Luis Fonsi i Elsa de La Voz

Elsa Tortonda ('La Voz'): 'M'encantaria fer una col·laboració amb Alejandro Sanz'

Parlem amb Elsa Tortonda, guanyadora de la desena edició de 'La Voz', talent show d'Antena 3.

Elsa Tortonda, de l'equip de Luis Fonsi, es va proclamar guanyadora de la desena edició de 'La Voz' el passat divendres 15 de desembre. Els espectadors d'Antena 3 a través dels seus vots han estat els qui l'han alçada amb la victòria. A la gala final, Elsa va apostar per versionar "Cuando nadie me ve" d'Alejandro Sanz.

El seu company, Miguel Carrasco, qui va ocupar la segona posició, va cantar "Por la boca vive el pez". Mentre que Pablo Verdeguer, qui va interpretar "Devuélveme la vida", i Nereida "Entre las sobras i sobras me faltas", van ser els menys votats per l'audiència.

Després de 13 setmanes de competició i amb la victòria a les mans, parlem amb Elsa. La cantant ens explica com va viure la final sent de l'equip de Luis Fonsi, i quin és el seu futur a la música.

Fotografia d'Elsa Tortonda com a guanyadora de La Voz amb Eva González
Elsa, guanyadora de 'La Voz' | Atresmedia

Com vas viure la gala final de 'La Voz'?

Va ser una nit de moltes emocions, molt bonica, però alhora trista perquè ja s'acabava. Em feia pena que s'acabés el programa.

Cada cançó, cada moment, era únic. Sabia que no es tornarien a repetir. Així que va ser molt especial.

T'esperaves ser la guanyadora?

No m'ho esperava. Sempre he dit que qualsevol dels quatre podria arribar a aconseguir-ho. Evidentment estant entre els finalistes, sabies que un dels quatre seria.

Però mirava els meus companys, com són d'artistes, i no m'imaginava que pogués ser jo.

Com és guanyar estant a l'equip de Luis Fonsi?

Va ser com una doble felicitat. No només guanyava jo, sinó que guanyàvem tots dos. Guanyava tot l'equip, perquè qualsevol dels integrants podrien ser al meu lloc.

Va ser molt bonic perquè al final ell sempre ha confiat en mi. Donar-li aquesta victòria, després de tant de temps amb mi, va ser com una doble felicitat.

Elsa guanya La Veu 2023
Elsa, guanyadora de 'La Voz' | Antena 3

Quin balanç fas del teu pas pel programa? Com descriuries la teva experiència?

És una experiència única perquè ha estat molt bonica, molt enriquidora. Independentment del que passés divendres, jo ja havia guanyat tenint l'oportunitat de ser-hi.

És un privilegi haver estat a l'equip de Fonsi, haver conegut els meus companys, haver estat davant de tants artistes i cantar amb ells.

Vas estar a 'La Voz Kids' quan tenies 12 anys, què et va motivar per tornar-te a presentar aquesta vegada a la versió adulta?

'La Voz Kids' va ser una experiència molt bonica i molt especial per a mi. Va ser l'inici a aquella lluita de complir aquest somni que feia tant de temps que perseguia que era dedicar-me a la música.

I sabia que si ho aconseguia en algun moment volia que fos a casa meva, que era 'La Voz'. Vaig tenir la sort i aquí sóc.

Es viu d'una manera diferent o els nervis hi continuen sent?

Es viu diferent, perquè quan vaig començar era la primera vegada que pujava en un escenari així tan gran. Jo recordo molt malament la meva audició a 'La Voz Kids' perquè estava molt nerviosa, i no vaig aconseguir gaudir d'aquell moment.

En canvi ara, encara que només tingui 19 anys, he trepitjat més escenaris i m'he enfrontat moltes vegades al públic. Així que ho he viscut altrament, controlant els nervis i gaudint.

Elsa a les audicions de La Voz
Elsa a les audicions a cegues de 'La Voz' | Antena 3

En el teu pas pel programa sempre s'ha destacat com has fet teves les cançons tot i ser tan jove. Quina és la cançó de totes les que has interpretat que ha significat més per a tu?

"Volare" perquè va ser l'inici a tot. A més, era una versió d'una cançó molt especial per a mi. I tenir la sort de cantar-la per primer cop, en aquest escenari davant dels coaches va ser un moment molt especial.

Durant aquestes setmanes us hem vist cantar cançons de diversos artistes, sempre adaptant-les al vostre registre vocal. Quins artistes o quins gèneres musicals han tingut influència en el teu desenvolupament com a cantant?

Tot aquest temps sempre he escoltat diferents artistes perquè crec que cadascun té alguna cosa nova per ensenyar-nos. Així que crec que sóc una barreja de molts artistes perquè sempre he intentat escoltar molta música.

Ara que s'ha acabat el programa, quins són els teus projectes futurs? Com t'agradaria que fos el teu disc ara que signaràs amb Universal?

M'agradaria que fos molt variat, però sense perdre la meva essència, l'essència d'Elsa Tortonda. Que quan algú escolti les meves cançons sàpiga que la cançó és meva.

Fotografia d'Elsa Tortonda amb Carlos Rivera a la final de La Voz
Elsa amb Carlos Rivera a 'La Voz' | Atresmedia

T'has pogut introduir al món de la composició?

Em fa respecte perquè crec que cal saber fer-ho molt bé. Però hi ha alguna cosa, es pot dir que ho he intentat. Tot i que encara tinc molt per aprendre.

Hi ha alguna col·laboració que t'agradaria fer?

M'encantaria fer una col·laboració amb Alejandro Sanz, que és el meu artista preferit, i amb molts cantants del pop espanyol. I amb algun dels meus companys, m'encantaria poder fer alguna cosa algun dia, perquè són tots molt bons.

Amb quins consells de tots els que has rebut et quedes?

Què gaudís el moment, però sempre amb els peus a terra, perquè al final és el més important.