Iker Jiménez i Carmen Porter a l'Àrea 51

Iker Jiménez i Carmen Porter viatgen fins a l'Àrea 51 a 'Cuarto Milenio'

Aquest diumenge, Iker Jiménez viatja fins a un dels enclavaments més misteriosos del món, l'Àrea 51 dels EUA, en un dossier especial de 'Cuarto Milenio.

Cuatro emet aquest diumenge 28 de gener una nova entrega de 'Cuarto Milenio', després de les vacances de Nadal. En aquesta edició, Iker Jiménez i Carmen Porter oferiran els detalls de la recent visita a l'Àrea 51. Aquest destacament remot del sud de l'estat de Nevada controlat per la Base Aèria d'Edwards, l'objectiu principal del qual no ha estat oficialment revelat.

El presentador assegura que 'hem constatat que hi ha les màximes mesures de seguretat. És un lloc completament perimetrat i controlat per les autoritats”.

“Durant la nostra estada allà prop nostre rondaven diverses furgonetes blanques que vigilaven els nostres moviments. En tot moment vam estar al punt de mira. Per sort, vam poder continuar amb la nostra tasca d'exploració i de recerca”, ha destacat.

L'Àrea 51 és un dels llocs més misteriosos del món ubicat en ple Desert de Mojave. Aquest, ha generat des del reconeixement de la seva existència nombroses llegendes i teories, moltes d'elles conspiratives.

Després de conèixer in situ la zona de l'Àrea 51, Iker Jiménez assegura que “hem visitat un dels llocs més misteriosos del planeta, font de nombroses incògnites, per saber què és el que es cou dins i si la llegenda que l'acompanya té alguna base real.

Iker Jiménez i Carmen Porter a Quart Mil·lenni
'Cuarto Milenio' en Cuatro | Mediaset

El programa intentarà donar resposta a alguns dels interrogants que envolten aquest extens enclavament. Algunes teories mantenen que la zona es podria utilitzar per dur a terme projectes de recerca i desenvolupament amb sistemes d'armament avançats.

"També vam poder comprovar in situ l'existència d'alguna cosa que es rumorejava i que alguns consideraven només una llegenda: els anomenats 'vols fantasma' des de Las Vegas fins a l'Àrea 51, que es produïen cada dia" , finalitza.

Per això, 'Cuarto Milenio' emetrà les imatges gravades per l'equip liderat per Iker Jiménez i Carmen Porter durant la seva estada a la zona. A més, comptarà amb els apunts i les valoracions de l'escriptor Javier Sierra i del periodista Enrique de Vicente .

Les audiències de 'Cuarto Milenio'

Captura d'Iker Jiménez com a presentador de Quart Mil·lenni a Telecinco
Iker Jiménez a 'Cuarto Milenio' | Mediaset

Temporada rere temporada, 'Cuarto Milenio', el programa més longeu de Cuatro i un dels més competitius del canal. El programa va culminar la passada amb una mitjana de 760.000 espectadors (6,1% de share), 1,2 punts per davant de laSexta (4,9% i 615.000). 'Cuarto Milenio' va incrementar, a més, la seva mitjana nacional fins a assolir un 8,1% de share en target comercial, 2,1 punts per davant del seu principal competidor (6%).

'Cuarto Milenio' va anotar un destacat seguiment entre el públic de 25 a 44 (8,7%) i els espectadors de 45 a 54 anys (8%). A més, va superar la mitjana nacional a Euskadi (8,3%), Múrcia (7,9%) i Astúries (7,4%). Així com Madrid (6,7%), Castella-la Manxa (6,7%), València (6,6%), Balears (6,6%), Aragó (6,3%) i Canàries (6,2%) %).