Fotografia d'Andreu Buenafuente presentant Vosaltres Mateixos a TV3

Buenafuente: 'En uns anys veurem plataformes i la televisió lineal desapareixerà'

Entrevistem Andreu Buenafuente per conèixer els detalls de 'Vosaltres Mateixos', el seu retorn a TV3.

'Vosaltres Mateixos' és la tornada d'Andreu Buenfuente a TV3. Un nou format d'humor on el protagonisme el té la gent, el públic, a qui convida a jugar en entrevistes plenes de sorpreses i comèdia. Després d'una carrera dedicada a entrevistes a personatges coneguts, el presentador condueix un programa proper on xerra, improvisa i es diverteix coneixent les històries dels espectadors.

Entrevistem Andreu Buenfuente per conèixer els detalls del seu nou projecte i la tornada a TV3. Un retorn amb el qual també s'ha convertit en protagonista de 3cat, la nova plataforma de continguts en català.

Has tornat a TV3 amb 'Vosaltres Mateixos'. Com sorgeix la idea d'aquest nou format?

Un no sap ben bé d'on venen les idees, que és el que fa atractiu el món. Tenia ganes de sortir de les entrevistes a celebrities i promocionals que he fet durant molts anys. Feia temps que em rondava la idea de posar en valor la potència de la gent del carrer i posar al seu servei tot l'afecte que es dedica a espectacles amb celebrities.

Un petit i gran canvi que creava un univers nou, on seguim amb la comèdia, però volem riure i jugar amb la gent. Són molts anys de complicitat amb el públic que permeten una certa ascendència per dir, 'vinguin a jugar amb mi'.

Cartell de Vosaltres Mateixos de TV3 amb Andreu Buenafuente
Andreu Buenfuente presenta 'Vosaltres mateixos' | 3Cat

És veritat que no saps qui serà el convidat, ni tan sols et donen unes pistetes per on anirà l'entrevista?

Això ha anat variant perquè jo no podia treballar gaire per al programa si no en sabia res, així que ho hem barrejat una mica. Tot i això, jo confio molt en el meu equip, i en aquest programa cal posar en valor l'equip. Ells fan tota la selecció, entrevistes, documentació dels entrevistats, mesos abans del programa.

Quin ha estat l'entrevistat que t'ha sorprès més?

Això és molt difícil, però jo sempre em quedo amb el que marca la nota del programa que és l'inicial: Montserrat. Crec que simbolitza molt com algú del carrer que veus entrar per la porta i no saps qui és, acaba fent uns bons minuts de televisió. Però tots m'han demostrat que hi ha una cultura televisiva molt alta, molt més que fa anys.

Fotografia d'Andreu Buenafuente presentant Vosaltres Mateixos a TV3
Andreu Buenfuente presenta 'Vosaltres mateixos' | 3Cat

Creus que hi podria haver alguna cosa que et dificultés el programa a hores d'ara i amb la teva experiència professional?

Sempre intento treure epicitat a la tele, que és un joc, és anar-ho a passar bé i intentar fabricar una hora i poc d'entreteniment i complicitat. Quan entres a un plató, ja ho tens gairebé tot, tens un guió, un monòleg, gent que vol venir, un públic que et coneix de fa molt de temps... Si vas relaxat i amb ganes de passar-ho bé, poques coses dificulten fer-ho. És imprescindible preparar-ho tot i passar-ho bé amb un punt de bogeria, així les coses solen sortir bé.

Què creus que aporta 'Vosaltres mateixos' a la televisió actual i al públic?

Aporta un espectacle digne de comèdia que posa en valor la societat i, en especial, la capacitat de la gent de divertir-se de la vida. Hi ha un eslògan del programa que diu, 'la vida pot ser gràcia', i vull pensar que, malgrat totes les dificultats del món actual, d'aquesta cosa inhòspita que té el món, encara la societat té ganes de passar-ho bé. I, d'alguna manera, el programa se'n nodreix.

Buenafuente a la promo del seu nou programa a TV3
Andreu Buenfuente presenta 'Vosaltres mateixos' | TV3

Feia més d'una dècada que no treballaves a TV3. Com ha estat tornar a la cadena?

Ha estat més tranquil·la i normal del que esperava. És la meva llengua i faig coses en català, però s'havia de donar l'ocasió i s'ha donat amb absoluta normalitat.

També vull destacar que per mi és molt emocionant, i és que després de 30 anys encara pugui connectar amb el públic. M'he fet gran amb la gent i la gent amb mi, i això ho recordo a cada moment, sobretot en sortir a plató. Mentre tingui coses per explicar, projectes dignes i, el que és el premi més bonic per a mi, que la gent segueixi tenint ganes de veure'm, continuaré provant.

Què et sembla 3Cat com a plataforma? Creus que afavorirà el consum de contingut en català?

És necessària, no descobrim res. El món i l'ús de l'usuari ha canviat, i TV3 el que fa és proporcionar i apostar per una eina, que ja és totalment habitual i, ben aviat serà imprescindible. Possiblement, d'aquí uns anys, ho veurem tot a través de plataformes i la televisió lineal desapareixerà.

Andreu Buenafuente amb Xavi Coral a la presentació de la plataforma 3Cat
Andreu Buenfuente presenta 'Vosaltres mateixos' | Andreu Puig, 3Cat

Després de l'èxit del monòleg de l'any passat per Sant Esteve, ja n'estàs preparant un de nou?

Si, la idea és fer-ne un altre, ja estem a punt de poder anunciar-ho, hi estem treballant. Va ser molt emocionant, va ser l'inici de la tornada, i nosaltres tenim ganes de repetir. L'any està sent terrorífic, però potser per això hem de tornar, fer comèdia i que la gent rigui.

Recentment també has protagonitzat 'El otro lado' amb Berto Romero. Com ha estat enfrontar-te a aquest projecte que combina dos gèneres tan diferents?

Aquesta és una altra història d'amor. Ha estat meravellós, un regal que m'ha fet el meu company en forma de paper i guió en una sèrie que no m'hauria imaginat mai. El millor debut inimaginable en un paper llarg i m'encanta que la gent pel carrer em digui que estan veient la sèrie. Berto es va arriscar molt i ho ha aconseguit. Estic content per ell i per mi, per tot! Dono fàstic de com n'estic de content.

Berto Romero davant d'Andreu Buenafuente a la sèrie El otro lado de Movistar
Andreu Buenafuente amb Berto Romero a 'El otro lado' | Movistar Plus+

Hem vist moltes facetes teves i arriscar en diferents projectes, què ens queda per veure d'Andreu Buenafuente?

No ho sé, si ho sabés no hi hauria sorpresa. La sèrie m'ha demostrat el poder que té arriscar i seguir il·lusionat fent coses, no m'hauria imaginat mai que faria interpretació a sac. Penso que venen anys molt xulos en què em sento molt preparat, però sempre guardant un puntet per arriscar i provar, que és el nostre compromís amb la gent.

Què t'agradaria fer?

He fet de tot, però encara em queden! Crec que en el camí de la interpretació podríem experimentar i continuar explotant fent més coses. Potser, ara que tinc més temps, fer teatre. Vull aprofitar i anar creixent dins del que sóc, però provant altres registres.