Ana Belén a 'Lo de Évole'

Ana Belén repassa la seva carrera i l'actualitat política a 'Lo de Évole'

Jordi Évole repassarà la carrera, l'actualitat política i el Me Too del cinema espanyol amb Ana Belén.

Jordi Évole entrevista Ana Belén aquest diumenge 4 de febrer a 'Lo de Évole'. L'actriu va debutar amb 12 anys i, avui dia, segueix activa sis dècades després. És una de les poques figures de l'espectacle espanyol amb una carrera sòlida i respectada.

Es va convertir en musa per a diferents generacions, i tant les seves pel·lícules com cançons han estat vistes i cantades per tothom. La seva carrera ha estat diversa, ha mostrat ser una artista polifacètica treballant a la televisió, la ràdio, el cinema, el teatre i la música. Amb ella, els espanyols han viscut grans esdeveniments de la història del país, així com els ha acompanyat a la seva vida quotidiana.

Ana Belén a 'Lo de Évole'
Ana Belén a 'Lo de Évole' | Atresmedia

Ana Belén presenta els Premis Goya amb Los Javis el proper dissabte 10 de febrer, però abans ha rebut Jordi Évole a Menorca. L'illa s'ha convertit en el seu refugi íntim, i amb el presentador repassa la vida i la trajectòria professional.

Tots dos recorren a peu l'illa mentre recorden com va començar cantant diàriament a la ràdio, sent una nena i actuant amb el seu nom, Pilar Cuesta. D'aquesta 'nena prodigi' va partir una carrera que avui inclou 35 discos, 40 pel·lícules i centenars de representacions teatrals.

L'artista madrilenya recorda la responsabilitat que sentia sent una nena en portar diners a casa. També parla del seu despertar de consciència política als setanta i del seu pas pel PCE. I, com va conèixer Víctor Manuel, la seva parella des de fa més de cinquanta anys i autor de bona part dels temes que ella ha cantat.

Ana Belén a 'Lo de Évole'
Ana Belén a 'Lo de Évole' | Atresmedia

D'altra banda, comentant l'actualitat política, Ana Belén defensa el que es va aconseguir a la Transició. I, mostra la seva molèstia quan ara es menysprea aquell procés, “La Transició no la van fer uns senyors que es van asseure, va ser la gent la que va empènyer”.

L'actriu que sempre s'ha mostrat clara pel que fa als seus ideals polítics, tampoc no està d'acord amb el dilema que planteja avui la dreta entre “comunisme o llibertat”. Es pregunta si la llibertat és “prendre's unes olives” o tenir un bon sistema de sanitat públic.

A les portes dels Goya i després de l'aparició de noves acusacions d'abusos al cinema espanyol, el Me Too apareix també a la conversa. L'artista revela que ella també va patir una situació d'assetjament amb un director, encara que fora del set de rodatge.

Finalment, el viatge per la vida de l'artista i l'entrevista es tanquen amb una actuació desenfadada d'Ana Belén i Évole en un karaoke, una “afició secreta” de la cantant.