Borja Prado parlant en públic

Mediaset confirma tots els rumors: Borja Prado dimiteix com a President

Borja Prado anuncia la seva dimissió com a President de Mediaset i abandonarà la companyia el 31 de desembre.

Mediaset confirma tots els rumors sobre la sortida de Borja Prado. El madrileny ha presentat aquest dimarts 19 de desembre la dimissió com a president i membre del Consell d'Administració del Grup Audiovisual Mediaset España Comunicación, SAU. La decisió presa Borja Prado serà efectiva a partir del proper 31 de desembre.

Recordem que Borja Prado va ser nomenat conseller de Mediaset Espanya l'any 2004, coincidint amb la sortida a Borsa d'aquesta companyia. L'abril del 2022 va ser nomenat president de Mediaset Espanya, succeint en el càrrec Alejandro Echevarría. Durant aquest temps, ha dirigit amb èxit la companyia a través del procés d'OPA, segregació i posterior fusió per absorció amb la matriu del grup, MFE-MEDIAFOREUROPE, culminat al maig.

Primer pla de Borja Prado amb el rostre seriós i mirant a càmera
Borja Prado | Mediaset

Segons paraules de Borja Prado, "la culminació d'un llarg període de servei per al Grup Mediaset, al qual sempre he prestat la meva ajuda, defensa i col·laboració des que, fa més de 23 anys, vaig ser nomenat conseller". Per part seva, El Consell d'Administració ha agraït al Prado "el temps, dedicació i suport que ha brindat en tot moment i les inestimables aportacions que ha realitzat a la companyia durant tots aquests anys".

Recordem que la figura de Borja Prado sempre ha estat polèmica a Mediaset i més des de la sortida de Paolo Vasile, quan va assumir "labors de suport i col·laboració a la línia editorial dels programes informatius". Tot i això, després de la mort de Silvio Berlusconi al juny, Mediaset va anunciar que el paper de Borja Prado es reduïa a responsabilitats institucionals. Els fills de l'empresari van decidir apostar per Alessandro Salem, donant-li més poder, i deixar de banda Borja Prado.

Primer pla de Borja Prado amb el rostre molt seriós
Borja Prado | GTRES

Durant tot aquest temps se li ha assenyalat com un dels culpables del final de 'Sálvame' i es va rumorejar que estava darrere d'un possible acomiadament de Jorge Javier Vázquez. Des de l'arribada de Borja Prado tampoc no és que Mediaset hagi aconseguit millorar les seves audiències. De fet, el grup ha continuat empitjorant, mentre que Atresmedia i RTVE han millorat els resultats.