Fotografia de Suzete durant la seva actuació a la Gala 2 d'OT 2023

Suzete ('OT 2023'): 'Des de dins no he arribat a percebre cap romanç'

Entrevistem Suzete, primera expulsada d''OT 2023', que analitza el motiu de la seva expulsió i el seu pas pel talent show.

Suzete s'ha convertit en la primera concursant a abandonar l'acadèmia d''OT 2023'. Després d'un renyit duel amb Lucas, l'altre nominat, el públic va decidir salvar al Lucas. A sobre de l'escenari, Suzete va apostar aquella nit decisiva per 'A song for you' i Lucas per 'Dígale' de David Bisbal .

La gala 2 del programa va comptar amb la primera expulsió, un nou nòmada favorit de la setmana i noves nominacions. Aquesta setmana el públic haurà de votar entre Omar i Àlex. Per conèixer com va viure el moment de l'expulsió i el pas pel programa, parlem amb Suzete, la primera expulsada d'' OT 2023 ' .

Com estàs després de la gala?

Més tranquil·la. Hi va haver moltes emocions i em trobava una mica més fora de mi. Ara estic més focalitzada i més tranquil·la.

Fotografia de Suzete durant la seva actuació a la Gala 0 d'OT 2023
Suzete, primera expulsada d''OT 2023' | Prime Video

Com vas viure l'expulsió?

L'expulsió la vaig viure molt intensa perquè estava molt renyida. Podia passar de tot, encara que per una banda tens esperança. I en aquest cas, me'n vaig anar. Va ser intens, però són les regles del concurs i toca acceptar-ho.

Has pogut veure l'actuació que vas fer? Et vas quedar satisfeta?

He vist només un clip de 30 segons i poca cosa més. No la vaig veure completa, però em va agradar el que vaig veure.

Amb aquesta cançó vas superar el bloqueig i els nervis que t'ho van fer passar-ho malament a sobre de l'escenari les setmanes anteriors…

Totalment, perquè aquesta cançó en certa manera la dominava i tenia un significat per a mi. Aleshores era molt més fàcil expressar-la i la portava amb més seguretat. Per això em va sortir tan neta i bonica.

Fotografia de Suzete durant la seva actuació a la Gala 1 d'OT 2023
Suzete y Bea | Prime Video

Com es viuen des de dins les valoracions del jurat?

Aquesta setmana les vaig viure molt bé perquè com que era una cançó que ja coneixia, es van quedar impactats i els va agradar molt. A més, el poder cantar amb Manu al piano va ser un regal. Vaig veure que tots estaven a favor perquè em sortís l'actuació molt bé.

Vas veure justa la teva nominació?

El jurat sempre té en compte qualsevol errada que tinguis. Aleshores el fet d'equivocar-me en la lletra, em va deixar en desavantatge als meus companys que potser van fer la cançó sense equivocar-se. Per això sí, tenia raó per estar nominada. No volia, però, que fos així òbviament.

Quin creus que ha estat el motiu de la teva expulsió?

Crec que estava molt igualat. El motiu és que estava amb un altre concursant que tenia doncs la meitat o gairebé la meitat més de suport que jo. Estava molt renyit, podia passar qualsevol cosa.

Suzete, primera expulsada d''OT 2023'
Suzete, primera expulsada d''OT 2023' | Prime Video

Com descriuries la teva experiència a 'OT 2023'? Vas canviar molt les expectatives que tenies abans d'entrar amb el que has viscut a dins?

Canvia, però perquè la primera setmana vaig començar una mica més lenta i a la segona vaig anar remuntant. Aquí si es va començar a veure la Suzete que jo volia veure des del principi. Però per raons internes i hormonals no es va poder, i també mentals, bloquejos, adaptació al nou entorn, entre d'altres.

L'última setmana si es va veure com jo em volia mostrar des d'un principi, així que almenys jo per aquesta banda em quedo més tranquil·la.

Com valores la relació amb els teus companys? Amb què et quedes de la convivència amb ells?

Em quedo amb les estones divertides, les estones amb els meus companys tocant instruments i cantant, i prenent té a la terrassa. Em vaig sentir afortunada perquè són tots molt afectuosos, i sensibles, et reben sempre amb els braços oberts.

Captura de Suzete a l'acadèmia d'OT 2023
Suzete, primera expulsada d''OT 2023' | Prime Video

Has pogut veure les xarxes socials?

És veritat que estic intentant no tocar encara el que són xarxes perquè estic aterrant i no vull estavellar-me. Aleshores, a poc a poc vaig veient el que va sortint, encara que per ara no he vist res que em tregui del meu benestar.

Des de fora s'ha pogut veure algun possible romanç, com ho has viscut tu?

No n'estic assabentada. No sé que s'ha pogut veure des de fora, però ara com ara i des de dins no he arribat a percebre cap romanç. Érem tots tan afectuosos, que no s'arriba a interpretar així.

Els nominats d'aquesta setmana són l'Omar i l'Alex, qui creus que serà l'expulsat?

Serà molt dolorós, no ho sé de debò. Per mi es quedaven tots dos. Sento que tots dos es mereixen estar, encara que sigui un concurs al capdavall, però jo no podria triar-lo.

Fotografia de Suzete amb Chenoa durant la seva expulsió a la Gala 2 d'OT 2023
Suzete, Lucas y Chenoa | Prime Video

Com es viuen les gales en directe a plató? Es fan amenes?

Acabes i ja estan preparant l'escenari perquè surti el concursant següent. És un equip súper gran que treballa súper ràpid, a temps i treu-ho tot al moment.

A la postgala, com et vas sentir quan Noemí Galera et va donar el mòbil? Es va fer força viral..

Va ser una mica intens. Tot i això, no es va poder evitar perquè forma part del programa, va ser un regalàs, jo em vaig sentir súper afortunada. A més, és un telèfon que em recorda tot el que he viscut dins l'acadèmia amb els meus companys, les fotos i la resta.

Encara que jo no estava al mood, ho agraeixo. Dins del que és possible, la meva reacció no podia ser una altra.

Vas poder parlar amb la Noemí Galera després de la postgala?

Durant la postgala si ens vam poder abraçar i parlar, i ahir vaig tenir una altra estoneta amb ella. Em va fer una abraçada i em va motivar la mami.

Fotografia de Suzete després de ser nominada a la Gala 1 d'OT 2023
Suzete, primera expulsada d''OT 2023' | Prime Video

A partir d'ara, tens clar a quin estil t'agradaria enfocar-te? i, com t'agradaria planejar la teva carrera a la música?

Hi ha una gran proposta que és treure'n un single. Està en procés, i n'estic molt motivada. Però pel que fa a gènere, a mi m'agrada molt variar, així que per ara no hi ha un gènere com a definit. Però si tinc una opció per la qual em decanto més i m'agradaria poder-la integrar en aquest projecte.

Per acabar, qui creus i qui t'agradaria que fos el guanyador d''OT 2023'?

Doncs jo, tot i que ara no es pot fer. Qualsevol té el potencial per guanyar i encara és molt aviat. A cada gala els concursants van evolucionant i es va veient què poden donar i que són capaços de fer. Jo diria que qualsevol company pot guanyar, ara toca veure com cadascú evoluciona.