Malcolm Treviño-Sitté mirant a càmera a Detective Touré

ETB posa data d'estrena a 'Detective Touré', abans de la seva arribada a La 1

ETB estrenarà a la plataforma la seva nova sèrie 'Touré Detektibea', abans de la seva arribada a RTVE.

La plataforma de streaming basca PRIMERAN estrena aquest dijous 1 de febrer la seva nova sèrie en eusquera: 'Touré Detektibea'. Protagonitzada per Malcolm Treviño-Sitté ('Lo nunca visto') i és la primera adaptació per a televisió de les novel·les del guardonat Jon Arretxe. La ficció arriba de la mà d'ETB abans que a La 1, on s'emetrà en prime time en castellà sota el nom de 'Detective Touré'.

Formada per 6 capítols, la seva trama es desenvolupa a llocs emblemàtics de Bilbao, com són el Teatre Arriaga i el barri de San Francisco. És una sèrie creada pel guanyador del Premi Goya, David Pérez Sañudo ('Ane') i per Carlos Vila Sexto ("Los misterios de Laura"). I coproducció de Tornasol Media, DeAPlaneta, Detectiu Touré AIE, RTVE i EITB, i compta amb el suport del programa Europa Creativa Media.

Final del rodatge de Detectiu Touré a La 1
Repartiment de 'Touré Detektibea' | RTVE

La sèrie se centra en Malcolm Treviño-Sitté, que interpreta el vital i carismàtic Mahamoud Touré, un detectiu atípic que conquerirà els cors del públic amb el sentit de l'humor i l'astúcia. A la sèrie, Touré s'enfrontarà a desafiaments i misteris de diversa índole, mentre utilitza el seu enginy i la seva personalitat magnètica per resoldre cada cas que se li presenti de la manera més creativa i inesperada possible.

El repartiment el completen Unax Ugalde ('Ana Tramel: El Juego'), Itziar Ituño ('La Casa de Papel'), Loreto Mauleón ('La chica de la Nieve') i Itsaso Arana ('Las de la Última Fila') . També, Urko Olazabal ("Maixabel"), Gorsy Edu ('Dos Vidas'), Emilio Buale ("Adú") i Goize Blanco ("20.000 especies de abejas"). I, seguits de Lander Otaola ("La vida padre"), Ayoub El Hilali ('El Príncipe'), Jon Olivares ('Los Pacientes del Doctor García') i Ane Gabarain ('Patria').

Així és 'Detective Touré'

Unax Ugalde i Itziar Ituño amb cara de sorpresa a Detective Touré de La 1
Repartiment de 'Touré Detektibea' | RTVE

Touré, un immigrant guineà assentat a Bilbao, es guanya la vida com a improvisat detectiu de poca muntanya. La seva perícia, intuïció i particular sentit de l'humor el fan guanyar-se la confiança de l'Ertzaintza i el submergeixen en una investigació complexa en què s'enfrontarà a múltiples perills: coneixerà de prop la corrupció immobiliària, els tripijocs del conflictiu barri de San Francisco i fins i tot toparà amb la màfia nigeriana.