Fotografia de Megan Montaner vestida de Novia a Entre Tierras de Antena 3

Megan Montaner ('Entre Tierras'): 'Em van dir que no a una pel·lícula per embarassada'

Parlem amb Megan Montaner i Unax Ugalde davant l'arribada d''Entre Tierras' al prime time d'Antena 3.

Antena 3 ja ha estrenat al prime time de dijous 'Entre Tierras'. Després del seu pas per atresplayer, la sèrie protagonitzada per Megan Montaner i Unax Ugalde ha arribat en obert triomfant. 'Entre Tierras' va signar la millor estrena en quota per a una ficció espanyola des del març del 2022 ('Alba') amb una mitjana d'1,5 M de seguidors, 14,5% i 2.667.000 espectadors únics .

Recordem que 'Entre Tierras' és un drama emocional ambientat a l'Espanya rural dels anys seixanta. Narra l'apassionant història d'una dona capaç de deixar enrere els seus propis somnis i abandonar les seves aspiracions sacrificant - se per la família. D'aquesta manera, parlem amb els protagonistes: Megan Montaner i Unax Ugalde.

Megan, com ha estat l'experiència de rodar embarassada, tant professionalment com personalment?

Megan Montaner: Ha estat complexa per a tothom. Per mi per la dificultat del cansament, l'esgotament... recordo arribar sempre a casa amb rampes a les cames pels trasllats. Però també és cert que tenia tota l'ajuda possible per poder estar tan còmode, dins de les circumstàncies. Vaig acabar el rodatge quan estava de vuit mesos i mig, era una bola.

Megan Montener a Entre Terres, sèrie d'Antena 3
Megan Montaner a 'Entre Tierras' | Atresmedia

Logísticament et van adaptar el nombre d'hores de treball al dia?

Megan Montaner: Ells tota l'estona respectaven els horaris, que tingués els descansos, tot estava molt mesurat. M'ho van posar tot a favor perquè si no hagués estat impossible fer aquest esforç perquè no és el mateix rodar estant embarassada, que si no ho estàs.

Unax Ugalde: Hem rodat a llocs rurals, a cases amb condicions que no eren les millors. Sempre ha tingut el seu espai per descansar i des de l'equip intentàvem donar-li temps i descansos. Hem remat a favor perquè sabíem que ella s'estava enfrontant a una cosa complicada.

Megan Montaner: A més tenia les hormones, imagina't... Tenia les emocions a flor de pell. Ha estat un viatge curiós i també per a l'equip, per totes les dificultats que impliquen haver d'amagar-ho a la pantalla.

Com heu aconseguit amagar-ho?

Megan Montaner: Amb plans més curts, tapant-me amb la cistella, el llençol, la cadira, amb camises soltes... I jo quan ho veig no puc evitar veure sempre la panxa.

Megan Montaner i Unax Ugalde al setè capítol d'Entre Terres d'Antena 3 i atresplayer
Megan Montaner i Unax Ugalde a 'Entre Tierras' | Atresmedia

Això fa deu anys hauria estat impensable. Si una actriu diu que està embarassada, li haurien dit que marxés a casa seva.

Megan Montaner: A mi em va passar, de fet. Amb el meu primer embaràs, vaig acabar una pel·lícula estant ja en estat, en vaig anar a fer una altra i quan ho van saber em van dir que no la feia. És cert que és molt arriscat i en aquell moment no ho veia per a res. Pensava 'no estic malalta, ho puc fer perfectament', però si de sobte passa qualsevol cosa, què fem? Si m'he de quedar al llit... Per això agraeixo com han estat de valents per donar-me l'oportunitat de fer la sèrie, perquè no estava malalta, i assumint també els riscos.

Unax Ugalde: Si el nen s'hagués avançat, no sé què hauríem fet.

Megan Montaner: Hi havia porra de si paria al rodatge o no.

També és una forma de normalitzar els embarassos dins de la indústria...

Megan Montaner: És clar que es normalitza. Al final, un cos és un cos, i si passa alguna cosa... Si em diuen que m'he de quedar en repòs tres mesos perquè el meu embaràs és de gravetat, és complicat.

Unax, com t'has preparat un personatge tan complex? Ha estat dur haver d'interpretar una persona que maltracta?

Unax Ugalde: Sí. S'anirà descobrint per què el meu personatge és malenconiós i tan agressiu, però el punt de partida és que el meu oncle m'obliga a casar-me amb una dona mentre jo estic superant el dol per la desaparició de la meva parella. Comença com un personatge agressiu, en conflicte, i s'ha d'enfrontar a conèixer aquesta dona que ve de lluny i s'ha de ficar al seu món. El meu personatge i el de Megan al principi xoquen moltíssim. Jo la maltracto moltíssim en els primers capítols, l'arrossego...

Unax Ugalde al setè capítol d'Entre Terres d'Antena 3 i atresplayer
Unax Ugalde a 'Entre Tierras' | Atresmedia

Megan Montaner: Però tot amb compte. I també en tenia una doble per quan havia de sortir corrent o les escenes de sexe.

Unax Ugalde: Això tornava una mica més complex el rodatge, però crec que va tirar endavant i entre tots ho vam fer molt bé.

Com ha estat treballar plegats?

Unax Ugalde: La veritat és que molt bé. Ens va agafar en un moment delicat...

Megan Montaner: Jo no podia estar al 100%, així que van conèixer el 50% de Megan. L'energia que tenia era només per rodar...

Unax Ugalde: Megan havia d'estar aïllada en rodatge per la seva salut i pel seu benestar tant emocional com físic. Tenia un espai i tots ho respectem.

Megan Montaner: A qualsevol altre rodatge sempre fas molta pinya, molta intensitat, estem tots junts... però en aquest ha estat impossible pel meu costat poder fer-ho. Ara recuperarem el temps, d'acord?[A Unax].

Unax Ugalde: Sí, de fet ens devem una altra sèrie.

Com heu treballat aquest to del drama? Què es volia transmetre?

Megan Montaner: Ens ha acompanyat molt la fotografia, les localitzacions, el vestuari... l'ambientació. Nosaltres expliquem el que ens demanen, però qui recrea aquesta atmosfera és l'equip amb aquesta llum, aquesta música...

Unax Ugalde: Hi ha moltes cançons de l´època que ens recordaran a l´Espanya d´aquell moment. I també hi haurà una part que emocionarà molta gent que va viure aquella època en una altra edat. Potser les nostres àvies o els nostres pares, que us portaran records d'aquella Espanya.

Megan Montaner i Unax Ugalde al quart capítol d'Entre Terres de Atresplayer i Antena 3
Megan Montaner i Unax Ugalde a 'Entre Tierras' | Atresmedia

Un cop acabeu els rodatges i estreneu, sou de veure els vostres treballs o us fa vergonya?

Megan Montaner: Jo tot no, però alguna cosa sí que hi veig. Per veure-ho tot no em dóna la vida, amb els nens no és fàcil treure'n lloc. Jo quan em veig intento que sigui un aprenentatge però tampoc no m'agrada. M'escolto la veu rara, faig coses que després penso que hauria d'haver fet d'una altra manera molt millor, però t'ajuda a aprendre i a tenir més eines.

Unax Ugalde: Hi ha diferents maneres de treballar. Fins i tot en rodatge, hi ha actors que s'acosten al combo a veure la seqüència que acaben de rodar a veure si poden millorar alguna cosa, i d'altres que s'estimen més no veure. Això depèn de la seguretat de cadascú.

Heu vist 'La Esposa'? (sèrie en què es basa 'Entre Tierras')

Unax Ugalde: Jo vaig picar el primer capítol, simplement per veure quin era el punt de partida, i ja el nostre director va dir que no mereixia la pena perquè no tindria res a veure. El vaig mirar per sobre només per curiositat.

Megan Montaner. Jo igual, tampoc no la vaig arribar a veure.

Unax Ugalde: Realment són dos productes molt diferents, el punt de partida és el mateix però hi ha personatges nous, el tractament és diferent i la manera de rodar també molt diferent. Aquells que han vist 'La Esposa' no veuran retratada ni una còpia ni res, és un punt de partida.

Megan Montaner i Unax Ugalde, protagonistes d'Entre Terres d'atresplayer i Antena 3
Megan Montaner i Unax Ugalde a 'Entre Tierras' | Atresmedia

Com veieu la influència de l'èxit de les sèries turques en aquesta tendència de produir més melodrames a Espanya per al prime time? Hi ha els casos recents d''Alba', 'Heridas'...

Megan Montaner: Al final, si és un bon producte funcionarà. Agafaran turques, espanyoles, italianes i d'on sigui. És cert que l'audiència que han fet les turques... ho van 'petar'. Però també n'han funcionat moltes que no són turques.

Unax Ugalde: Són sèries que estan produïdes per al massmedia, que tenen certs codis que funcionen internacionalment, que potser no es fiquen en llocs que es poden enfangar amb altres... Crec que aconsegueixen productes molt internacionals i és un camí que han obert. Han ajuntat el que tenim al cap com a telenovel·la, amb una mica de ficció més ben creada i més cuidada. Nosaltres fem un salt més qualitatiu, fem un salt de qualitat més avançat. Això ja ho veurà l'espectador.

Megan, has triomfat a Itàlia amb 'El secreto de Puente Viejo'. Com recordes tot allò? Creus que 'Entre Tierras' també pot viatjar a aquest nivell?

Megan Montaner: Qualsevol pot viatjar, el que passa és que de cop i volta sona la campana i resulta que funciona superbé i que una sèrie diària d'aquí, allà es converteix en un prime time. Hi havia cromos de 'Puente Viejo'. Va ser una alegria, perquè al final la repercussió mediàtica que adquireixes és molt bona com a aparador, perquè et donin oportunitats. De fet, hi he pogut treballar per la repercussió que va tenir la sèrie.

Unax Ugalde: La d''Entre Tierras' és una història molt universal, crec que es podria extrapolar a qualsevol país. Internacionalment és una sèrie que pot funcionar molt bé.

Megan Montaner al quart capítol d'Entre Terres d'Antena 3 i atresplayer
Megan Montaner a 'Entre Tierras' | Atresmedia

Parlant d'Itàlia, Megan, Vasile es va obsessionar amb tu fins que va aconseguir que fessis una sèrie amb ell. T'havia vist a 'El Secreto de Puente Viejo' i volia tenir-te a Mediaset...

Megan Montaner: Me'n recordo que em va trucar la seva secretària una vegada estant al sorral, jugant amb el meu fill. Va ser curiós, però no sabia que estava tan obcecat...

I què et va oferir quan et va trucar?

Megan Montaner: La sèrie 'Lejos de ti'

T'han arribat més ofertes d'Itàlia?

Megan Montaner: Han arribat propostes, però m'agrada ser a casa.