Posat d'Iker Jiménez com a presentador d'Horitzó a Cuatro

Iker Jiménez fitxa a Ángel Gaitán amb nova secció a 'Horizonte'

'Horizonte' abordarà les qüestions que han provocat que el 'Rellotge de l'Apocalipsi' es mantingui a només 90 segons.

Cuatro emet aquest dijous 1 de febrer una nova entrega en directe de ' Horizonte '. En aquesta edició, el programa abordarà la iniciativa de descolonització dels museus, arran de la declaració del ministre de Cultura, Ernest Urtasun.

La seva intenció és fer una revisió dels museus estatals per superar el marc colonial. I, visibilitzar i reconèixer la perspectiva de les comunitats i la memòria dels pobles de què procedeixen els béns exposats. El marc colonial ha llastat, de vegades, la visió del patrimoni, de la història i del llegat artístic.

Per això, comptarà amb l'anàlisi i les valoracions de Juan Soto Ivars , periodista i escriptor i, l'historiador i arqueòleg Félix Jiménez , que va ser subdirector del Museu d'Amèrica a Madrid. També, Sergio Gregori , periodista, productor audiovisual i documentalista, l'advocat penalista Jorge Albertini i Alfredo González-Ruibal , doctor en Arqueologia Prehistòrica per la Universitat Complutense de Madrid i científic titular a l'Institut de Ciències de Patrimoni (Incipit) del CSIC.

Iker Jiménez a l'especial d'Horitzó a Telecinco
Iker Jiménez presenta 'Horizonte' | Mediaset

A més, la investigació de la presumpta ingerència russa al 'procés' i l'escalada de tensió al Iemen després de la mort de tres soldats nord-americans. Així com, la situació general d'inestabilitat internacional ha provocat que el 'Rellotge de l'Apocalipsi' es mantingui a només 90 segons de la simbòlica mitjanit que representa la fi del món.

' El Rellotge de l'Apocalipsi és una alerta científica que recorda al món les amenaces atòmiques, ambientals i tecnològiques. Aquestes seran algunes de les qüestions que abordarà 'Horizonte' amb el coronel Pedro Baños i Daniel Bashandeh , analista i expert en política internacional. Als quals s'uniran, Rafael Dávila , general de divisió retirat i escriptor i el periodista d'investigació Alejandro Entrambasaguas a la taula d'actualitat.

A la primera entrega d' 'El claxon de Gaitán' , l'influencer Ángel Gaitán analitzarà diverses informacions lligades a l'actualitat des del seu particular punt de vista. Posarà el focus al sistema educatiu a Espanya.

Les audiències d''Horizonte' a Cuatro

Iker Jiménez a la quarta temporada d'Horizonte a Cuatro
Aquest dijous nova entrega d''Horizonte' a Cuatro | Mediaset

'Horizonte' va prometre la temporada passada en la seva emissió a Cuatro un 5,9% de share i 478.000 espectadors, imposant-se a laSexta (5% i 401.000) a la franja d'emissió. Va elevar la seva mitjana nacional fins a assolir un 7,2% en target comercial, avantatjant en 1,6 punts el seu principal competidor (5,6%).

A més, va aconseguir un destacat seguiment entre els espectadors de 25 a 44 (7,9%) i el grup de 45 a 54 anys (7,1%). Va superar la mitjana nacional a Euskadi (8,3%), Astúries (8,1%), Balears (7,6%), Múrcia (7,6%), Canàries (6,6%), València (6,6) %), Aragó (6,5%), Castella i Lleó (6,2%) i Madrid (6,1%).

En la seva última entrega de l'any, dijous passat 19 de gener, 'Horizonte' va marcar un bon 5,8% i 525.000 al prime time de Cuatro. Va superar en 3 punts el seu competidor (2,8%).