Elenc de La llei del mar a la presentació de RTVE

RTVE presenta 'La ley del mar': 'Una de les apostes més boges que hem tingut'

Blanca Portillo i Luis Tosar protagonitzen 'La Ley del Mar', sèrie basada en una història real coproduïda per RTVE i À Punt.

RTVE ha presentat davant els mitjans 'La Ley del Mar', la seva minisèrie en coproducció amb À Punt, protagonitzada per Blanca Portillo i Luis Tosar. La sèrie, basada en fets reals, tracta de la història del pesquer 'Francisco y Catalina'. Va ser el primer vaixell europeu a rescatar 51 immigrants subsaharians que eren a les aigües del Mediterrani.

José Pastor, director de Cinema i Ficció de RTVE ha dit que “és una sèrie que pretén emocionar”. Amb ell, Alfred Costa, director general d'À Punt, ha explicat que la sèrie els va hipnotitzar quan se la van presentar. "Ha estat una de les apostes més boges que hem tingut" afegia Costa.

Flipy, productor de Studio60 ha agraït l'aposta per 'La Ley del Mar: “Parla d'herois anònims amb nom propi. Desprèn veritat” afegia. Per part seva, Alberto Ruiz Rojo, el director de la sèrie, ha dit que per a ell "ha estat un regal preciós" i que "ha estat molt bonic explicar una història tan propera i tan humana".

Blanca Portillo i Luis Tosar a la presentació de La Llei del Mar a RTVE
Blanca Portillo i Luis Tosar, protagonistes de 'La Ley del Mar' | RTVE

"Per nosaltres va ser un privilegi escriure aquesta sèrie, ho vam viure com un viatge i ens donava una tremenda responsabilitat d'explicar-ho bé. El més important era mostrar la realitat, que arribés a la gent i emocionés. No és una història de bons i dolents, és una història amb tots els punts de vista” explicava Tatiana Rodríguez, guionista de 'La Ley del Mar' juntament amb Víctor Pedreira.

Luis Tosar, protagonista de 'La Ley del Mar' mostrava el plaer per poder gaudir de la generositat de Pepe i Pepi. "Ho van fer com un gest d'humà i es van trobar amb una paret a què va haver de fer front la nostra ambaixadora i que va durar molt de temps" comentava també el protagonista. "Per mi és un acte solidari meravellós, bonic de veure i no per això hem de tapar una realitat que és terrible. A la Mediterrània mor molta gent cada dia. Totes aquestes persones tenen nom i família i aquesta és l'essència de 'La Ley del Mar'”, afegia.

Blanca Portillo ha comentat que aquesta història la veu des de dues parts, com a ciutadana i des del món dels despatxos i de la política, cosa que és menys agraïda. "És cert que el meu personatge és una dona que lluita per fer realitat allò que li diuen que no es pot i això s'ho baralla" afegia Blanca, que també comentava que s'ha implicat molt emocionalment.

El repartiment de 'La Ley del Mar' valora el projecte

Blanca Portillo seria a La llei del mar de La 1
Blanca Portillo a 'La ley del mar' | RTVE

D'altra banda, Víctor Clavijo, que interpreta Vicent, ha dit que “ha estat una de les experiències més increïbles de la seva carrera per la història que estava explicant”. “Es va generar una gran pinya amb la figuració. Molts dels figurants havien viscut aquesta experiència i es va produir una cosa molt catàrtica”, afegia.

“La realitat no m'agrada gaire, els éssers humans som tremends, però la veritat sí que m'agrada. Això és la història del sentit comú, que és ajudar algú quan un ho necessita” afegia Alfonso Lara, Paco a la sèrie, qui també mostrava el seu orgull per haver pogut participar en aquesta sèrie.

Sonia Almarcha, l'actriu que interpreta Pepi, deia que fer el seu personatge ha estat molt especial i que conèixer-la ho va fer tot més fàcil i que tot va agafar sentit. "Ha estat un privilegi fer-ne", explicava

Lamine Thior, mostrava el seu orgull per participar en aquesta sèrie. "Aquesta mena d'històries són necessàries. Tinc membres de la meva família que l'han viscut de primera mà, i donar veu a aquestes persones és un privilegi que ha de donar la ficció. Quan veus un documental hi ha una capa de realitat que et separa, però quan és ficció hi ha una sensibilitat que entra al cap” deia Thior. "S'ha aconseguit amb aquesta sèrie una cosa molt atípica i és que els migrants tinguin veu. Com a actor negre que viu aquí a Espanya això és una cosa meravellosa" afegia.

Part de l'equip de La llei del mar
Part de l'equip de 'La ley del mar' a la presentació de RTVE | RTVE

La resta de l'elenc present, Pau Durà, Carlos Serrano, Eva Marciel, Teresa Hurtado d'Ory, Mehdi Regragui, Paula Muñoz i Juape Avomo mostraven la seva gratitud i orgull per haver pogut formar part d'aquesta sèrie.

Per acabar, Blanca Portillo i Luis Tosar no posaven punt final a aquesta història, sinó que ho deixaven en punts suspensius i mostraven les seves ganes per saber quina opinió tindrà el públic. "Espero que gaudeixin molt de la sèrie i que treguin les seves pròpies conclusions" deia Tosar.