de la composició dins de l'acadèmia?

A mi m'ha ajudat molt dins l'acadèmia, tenir tants tipus a l'hora de compondre. Jo abans d'entrar-hi componia poc i el que componia no m'acabava d'agradar. I crec que he trobat un punt en què em sento còmode amb el que escric, en què veig que tinc potencial escrivint.

I com tot, comences de zero i acabes evolucionant. Aleshores de tot s'aprèn.

Ens pots avançar alguna cosa del teu single ?

El single es veurà d'aquí a una mica, i espero que els agradi a tots perquè a mi personalment m'encanta.

Com et veus d'aquí a uns anys?

Sent objectiu, d'aquí a uns anys em veig creant la música que m'agrada. Transmetent el missatge de les meves creacions al públic i que el públic se senti representat per cada cançó que canto. Simplement poder transmetre els meus sentiments per la música i el meu gust per ella a l'oient.

Fotografia de Cris a la seva actuació de la Gala 0 d'OT 2023
Cris a la gala 0 | Prime Video

Quan s'acabi el programa, amb quin company t'agradaria fer una col·laboració?

És difícil triar. Amb qualsevol dels concursants m'encantaria fer una col·laboració perquè tots tenim un nivell altíssim. M'encantaria poder treure un tema amb cadascú.

Quin consell donaries a algú que es volgués presentar a 'Operación Triunfo'?

Jo us recomano passar per aquesta experiència. Et quedis als càstings, a la gala 0... És una experiència única, que no podràs tornar a viure.

I si tens l'oportunitat d'entrar a l'acadèmia, animo qui sigui que ho intenti. Mai no saps què et depararà la vida.

Fotografia de Cris amb Naiara en la seva actuació de la Gala 6 d'OT 2023
Cris i Naiara | Prime Video

Qui creus que guanyarà 'OT 2023'?

Dins dels 16, tots tenim un potencial enorme, tal com s'ha demostrat gala rere gala. Cada gala és més difícil de nominar i crec que qualsevol dels 16 en tenim el potencial.

A veure, els concursants que hem sortit no, però qualsevol dels que segueixen té el potencial per ser el guanyador de l'edició.

S'ha confirmat la gira d''OT 2023', quina cançó de totes les que has fet t'agradaria cantar a la gira?

Hi ha moltes cançons que voldria cantar en aquesta gira. Des de la meva cançó de nominació fins a la primera. De debò que no em puc queixar pel repartiment ni pels meus companys.

Si hagués de triar un top 3 em quedaria amb “I drove all night”. Va ser una de les cançons amb què vaig començar a enlairar-se dins del programa. Amb qui em vaig sentir més còmode i vaig començar a notar un canvi en la meva actitud, i a l'hora d'interpretar.

I encara que sembli irònic, amb "Todo de ti", la cançó amb què em van nominar. És una cançó amb què em quedo la setmana de feina, el meu company, i que al final és una cançó que vaig gaudir molt interpretant.

Cris nominat a la Gala 7
Cris a la Gala 7 | Prime Video

En un futur, t'agradaria presentar-te al Benidorm Fest per anar a Eurovisió?

No ho descarto. És una opció que podria caure en un futur. De moment em concentro en el meu treball personal i en la meva evolució com a artista.

Però òbviament és una opció que a tothom li agradaria representar Espanya a Eurovisió. És un somni que es podria fer realitat.

I treballar al teatre musical com han fet altres concursants del programa?

No deixa de ser un dels camins que jo he triat durant l'època anterior d''Operación Triunfo'. Jo vinc del teatre musical i del cant coral, i és una cosa que no descarto. Poder transmetre i actuar des d'un escenari és una cosa que m'apassiona.