Salma a la Gala 5

Salma ('OT 2023'): 'Vull que guanyi la Chiara, és la més completa'

Entrevistem Salma, quarta expulsada d'OT 2023', que analitza el motiu de la seva expulsió i el seu pas pel talent show.

Salma s'ha convertit a la quarta concursant a abandonar l'acadèmia d'OT 2023'.  Després de veure les seves actuacions, el públic va decidir salvar l'Àlex, l'altre nominat. A sobre de l'escenari, Salma va apostar aquella nit decisiva per 'Cuando zarpa el amor' de Camela i Álex per 'Bailemos' de Dani Fernández.

La gala 5 del programa va comptar amb la quarta expulsió, un nou nòmada favorit de la setmana i noves nominacions. Aquesta setmana el públic haurà de votar entre Álex i Paul. Per conèixer com va viure el moment de l'expulsió i el pas pel programa, parlem amb Salma, la quarta expulsada d'OT 2023'.

Com vas viure el moment de l'expulsió?

Una nominació és difícil perquè et veus a punt de sortir, i no vols que s'acabi. Tot i que saps que el que hi ha fora també està bé. A més, la meva nominació ha estat de dues setmanes, que m'ha donat temps a passar per moltes fases.

He passat per moments molt pessimistes, per altres optimistes. I just a la gala em trobava en un moment molt neutral. No sabia què pensar.

Així que vaig arribar a aquell moment de l'expulsió, que al meu cap estaven les dues possibilitats al cinquanta per cent. Aleshores al final també t'alegres pel teu company perquè tots ens mereixem ser-hi. A l'Àlex li tinc molt afecte, és un pencador i sé que s'ho mereix com tothom.

I sabem que no és la fi del món, que només és la fi del punt del programa. I que ara vénen moltes coses a fora.

En el moment fa mal, perquè vols tornar a l'acadèmia, vols dormir-hi, despertar-t'hi, tenir una nova setmana... perquè és el més divertit. Però som conscients que hem d'anar sortint, i que depèn dels meus factors que moltes vegades no estan a la nostra mà.

Pots fer una actuació genial o no, o et poden nominar perquè encara que tu ho hagis fet bé, els teus companys estan a un nivell superior. Així que al final t'ho has de prendre així, i agraïda per haver pogut ser-hi cinc gales.

Per què creus que has estat l'expulsada?

Qualsevol dels dos ens mereixíem quedar com cada setmana. Perquè érem lluitant, tots hem passat un càsting i hi ha molt bon nivell. Estic molt contenta de l'actuació que vaig fer, me'n vaig anar com me'n volia anar.

La realitat que es veu fora i la de dins és diferent. Jo sé que qui em coneix, empatitza amb mi i que els meus companys mínim em tenen estima, alguns sé que m'estimen. Aleshores el que es veu fora no és a la nostra mà i no li podem donar tanta importància perquè no és la realitat.

La realitat és la nostra, la que vivim. Si he pogut caure millor o pitjor, al final és natural. Algú ha de caure pitjor o millor, al final ens veuen des d'una càmera que no és el mateix que en persona.

Jo estic segura que a qualsevol persona que li ha pogut xocar la meva actitud, si es pren un cafè amb mi m'agafaria fins i tot afecte. Així que no m'ho prenc personal, això va així. I tinc una relació molt bonica amb els meus companys, i m'importa.

Si hi ha 200 positius són amb els que em quedo, i n'hi ha molts, i estic molt agraïda.

Àlex, Salma i Chenoa
Àlex, Salma i Chenoa | Prime Video

Com et va afectar tenir accés a les xarxes a la sortida de Nadal?

La majoria anàvem amb la mentalitat de no veure res, però al final és inevitable. En cap moment vaig tenir un mòbil a la mà, però la família i els amics, et diuen i t'ensenyen, i alguna cosa t'emportes. Hi ha parts d'això que a mi em van asseure bé, com estar més amb mi mateixa, i parts que són més difícils de portar.

Des de fora veus coses que no es veuen de la mateixa manera allà dins, i et sorprens. El primer dia ens sentíem una mica condicionats. En dir "que si anem amb aquesta persona que és la meva amiga però a fora s'està veient d'una altra manera".

Al final ja no hi vas amb la mateixa naturalitat. Però ens va durar dos dies, perquè som persones súper naturals i tenim relacions veritables, i hi ha una pinya molt gran. I al cap de dos dies estàvem tan normals com sempre, i se'ns va oblidar el que es pensi fora o el que no es pensi.

I va tornar tot a ser com abans. Però també és normal, tothom sabia alguna cosa.

Com és la relació amb els teus companys?

És molt bonica. Realment això té una projecció molt gran, i surts i tens mil comentaris de tota mena. Però l'opinió que ens importa i el que ens endurem és l'amistat que tenim.

I veure que els meus companys, no un ni dos, en general, estan amb la mateixa conclusió. I m'ho han dit a mi que em consideren una part important de la convivència, de la casa. Sé que molts han rigut amb mi i han plorat a l'habitació.

Sé que els tindré a tothom fora quan vulgui. Aquest matí la meva família m'han passat alguns vídeos posant les meves banyes de ren a taula, fins i tot plorant, i amb això és el que jo em quedo. Que és el més pur i real, i és el que m'omple.

I em fa molt feliç veure que em tenen en compte tant.

Què ha significat per a tu Violeta al concurs?

Pel meu Violeta ha estat el meu pilar fonamental, tinc una relació especial amb ella. Ha estat el meu suport, la que m'ha conegut més. La que crec que més em sap llegir.

Tant ella com Denna, o Chiara, han estat les meves mans i els meus peus. I les defensaré a mort ara que segueixen allà. M'han fet molt feliç allà dins i sé que també ho serem fora.

Salma i Violeta
Salma i Violeta | Prime Video

Com han estat per a tu les valoracions del jurat?

El jurat hi té un paper complicat. Una missió difícil que és dir-nos coses a vegades agredolces. És difícil trobar les paraules que ens senten bé perquè hi ha vegades que a fora hi ha gent que pateix més que nosaltres mateixos.

Aleshores nosaltres tenim molt bona filosofia amb el jurat perquè som conscients del seu paper. Quan ens diuen una cosa negativa en nominar-nos ens serveix per créixer i corregir com a artista. I aquest és el punt de vista des que ho veiem.

Tenen la seva manera particular de dir les coses, però crec que també n'és la gràcia. Si ho diguessin igual no tindria gràcia. I jo la veritat que els tinc afecte.

Creus que durant el concurs has pogut sortir de la teva zona de confort?

Quan vaig sortir vaig veure que se'm categoritzava amb el flamenc. Però el que faig jo no és flamenc. El flamenc és una altra cosa, ni tan sols ha aparegut al programa.

Tinc un deix flamenc, però durant el concurs he cantat flamenc funky, copla, per Ed Sheeran... I crec que cap no ha tingut un mal resultat. O almenys jo no ho considero, ni els professors m'ho han transmès així.

He ballat, he fet bachata, harmonies. I crec que ho he defensat força bé. I m'he anat amb una versió de "Cuando zarpa el amor" molt arriscada, molt nua, i he mostrat el que tinc com a artista.

Tot i que m'hauria agradat quedar-me més, perquè sento que podria haver cantat mil coses més. Porto demanant des de la setmana un un tema de Rihanna, fins i tot Adele. Porto tota la meva vida cantant en anglès.

Si s'ha vist més limitada, és perquè s'ha donat així. També se m'ha vist amb el piano amb Chiara i Violeta cantant de tot, fins i tot al càsting vaig començar cantant Bruno Mars. I tampoc no crec que sigui dolent tenir alguna cosa amb més seguretat que la resta.

Està bé ser versàtil, però quan surts i ets artistes tu no fas de tot, només fas una cosa. I òbviament no seré la mateixa Salma a "A tu vera" que a "Bad Habits".

La meta és fer bé tot, però tots tenim un fort. I jo estic contenta amb el que he demostrat i haver-me mogut en moltíssimes peixeres.

Salma a la Gala 0
Salma a la Gala 0 | Prime Video

Com vas viure el canvi de feedback del públic a plató?

La gala és un batibull d'emocions, perquè estem una setmana aïllats. Així que tens una hora i mitja per veure què es reacciona i que no. Al principi no hi dónes importància, però després a poc a poc necessites saber.

Jo he tingut un parell de setmanes dolentes, sobretot una gala que va ser més dura per a mi. Perquè no hi havia hagut cap conflicte real a casa, no sabia que havia passat. I me'n penedeixo d'haver-li donat més importància de la que tenia.

La consciència la tenia tranquil·la, sabia que no havia passat res dins la casa. Però com és l'única estona que tens de feedback afecta.

Salma a l'acadèmia OT 2023
Salma a l'acadèmia d'OT 2023' | Prime Video

Qui creus que guanyarà 'OT 2023'?

Jo vaig dir que guanyaria Martin, i pot ser que guanyi. Però jo ara mateix, crec i vull, i hi seré perquè guanyi Chiara. Crec que és la més completa.

La conec de fa dos anys, i el veig una evolució tant personalment com artísticament brutal. I hem compartit moments a casa seva, al carrer, allà a l'acadèmia. I tant de bo que guanyi, s'ho mereixen tots, però Chiara guanyadora.

Heu pogut compondre dins l'acadèmia alguna cançó que voleu arribar a publicar?

A l'acadèmia he començat molts temes, però no n'he acabat cap. En vaig fer una amb la Bea i la Chiara que m'encanta, i m'agradaria acabar-la, i treure-la totes tres si es pot.

També vaig escriure una titulada “Puede ser” que m'agrada molt, però no serà el single. El single vull que tingui un altre toc, però faré tot el possible perquè surti. Perquè és molt especial per a mi, sempre em recordarà aquesta etapa.

I vull treballar molt per quan surti alguna cosa, sigui una mica potent, amb segell i essència, i marqui un camí trepitjant fort. Així que a treballar molt i espero que agradi el que surti.