Anna Simón amb els braços oberts com a presentadora d'El Tros a TV3

Anna Simón torna a TV3 amb 'El Tros': 'Hi haurà moments de tensió entre concursants'

Anna Simón torna a TV3 amb 'El Tros', un nou reality rural que formarà part de les grans apostes del prime time de tardor de la cadena autonòmica.

Després de dos anys allunyada de les pantalles, Anna Simón torna a TV3 per posar-se al capdavant d''El Tros'. Produït per Shine Iberia ('MasterChef'), deu ruraletes competeixen per convertir-se en el millor pagès o pagesa del país. Però no ho faran sols. Cada pagès formarà parella amb un urbanita. Junts hauran de superar reptes físics increïbles que posaran a prova les seves habilitats i coneixements i, sobretot, la seva resistència.

Així, Anna Simón es posa al capdavant del reality de TV3, que arribarà al prime time a la tardor. En una entrevista exclusiva per a TVienes, la periodista i presentadora ens explica com serà 'El Tros' i revela que s'han viscut moments de tensió entre els concursants.

A més, Anna Simón també recorda la seva etapa a Atresmedia i 'Zapeando': "El format és guai, però ja feia força anys que em venia de gust fer altres coses". Tot i això, aquest mitjà no ha pogut conèixer l'opinió d'Anna Simón com a professional del sector sobre els canvis a Mediaset, en ser censurades les preguntes sobre el grup audiovisual.

Què veurem a 'El Tros'?

Veureu deu parelles formades cadascuna per una persona de camp i una altra de ciutat. Són persones que no es coneixen en res, es coneixen al primer programa i hauran de conviure en una casa de camp, superar moltíssimes proves, vèncer moltes pors i també moltes fòbies, per convertir-se en els guanyadors d''El Tros'.

Anna Simón posant somrient com a presentadora d'El Tros
Entrevista a Anna Simón, presentadora d''El Tros' a TV3 | CCMA

Quin tipus de perfils de participants veurem?

Són anònims, però seran molt diferents. Crec que són molt diferents entre ells. No et puc dir el tipus de concursant perquè n'hi ha de tot. No tenen res a veure un amb l'altre, el que sí que puc dir és que sorprendran moltíssim.

Com serà la mecànica? Hi haurà nominacions, jocs, proves...?

No puc entrar en concret en allò que són les proves, però seran basades en el món rural. Són proves on és molt important la força, la resistència, l'habilitat i l'enginy. Són proves esgotadores. Els concursants acaben esgotats. Ho donen tot. Se'l prenen súper de debò perquè realment volen guanyar tots.

Com ha estat treballar amb Miquel Montoro i Marina Pifarré al jurat?

Ha estat molt xulo. No coneixia personalment cap dels dos. A Miquel el coneixia com el coneixem tots, de les xarxes, i quan em van dir que era un dels jutges vaig pensar que era molt guai. És un noi molt divertit, és encantador, hem rigut moltíssim.

I després Marina ha estat l'altra part del jurat i també ha estat un descobriment. És una institució del món rural a Lleida, a Catalunya. Defensa els drets de les dones camperoles i l'apoderament de la dona. Ha estat molt guai conèixer-la i veure com són de fortes les dones rurals. Ella n'és l'exemple.

Anna Simón, Miquel Montoro i Marina Pifarré posant somrient com a presentadora i jurat d'El Tros de TV3
Anna Simón amb Miquel Montoro i Marina Pifarré a 'El Tros' | CCMA

Arran d'aquesta competitivitat. Heu viscut moments de tensió amb els participants?

Algun moment de tensió veurem. Entre concursants, potser també entre els jutges… Crec que hi haurà una mica de tot.

Aleshores veurem salseig o serà un format més blanc?

No sé fins on puc llegir, però hi haurà algun salseig. Ja ho veureu.

És un reality, cosa que no estem gaire acostumats a veure a TV3. Què creus que aporta 'El Tros' al catàleg de la cadena?

És un format que fins ara no havíem vist a TV3. Crec que agradarà molt. Almenys a mi m'ha encantat presentar-ho, però si no ho hagués presentat és un programa que jo hagués vist. De fet, aquest programa és una adaptació d'un format de l'ETB ia mi quan em van passar l'enllaç del programa perquè el veiés, pensava veure només el primer capítol, però me'ls vaig empassar tots perquè realment em va enganxar moltíssim.

I què t'ha aportat 'El Tros' a tu com a presentadora?

En primer lloc, la tornada a treballar perquè vaig ser mare. Ara la meva filla té catorze mesos i m'he pres tot aquest temps per estar-hi. Tenia moltes ganes de tornar a treballar, però tampoc no em vull perdre res de la meva filla. I m'ho han posat molt fàcil a 'El Tros'. Han estat tres setmanes de rodatge en una població de Girona i jo m'he portat la meva filla i he viscut en una cabana al mig del bosc amb la meva filla. Ha estat xulíssim. Això a nivell personal.

Entrevista a Anna Simón, presentadora d''El Tros' a TV3
Entrevista a Anna Simón, presentadora d''El Tros' a TV3 | CCMA

A nivell professional m'ho he passat bomba. Ha estat cansat perquè han estat moltes hores d'enregistrament, però tenia moltes ganes d'anar-hi i veure què passa. M'ho passava bé veient les proves i veient la relació entre els participants. Ha estat dur, però encantada i ho repetiria mil vegades.

És el teu retorn a TV3 després de dos anys. Com valores la confiança de la cadena per presentar una gran aposta com 'El Tros'?

Agraïdíssima. Amb moltíssimes ganes que ho veieu, que funcioni i tant de bo sigui el primer des de moltíssims més projectes. Jo estic desitjant fer una segona temporada ja. Tornar a TV3 és com ser a casa. He fet diversos projectes a TV3 ia tots m'he sentit molt acollida. És estar en família.

T'han ofert algun altre projecte a TV3?

Ara com ara estic en això i ja veurem com funciona. Ara arriba una mica de vacances, però jo tinc moltíssimes ganes de fer més coses.

Fa també dos anys de la teva sortida de Zapeando. Trobes a faltar el format?

Trobo sobretot a faltar els meus companys. 'Zapeando' és guai, però ja feia força anys que em venia de gust fer altres coses. Però als companys els trobo molt a faltar, perquè van ser molts anys d'estar amb ells cada tarda de dilluns a divendres.

Anna Simón mirant a càmera a Zapeando de laSexta
Anna Simón com a col·laboradora de 'Zapeando' | Atresmedia

Va ser una decisió personal sortir de tant de 'Zapeando' com d'Atresmedia després de més d'una dècada?

Vaig estar onze anys vivint a Madrid i fent projectes allà. Va arribar un punt en què jo també tenia ganes de tornar a Barcelona i de fer altres coses, però tampoc no tanco la porta a fer coses fora de Catalunya. Està tot obert i de moment gaudint del que va sortint aquí.

I com has viscut des de fora el canvi de tendència a les audiències i el lideratge d'Atresmedia?

Sent sincera, porto força temps sense veure la tele perquè ser mare és esgotador i queda molt poquet temps per veure la tele. He estat molt desconnectada. Sí que he llegit alguna notícia i veig que està triomfant. M'alegro moltíssim, és clar.

Com vas viure l'experiència de col·laborar a 'Vamos a llevarnos bien', que torna aquest estiu?

No la vaig viure. 'Vamos a llevarnos bien' era un programa que va començar a presentar Ana Morgade, on hi col·laboraria una vegada cada quinze dies. Les audiències no van acompanyar i no podia ser. Em vaig quedar amb moltes ganes.