Denna a la Gala 4

Denna ('OT 2023'): 'Crec que Naiara serà la guanyadora'

Entrevistem a Denna, tercera expulsada d''OT 2023', que analitzà el motiu de la seva expulsió i el seu pas pel talent show.

Denna s'ha convertit en la tercera concursant a abandonar l'acadèmia d''OT 2023'. Després de veure les seves actuacions, el públic va decidir salvar a la Violeta, l'altra nominada. A sobre de l'escenari, Denna va apostar aquella nit decisiva per 'Dragón' de Lola Índigo i Violeta per 'Es por ti' de Juanes.

La gala 4 del programa va comptar amb la tercera expulsió, un nou nòmada favorit de la setmana i noves nominacions. Aquesta setmana el públic haurà de votar entre l'Àlex i la Salma. Per conèixer com va viure el moment de l'expulsió i el pas pel programa, parlem amb Denna, la tercera expulsada d 'OT 2023 '.

Com ha estat compartir la nominació amb la Violeta?

Ha estat el pitjor i el millor alhora. Ens hem donat suport en tot perquè només nosaltres dos entendríem com estàvem. Encara que al cap i a la fi anàvem a perdre; se'n quedés una perquè trobaria a faltar l'altra, i viceversa.

Aleshores ha estat complicat, però al final hem vingut a això, és un programa de televisió. Així que ara toca treballar i quan surti seguir amb l'amistat que teníem, que això serà etern estic segura.

Has pogut veure l'actuació que vas fer ahir a la nit? Et vas quedar satisfeta?

He vist poc perquè ahir quan vaig tornar a l'hotel, vaig tornar tard. El meu pare i el meu grup d'amics van venir a donar-me una sorpresa, i vam estar fins a les cinc del matí parlant. Aleshores m'he pogut ficar molt poc en xarxes la veritat.

Encara estic assimilant tot el que hi ha i portem aquí tot el dia fent coses també. Però el poc que he vist m'ha agradat molt. Jo em vaig quedar molt satisfeta amb el que vaig fer, sento que ho vaig donar tot i que em vaig obrir al canal la gent.

Així que em quedo amb aquesta sensació. De dir "aquí estic jo", "això és el que sóc" i seguim endavant, que això no és la fi de res, al contrari, és només el principi. Així que em vaig sentir força bé.

Álvaro i Denna a la Gala 2
Álvaro i Denna | Prime Video

Per què creus que has estat una de les primeres expulsades? Té alguna cosa a veure amb el bloqueig que de vegades has comentat?

Crec que sóc una persona molt autoexigent, em prenc això molt de debò, jo m'hi vull dedicar. Aleshores a ser tan perfeccionista, moltes vegades ens juga una mala passada. I crec que em vaig bloquejar una mica al principi en aquest sentit.

Amb "Padam Padam" per motius de so, el que va passar. Però a partir de la gala de “El fin del mundo”, va ser com el punt d'inflexió per pujar cap amunt. "Peiname Juana" la vaig gaudir molt, estic súper contenta amb aquesta actuació, fins i tot amb la del "Dragón".

Aleshores potser ha estat per la pressió, per voler ser tot perfecció. No permetre'm equivocar-me m'ha jugat una mala passada. Però és un procés i es tracta d'aprendre i continuar creixent.

Així que me'l prenc com un aprenentatge, i que ara cal pujar cap amunt, ja no es pot baixar.

Com vesteix la teva nominació? Consideres que va ser injusta?

No és si és justa o no. El jurat té una feina molt dura, al final hi ha molt de nivell i algú ha de sortir nominat. Aleshores ells tenen els seus motius, la seva opinió és la que compta i és amb què ens hem de quedar.

Jo ho vaig gaudir molt i ho vaig treballar, i m'alegro que encara que em nominessin ho fessin amb aquesta actuació. Crec que va sortir molt guai. També el "Dragón" ha estat molt guai, he descobert coses amb la Mamen de la meva veu que abans no coneixia.

Al final sí que ha estat la meva mà a la màniga, com deia Buika, per pujar a dalt. He descobert coses molt divertides, i em quedo amb això. A ningú no li agrada que el nominin, és anar-te'n de l'aprenentatge i de la convivència.

Però totes les opinions són vàlides, cal prendre'l com una crítica constructiva.

Nominats Gala 1
Lucas, Denna i Suzete | Prime Video

Després de la gala d'ahir a la nit, creus que hauries d'haver triat una altra cançó de nominada?

No, crec que vaig triar la cançó que havia de triar. Perquè ja havia fet coses de ball, i em venia de gust plantar-me a l'escenari i demostrar qui sóc jo. Deixar-me la veu allà.

I és que aquesta cançó que em sembla preciosa. Té una lletra increïble i, a més, és de Lola Índigo que per mi és una súper referent. Crec que tenia tots els ingredients necessaris perquè sortís guai i n'estic súper orgullosa.

També per la feina que vaig fer amb els professors, perquè sense ells jo no estaria enlloc. Em van ajudar molt, així que estic molt contenta amb lelecció.

Què trobaràs a faltar més a dins de l'acadèmia?

Als meus companys. Ja aquest matí ha estat estrany perquè m'he despertat a l'hotel, el meu pare se n'ha anat d'hora i m'he quedat sola. I ha estat estrany perquè fa un mes que comparteixo habitació amb 16 persones, llavors la sensació de solitud ha estat una mica estranya.

Me'n recordo molt, l'esmorzar, ara menjant, perquè són ara la meva família. Potser des de fora diran "què exagerats, no serà per tant!", però és que es viu tan intensament des de dins. Només ens tenim a nosaltres, llavors els trobaré a faltar molt i tinc moltes ganes de veure'ls a tots.

Què us va dir Noemí Galera a plató per entendre que havíeu de canviar la vostra actitud?

Al final estem convivint 16 persones, en aquell moment 14, cadascun del pare i de la mare. Tots ens estimem moltíssim, no esperava aquesta unió. No sé què es veurà des de fora, però nosaltres creiem que estem tots per a tots.

Aleshores com tampoc ens coneixem, el període d'adaptació crec que s'hi presta, que algú potser se senti una mica desplaçat. Però quan ho parlem, quan posem en comú tot el que pensem, tot torna a estar unit, com estava als càstings.

Va tornar aquella família, que hi era. Però que pels nervis i les circumstàncies, de vegades ets conscient que t'estan gravant encara que vols ser cent per cent nosaltres. Allà no hi pots dir certes coses perquè som el mirall de molta gent.

Crec que és una unió de totes aquestes coses però al final s'ha solucionat i som la família que heu vist que som.

Denna i Violeta a la Gala 1 d'OT 2023
Denna i Violeta | Prime Video

Quina relació tens amb els professors?

Crec que hem tingut molta sort perquè treballar amb aquests professionals és una bogeria. Fora és súper complicat que passés, treballar amb tots alhora. I m'he sentit sempre tan acompanyada per ells, que han confiat tant en mi.

M'han salvat dues vegades. I és el que em dóna el motor per dir, si ells confien en mi, he de confiar en mi. Quan vaig perdre la fe en el que estic fent, i ells han confiat en mi, jo havia de tirar endavant com fos.

Ha estat un motor essencial, ia les classes m'ha ajudat un munt a créixer. Sento que he après molt, un mes molt intens i m'emporto moltes coses bones. Els estimo moltíssim.

Com s'afrontaria la sortida per Nadal? Tots ho volien fer?

Jo he passat per tot, d'una banda volia veure la meva família, però feia por enfrontar-se a la realitat. Al final, estem en una bombolla. Només ens preocupem de fer-ho bé a la gala, però estem aliens de tota crítica.

Jo tenia pensat de fet a no agafar el mòbil. Deixar-me anar a l'aeroport, i d'aquí a Granada, que m'hi recollien, perquè crec que no cal. I és que el concurs segueix, i per què vols veure opinions que et faran no ser tu mateixa, et condicionaran.

És una balança. Tot i que crec que al final hauria preferit anar-hi, perquè és un xut d'energia sigui com sigui.

Creus que has estat tu mateix dins l'acadèmia?

Jo crec que sí, he estat com si fos a casa. No estava preocupada per estar malament, ho fas quotidià, els teus companys són la teva família com si fos una reunió de cosins i germans. Aleshores jo penso que sí que he estat jo mateixa.

Estic molt feliç perquè sí que crec que ha estat la millor experiència de la meva vida. I m'ho he passat molt bé, he rigut molt, tot ha estat molt guai.

Òbviament hi ha hagut moments de baixada perquè a la vida quotidiana també n'hi ha, però se n'anaven ràpid. Ha estat molt guai.

Fotografia de Denna i Salma a la Gala 3 d'OT 2023
Denna i Salma | Prime Video

Com creus que portaran aquesta setmana de nominació Salma i Àlex?

Ells són súper forts. Ja vesteix com es va prendre Alex l'última nominació, chapeau, jo no me la vaig prendre així. Han estat i són dos pilars fonamentals dins de l'acadèmia juntament amb altres persones.

Em mata que estiguin els dos nominats, perquè sigui el que sigui em farà mal molt. Sento que sempre estem en la mateixa situació: l'Alex i l'Omar, eren superamics, la Violeta i jo, ara la Salma i l'Àlex. No sé és gaire complicat i així que passin les setmanes més ho serà.

Els estimo a tots molt. Crec que s'ho prendran molt bé, són dos trossos de treballadors i ens donaran bones actuacions. No sé què opinarà el públic o què deu ser, però poden estar molt orgullosos perquè jo crec que han fet un concurs de 10.

Qui creus que arribessin a la final?

Naiara, per mi serà la guanyadora, la veu que té no és normal. Ruslana, crec que també arribarà a la final, amb 18 anys és tremenda, l'adoro. I Bea, perquè es posa a tocar el piano i es para el món.

No sé què passarà perquè vaig dir que guanyaria Suzete, i em vaig equivocar, però per a mi és la meva eterna guanyadora, li tinc escrit a l'ampolla. Però no ho sé, elles tres explotaran moltíssim i donaran el millor d'elles mateixes, o sigui que poden ser guanyadores perfectament.

Es parla d'una gira possible, t'agradaria? Quina cançó t'agradaria cantar si fos així?

M'encantaria, seria super guay, de fet ho parlem dins de l'acadèmia. El millor seria estar tots junts una altra vegada, perquè després en sortir si que és complicat mantenir relació amb tot el món. Som 16 persones, som molts, fins i tot amb l'Edu i la Lina.

Però si fos una gira estaríem una altra vegada tots junts i m'encantaria cantar totes les que he fet. Crec que "Padam Padam" es mereix que es canti a la gira ben cantat, i que la gent es mori cantant-la amb nosaltres. Quan he sortit i he vist el que va passar amb “Padam Padam”, perquè m'ho han explicat els meus amics, he flipat.

"El fin del mundo" també ho vaig gaudir molt amb l'Álvaro, és una de les meves cançons preferides. I amb "Peináme Juana" no m'imaginava mai cantar flamenc d'aquesta manera. He fet coses aflamencades però enfrontar-me a això va ser molt guay.

Així que m'encantaria cantar-les totes, no puc deixar cap fora. Jo diria totes. I "Dime" de grupal, la vam gaudir un munt.

Creus que ha pogut perjudicar al teu concurs que t'hagin relacionat sentimentalment amb l'Àlex?

Jo crec que no, per mi ell és un company i un amic de veritat. M'ha cuidat moltíssim, he sentit que he tingut un suport gegant a l'acadèmia. I que el meu concurs sense ell no hagués estat el mateix.

No sé com s'ho passarà aquesta setmana perquè si ell se n'hagués anat jo ho hagués passat fatal. Ens hem ajudat molt i hem tingut un creixement mutu. No sé que se n'ha vist fora perquè no m'ha donat temps a veure res.

Jo li desitjo el millor, és molt bon amic, i quan vingui aquí estarem amb els braços oberts per al que ell necessiti.

Fotografia de Denna a la Gala 4 d'OT 2023
Denna, darrera expulsada d''OT 2023' | Prime Video

S'ha parlat molt de la teva trajectòria fora, alguns fins i tot han parlat d'un productor, i d'un possible tongo...

Jo al cap i a la fi he estat llaurant-me la meva carrera fora. He tingut molt clar des de sempre a que m'hi vull dedicar. Aleshores nosaltres no sabem que en un futur podem entrar a 'Operación Triunfo'.

Sé que ha estat per Antonio Ferrera, al final ell també és de Granada. El meu últim single amb ell va ser el 2020, fa tres anys no se'n sabia res. Vaig treballar amb ell perquè me'l va recomanar Juan Peña que havia treballat amb ell.

Al final tots tenim una carrera prèvia, el que més i el que menys ha fet les seves coses a fora. Cadascú s'ha estat llaurant el seu futur.

Amb els 40, vaig treure una cançó amb Bombai, i a partir d'aquí em vaig poder ficar en aquell cercle dels concerts. No he fet una gira amb els 40 ni molt menys. Però he tingut la sort de poder actuar als seus concerts que són meravellosos.

He estat fent camí per poder arribar a la cima, i ara se m'ha presentat l'oportunitat de la meva vida que és 'OT'. Ja he deixat això enrere i no me'n penedeixo per res, és el meu camí i és el que m'ha fet enfrontar-me a aquestes situacions. Ara podria estar trista pensant que s'ha acabat el món, i això no obstant veig el principi de tot.

Així que bé és el meu camí i n'estic orgullosa. Ara és una nova etapa, no té res a veure amb l'anterior, encara que l'anterior forma part de mi.

Com enfocaràs la teva carrera? Se t'ha comparat amb Lola Índigo...

Que a mi em comparin amb Lola Índigo és un piropazo. Lola Índigo em sembla una artistaza, per a mi és un dels meus referents. La meva carrera la vull enfocar en aquest tipus de música, per ballar, també balades, però ara em ve de gust fer alguna cosa moguda.

I ara que tinc l'oportunitat i els mitjans, m'espremeré al cent per cent per donar-li al públic el que vull que ells coneguin de mi. Per descomptat amb ballarins presents, perquè abans d'entrar-hi, les meves ballarines eren molt presents, són amigues meves. I això ho vull mantenir perquè crec que els ballarins són essencials per a la carrera d'un artista i jo els vull tenir molt presents.

Ens pots avançar alguna cosa sobre el teu single?

La gent ballarà molt, és molt guay, tenies les idees clares però no el concepte cent per cent. A la reunió amb els productors vam haver de buscar el so, i em flipa. Té el toc de tecno que m'agrada, una mica de reggeaton...

No sabria definir-ho, però crec que agradarà molt i que es ballarà, que és l'important. Tinc moltes ganes de gravar-ho. Ho gravem a principis de gener més o menys, quan passi l'època de Nadal, i després anem a totes.