Primer plànol de Claudia Riera a la presentació de Jo mai mai de 3Cat

Claudia Riera: 'Itziar Castro estarà sempre present a la meva vida, la trobo a faltar'

Entrevista a Claudia Riera que torna a TV3 per protagonitzar 'Jo mai mai', que s'estrena dilluns 22 a les 22:05h.

TV3 ja ha estrenat 'Jo mai mai', la seva nova sèrie musical juvenil protagonitzada per Claudia Riera i Miki Núñez. La ficció, ambientada en unes colònies d'estiu, s'estrena aquest dilluns 22 de gener a les 22:05 ha TV3 i 3Cat. 'Jo mai mai' tracta temes com l'amistat i el creixement personal, el bullying, les addiccions, la identitat de gènere i la sexualitat, les xarxes socials o la salut mental.

Parlem amb el seu protagonista, Claudia Riera , per conèixer més detalls de la nova sèrie juvenil de TV3, així com conèixer com ha estat afrontar el seu primer paper protagonista.

Podem dir que estem davant del nou 'Merlí'? En què es diferencien?

Jo no he vist 'Merlí', així que és complicat que ho compari. És una sèrie que no passa en un institut, és a la natura, així que fotogràficament és diferent. A nivell d'actitud, activitats, i allò que podran gaudir de la sèrie, no tenen gaire en comú.

Claudia Riera i Miki Núñez
Claudia Riera i Miki Núñez protagonitzen 'Jo mai mai' | 3Cat

I, amb 'Les de l'hoquei'?

És molt diferent. Si és veritat que hi ha aquest grup jove amb activitats lúdiques, però aquí no ens centrem tant en lactivitat, més aviat en la introspecció del personatge. Les seves aventures, les seves contradiccions, què els passa?

Si fem al·lusió a la repercussió de 'Merlí', esperem que 'Jo mai mai' també la tingui.

Com a 'Merlí' també hi ha una figura important, la del monitor, per guiar els joves?

Sí, aquí no tenim un Merlí, però tenim una Mai que és força més caòtica. La figura dels monitors, sobretot la de Mai, està per guiar aquest grup de joves que estan embolicats en les seves contradiccions, en intentar gestionar allò que els passa, etc. Els ajuda a tenir més llum i eines per gestionar-se, encara que no és una monitora convencional.

Fotografia dels protagonistes de Jo mai mai, sèrie de TV3 encapçalada per Claudia Riera
Repartiment de 'Jo mai mai' | 3Cat

Sabem que la música tindrà un paper protagonista a la sèrie. Hi haurà un tema per capítol o com seran interpretats i presentats?

Les cançons interpretades pels meus companys acompanyen les trames o les emocions que viuen en el moment. No és un musical com el coneixem, però és una sèrie que té un acompanyament musical brutal. I ajudarà l'espectador a entrar a les emocions que viuen els personatges.

I, hi haurà amor a la sèrie?

Hi haurà de tot.

Com ha estat el procés de creació de personatge? Ha estat un repte?

Hi ha una cosa molt bonica a la sèrie i és que, en general, hi ha molts punts en què ens assemblem als nostres personatges. I això fa que sigui molt pur. És una mica més profund, ja que parlem de mons interiors

Per mi, no ha estat tant un repte sinó més aviat un divertiment. És un regal de personatge, és molt divertida perquè és molt permissiva. I he tingut la sort que els meus companys m'han donat el permís, com a actriu, d'improvisar i donar vida al personatge.

Claudia Riera
Claudia Riera, protagonista de 'Jo mai mai' | 3Cat

Creus que és important que els joves tinguin referents en català?

Sí, i crec que aquests personatges ho seran. Crec que tots ens hi podem identificar, o amb algun. I, que sigui en català, és un regal, perquè és una llengua en perill d'extinció. Els que la parlem i hem crescut amb ella volem que perduri i que creixi, i que hi hagi cada cop més gent que la conegui i la vulgui aprendre.

Has fet diferents projectes amb èxit. Estàs contenta amb la teva trajectòria?

Sí, molt contenta. Crec que estic fent una carrera molt bonica, on estic aprenent a cada projecte i estic tenint molta sort amb els companys i els equips. Aquest any, també he estrenat una pel·lícula, 'La tauleta del menjador', que l'ha petat a tot el món.

A més, estic en un moment vital on estic en calma amb una cosa molt bonica amb mi mateixa. I, estic molt il·lusionada amb 'Jo mai mai', ja que és el meu primer protagonista, ho estic vivint amb molta il·lusió i nervis.

Claudia Riera
Claudia Riera és Mai, la protagonista de 'Jo mai mai' | 3Cat

Com valores el tornar a TV3?

És preciós. Vaig començar a TV3 amb el meu primer personatge en ficció, i ara ja torno no sent la nena, la petita de l'equip, l'adolescent, si no sent la monitora. És rodó, molt bonic.

Com ha estat treballar amb actors més joves?

Molt xulo. Primer perquè són molt professionals, cosa que no sempre es dóna, ja que poden estar més dispersos, tenir altres prioritats o veure la indústria des d'un altre prisma. Veure com ells viuen el seu primer projecte, em recorda el que em deia Itziar Castro a veure el projecte des d'uns ulls innocents amb il·lusió davant del primer treball és emocionant.

Fotografia de Claudia Riera i Itziar Castro a Vis a Vis
Claudia Riera i Itziar Castro a 'Vis a vis: El Oasis' | FOX

Com vas viure la pèrdua d'Itziar Castro?

Itziar per a mi és algú a qui vull molt, estarà sempre present a la meva vida i la trobo molt a faltar.