Omar a la gala 3 d'OT 2023

Omar ('OT 2023'): 'Vaig sentir la necessitat de dir a Ruslana tot el que l'estimo'

Entrevistem Omar, segon expulsat d''OT 2023', que analitza el motiu de la seva expulsió i el seu pas pel talent show.

Omar s'ha convertit en el segon concursant a abandonar l'acadèmia d''OT 2023'. Després de veure les seves actuacions, el públic va decidir salvar l'Àlex, l'altre nominat. A sobre de l'escenari, Omar va apostar aquella nit decisiva per 'La canción más bonita del mundo' de Sabina i Álex per 'Ladrona' de Morat.

La gala 3 del programa va comptar amb la segona expulsió, un nou nòmada favorit de la setmana i noves nominacions. Aquesta setmana el públic haurà de votar entre Violeta i Denna. Per conèixer com va viure el moment de l'expulsió i el pas pel programa, parlem amb Omar, el segon expulsat de 'OT 2023 '.

Com vas viure la gala d'ahir a la nit?

Quan dilluns passat vam sortir nominats l'Àlex i jo, ens va fer molta pena perquè ens vam portar molt bé. Per això, vam voler no pensar gaire en què un dels dos se n'aniria la setmana següent. Després, a mesura que anaven apropant-se els dies anaves notant una mica més aquesta pressió, aquesta tensió, i la gala va ser una explosió d'emoció.

Durant la setmana vam voler gaudir i durant la gala també. Gaudir totes les que serien les nostres darreres vegades dins d''Operación Triunfo', viure-ho tot al màxim. I és que a la gala vaig gaudir molt els números dels meus companys i la meva cançó.

Tot i que el moment de l'expulsió va ser molt emotiu. Et fa pena haver-te d'acomiadar de tot això, de la gent que vols tant. Em vaig oblidar que estava a plató i simplement me'n vaig acomiadar que era el que volia, ho vaig viure molt bonic.

Com vas sentir-te durant l'actuació? Consideres que va ser la millor del teu pas pel concurs?

Era una cançó que m'agradava molt, encara que no l'havia cantada mai. L'he sentit i la sento molt. I per aquesta part me'n vaig content perquè crec que sí que va sortir una bona actuació.

Crec que segurament sigui la millor actuació del meu pas per 'Operación Triunfo'. He pogut aconseguir l'actuació que volia, i n'estic molt content i orgullós.

Omar, segon expulsat d''OT 2023'
Omar, segon expulsat d''OT 2023' | Prime Video

Amb què et quedes del pas per l'acadèmia?

Són tres setmanes molt intenses i considero que he après força. M'emporto moltes coses positives tant en l'àmbit professional com personal.

Estem envoltats d´un claustre espectacular, una formació d´elit i he après moltíssim. Personalment t'emportes molt aprenentatge de tota aquesta experiència perquè al final estàs vivint coses molt noves per a tu. Tot t'hi aporta i tot et va bé.

Sents que no tenir formació t'ha jugat en desavantatge en comparació a la resta de concursants?

Al final, després d''OT' cal seguir formant-te perquè les coses no vindran per acció divina. I és veritat que tens aquest sentiment que hi ha gent molt bona i talentosa. Aleshores sense voler, li dones voltes.

Però no considero que sigui perjudicial perquè 'Operación Triunfo' és un format acadèmia. Per això, penso que el meu perfil si hi té cabuda perquè he vingut aquí a formar-me. No crec que em perjudiqui la resta, cadascú té les seves coses bones.

Jo conec les meves mancances i això no ho veig com una cosa negativa sinó positiva. De fet, ho detecte i aquí és on faig més èmfasi. Aleshores, així m'ho prenc.

Omar a la gala 0
Omar a la Gala 0 | Prime Video

Com et sents que ja has sortit de l'acadèmia?

No he pogut veure gaire, estic encara assentant-me a la vida real. Però dins del mal i de la pena que fa acomiadar-se d'aquesta experiència, també estic molt content.

Quin consell donaries a les teves companyes que estan nominades?

És difícil perquè al final cadascú té la seva manera de gestionar aquest moment. Però sí que és veritat que cal evitar el bucle perquè et farà perdre't coses que podries gaudir. Has de gaudir d'aquest procés de ser-hi nominat, perquè també et fa aprendre i créixer molt.

Aquest és el principal consell que els donaria. Però és molt difícil i complicat. Molt fàcil és dir-ho, però després fer-ho és molt difícil.

Omar i Alex a la gala 3
Omar, Àlex i Chenoa | Prime Video

Per què creus que va ser la xerrada que us va fer la Noemí Galera sobre el respecte?

Dins no som gaire conscients de com s'estan veient les coses fora. No sé realment ens volem moltíssim. Ens coneixem des de fa relativament poc, però tot allò que vivim és tan intens, ens hem agafat molta confiança molt ràpid.

Aleshores potser tenim un llenguatge entre nosaltres, amb aquesta confiança que ens hem agafat, que potser fora si que es pot malinterpretar. Però després internament nosaltres sabem que tots els comentaris van des de l'afecte, des de l'amor i no hi ha hagut mals rotllos.

Aquesta confiança ens dóna també això que si ens molesta alguna cosa ens ho diem. No hi ha hagut problemes en aquest aspecte. Així que jo crec que això de Noemí va ser més que res per fer-nos veure com es podia estar veient fora.

Sabíem que ho estava fent pel bé de tots i sense fer balons a ningú ni a res. Dins és que ens volem molt de veritat, mai no hi ha hagut mals rotllos així com s'ha pogut veure fora.

Què ha passat amb Ruslana?

Passa que jo sóc una persona super afectuosa, i agafo molt afecte a tothom molt ràpid. Però sí que és veritat que hi ha certs companys amb qui jo ja tenia relació abans d'entrar-hi, i la Ruslana n'és una.

Aleshores és com que aquest enllaç el creem des d'abans d'entrar a 'Operación Triunfo'. Teníem l'amistat més refermada i després en arribar a l'acadèmia tot es multiplica per quinze.

Et surt aquest afecte especial per tot el que hem viscut anteriorment, i lògicament en acomiadar-me'n, li dic “t'espero fora” perquè és real. Ho vaig dir a més persones perquè els esperaré a tots amb els braços oberts.

També he tingut relació abans amb la Suzete per exemple, o amb la Denna. Agafes un afecte especial a certes persones i no ho pots explicar tampoc. Simplement és un afecte especial.

Ahir vèiem Ruslana obrint la teva carta, quin missatge li vas voler deixar perquè s'emocionés així?

Vaig sentir aquesta necessitat de dir-li una mica tot el que l'estimo i que l'esperaria fora, com la resta. Abans em semblava una persona increïble i ara en aquesta experiència m'he adonat que ho és fins i tot més del que em pensava.

Omar i Ruslana
Omar i Ruslana | Prime Video

Qui són els teus preferits per arribar a la final?

No sé qui guanyarà, considero que hi ha molts candidats. Però en aquest format influeix molt l'evolució durant les setmanes, aleshores és molt arriscat fer una porra ara. Tots són genials.

Però a mi m'encantaria que arribessin a la final Bea, Ruslana, Paul, Martin, Àlex, Denna…Encara que realment m'agradaria que tothom arribés, però ja sabem que és impossible.

Es comencen a escoltar rumors d'una possible gira, t'agradaria que fos així? Quina cançó voldria cantar del teu pas per 'OT' en cas que es pogués fer?

M'encantaria fer una gira després d''OT', ha de ser espectacular. I m'agradaria cantar qualsevol cançó, no tinc preferència per cap. Amb Lucas la setmana de "Acalorado" va ser increïble, i després "Se fue" també m'agrada molt i crec que podria caure perfectament, en mode bachata.

El fet és fer la gira, les cançons és secundari.

Omar i Lucas Gala 1
Omar i Lucas a la gala 1 | Prime Video

Saps quins seran els teus propers passos al món de la música?

Doncs vaig sortir super content de la reunió amb els AR d'Universal i els productors. Va ser molt gratificant, perquè et comences a imaginar el teu futur a mitjà termini, el camí per on pot anar.

Els primers passos són caure a terra i posar-se a treballar. És la mentalitat que tinc ara i l'enfocament que us vull donar. Al final hi hem vingut a això, a fer música, és el nostre factor comú.

Sempre he tingut clar el meu objectiu, que la música estigui a la meva vida. Ara que això s'ha acabat, per molta pena que em doni, vull treballar per treure la música i portar tot aquest somni a terme.

Així que els primers passos és seguir amb el single que comencem a la reunió aquesta amb l'AR i el productor, continuar treballant. Com més aviat es pugui acabar millor. La veritat que va força bé i avançat.

Després, seguir fent cançons, seguir ajuntant-me amb gent, aprenent, formant-me i deixant-me aconsellar. Al final el futur ho tenim clar, però també té aquestes finestres obertes que hi pot haver cabuda altres coses. Vinc de manera esponja, a deixar-me assessorar i ja anirà sorgint, però amb molta il·lusió de començar aquesta nova etapa la veritat.