Iker Jiménez parlant assegut al plató de 'Cuarto Milenio'

'Cuarto Milenio' aprofundirà en un sistema d'IA capaç de predir la mort en un 78%

Aquest diumenge, 'Cuarto Milenio' posaran el focus a les misterioses columnes amb forma de rostres humans.

Cuatro emet aquest diumenge 14 de gener una nova entrega de 'Cuarto Milenio', després de les vacances de Nadal. En aquesta edició, Iker Jiménez i Carmen Porter posaran el focus a les misterioses columnes amb forma de rostres humans. Columnes, inspirades en els misteriosos moais de l'Illa de Pasqua, dissenyada pel famós arquitecte Philippe Starck. Aquestes figuren en un edifici residencial de l'avinguda Brickell de Miami.

D'altra banda, el programa aprofundirà en un sofisticat sistema intel·ligència artificial desenvolupat grup de científics de la Universitat Tècnica de Dinamarca. Aquest sistema és capaç de predir la mort d'una persona, amb una precisió del 78%, per als propers quatre anys.

Captura d'Iker Jiménez com a presentador de Quart Mil·lenni a Telecinco
Iker Jiménez a 'Cuarto Milenio' | Mediaset

Acompanyats del psiquiatre forense José Cabrera; Nicolás Rodríguez, expert en Analítica i Intel·ligència de Dades i conseller delegat de Dathos Science. I, Ángel Niño Quesada , regidor delegat d'Innovació i Emprenedoria de l'Ajuntament de Madrid.

A més, Carlos Largo, periodista i reporter de 'Cuarto Milenio', s'ha desplaçat a la localitat malaguenya de Benaoján. Explorarà el jaciment prehistòric de la Cova de la Pileta i indagar en alguns dels seus enigmes.

I, a la nova entrega de 'Las almas de la ciudad', el periodista Enric de Vicente i l'escriptor Javier Sierra desgranaran els enigmes i misteris d'Àvila. La ciutat va ser declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la Unesco el 1985.

Les audiències de 'Cuarto Milenio'

Iker Jiménez i Carmen Porter a Quart Mil·lenni
'Cuarto Milenio' a Cuatro | Mediaset

Temporada rere temporada, 'Cuarto Milenio', el programa més longeu de Cuatro i un dels més competitius del canal. El programa va culminar la passada amb una mitjana de 760.000 espectadors (6,1% de share), 1,2 punts per davant de laSexta (4,9% i 615.000). 'Cuarto Milenio' va incrementar, a més, la seva mitjana nacional fins a assolir un 8,1% de share en target comercial, 2,1 punts per davant del seu principal competidor (6%).

'Cuarto Milenio' va anotar un destacat seguiment entre el públic de 25 a 44 (8,7%) i els espectadors de 45 a 54 anys (8%). A més, va superar la mitjana nacional a Euskadi (8,3%), Múrcia (7,9%) i Astúries (7,4%). Així com Madrid (6,7%), Castella-la Manxa (6,7%), València (6,6%), Balears (6,6%), Aragó (6,3%) i Canàries (6,2%).